Zencefilli Patates Çorbası - Servin'in Mutfağı: Samsun

16 Ocak 2012 Pazartesi

Zencefilli Patates Çorbası - Servin'in Mutfağı: SamsunMalzemeler:
1 Kg taze Patates
2 Adet pırasa
1 Adet Havuç
4 Su Bardağı Et veya Tavuk Suyu
2 Çay Kaşığı Zeytinyağı
1/4 Su Bardağı Süzme Yoğurt
2 Çay Kaşığı Krema
1 İnce Dilim Zencefil
1 Çay Kaşığı Rendelenmiş Zencefil
3/4 Çay Kaşığı Tuz
Süsleme için mevsime göre, kişniş veya fesleğen veya nane

Soframız Zencefilli Patates Çorbası - Servin'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:

Pırasaların beyaz kısmını uzunlamasına ikiye bölün, parçalara ayırıp, incecik kesin.
Havuçları doğrayın.
Patatesleri küp küp kesin.
Tencerede zeytinyağını ısıtın.
Pırasa ve Havuçları ekleyip orta ateşte 2-3 dakika kavurun. kavurmadan direk suyun içine de atabilirsiniz.
Üzerine 4 bardak et veya tavuk suyunu ilave edin, kıvamına göre su ilavesi yapabilirsiniz.
Eğer sotelemediyseniz kaynayan suyun içine sırasıyla patatesleri, havuçları, pırasaları ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynayınca içine 1 ince dilim zencefil ilave edin.
Kaynadıktan sonra altını kısın.
Bütün sebzeler haşlanınca çorbayı blendırda püre haline getirin.
Tuz ekleyin ve kısık ateşte ısıtın.
Bir kasede yoğurt ve kremayı iyice çırpın.
Servisten hemen önce rendelenmiş zencefili çorbaya ekleyin.
Çorbayı kaselere koyun.
Üzerine yoğurt ve krema karışımından kasenin ortasına akıtın sakın karıştırmayın.
Üzerinede feslegen veya kişniş veya naneyle süsleyin.
Nefis bir lezzet AFİYET OLSUN.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger