Malzemeler:
1 Kg taze Patates
2 Adet pırasa
1 Adet Havuç
4 Su Bardağı Et veya Tavuk Suyu
2 Çay Kaşığı Zeytinyağı
1/4 Su Bardağı Süzme Yoğurt
2 Çay Kaşığı Krema
1 İnce Dilim Zencefil
1 Çay Kaşığı Rendelenmiş Zencefil
3/4 Çay Kaşığı Tuz
Süsleme için mevsime göre, kişniş veya fesleğen veya nane
Soframız Zencefilli Patates Çorbası - Servin'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:
Pırasaların beyaz kısmını uzunlamasına ikiye bölün, parçalara ayırıp, incecik kesin.
Havuçları doğrayın.
Patatesleri küp küp kesin.
Tencerede zeytinyağını ısıtın.
Pırasa ve Havuçları ekleyip orta ateşte 2-3 dakika kavurun. kavurmadan direk suyun içine de atabilirsiniz.
Üzerine 4 bardak et veya tavuk suyunu ilave edin, kıvamına göre su ilavesi yapabilirsiniz.
Eğer sotelemediyseniz kaynayan suyun içine sırasıyla patatesleri, havuçları, pırasaları ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynayınca içine 1 ince dilim zencefil ilave edin.
Kaynadıktan sonra altını kısın.
Bütün sebzeler haşlanınca çorbayı blendırda püre haline getirin.
Tuz ekleyin ve kısık ateşte ısıtın.
Bir kasede yoğurt ve kremayı iyice çırpın.
Servisten hemen önce rendelenmiş zencefili çorbaya ekleyin.
Çorbayı kaselere koyun.
Üzerine yoğurt ve krema karışımından kasenin ortasına akıtın sakın karıştırmayın.
Üzerinede feslegen veya kişniş veya naneyle süsleyin.
Nefis bir lezzet AFİYET OLSUN.
Home
Zencefilli Patates Çorbası
Zencefilli Patates Çorbası - Servin'in Mutfağı: Samsun
Zencefilli Patates Çorbası - Servin'in Mutfağı: Samsun
16 Ocak 2012 Pazartesi
Etiketler:
Zencefilli Patates Çorbası
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !