Sac Arası

9 Mayıs 2012 Çarşamba

HAZIRLANIŞI: Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağı serpiyoruz. Yufkanın bir ucunu yarısına yakın katlıyoruz. İçine kaymak koyuyoruz. Gevşek rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu da kendi etrafında gül gibi doluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbetini veriyoruz. Fıstık serperek servis ediyoruz.
6 baklavalık yufka
3 çorba k. tereyağı
2 pk. kaymak
ŞERBETİ İÇİN:
4 su b. toz şeker
3 su b. su
ÜZERİ İÇİN:
yeşil fıstık


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

İzmir Usulü Enginar Dolması

HAZIRLANIŞI: Enginarların üstlerini temizliyoruz. Kenarındaki yaprakları bırakıyoruz. İçlerini de kaşıkla alıyoruz. Kase şeklindeki enginarları kararmaması için suya koyuyoruz. Pirinci yıkayıp süzüyoruz ve karıştırma kasesine koyuyoruz. Dereotunu, naneyi ve yeşil soğanı doğruyoruz ve kaseye alıyoruz. Yumurtayı da içine kırıyoruz.

Tuzunu atıp harmanlıyoruz. Tencereye enginarları yerleştiriyoruz. İçlerine hazırladığımız harcı paylaştırıyoruz. Sosu için, unu, limon suyunu, tuzu, şekeri ve suyu ilave edip çırpıyoruz.

Sosu da enginarların üzerine gezdiriyoruz. Zeytinyağını da kaselerin içine döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
6 enginar
6 çorba k. pirinç
1 demet derotu
yarım demet taze nane
yarım demet yeşil soğan
1 yumurta
1 çorba k. un
1 limon
zeytinyağı
şeker
tuz
su


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Tajinde Köfteli Bezelye

HAZIRLANIŞI: Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz, soğanı rendeliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atarak yoğurmaya başlıyoruz. Kıvamını bağlamak için galeta unu ilave ediyoruz. İyice yoğurduğumuz köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Tajinin zeminine dilimlenmiş domates diziyoruz.

Ortasını boş bırakıyoruz. Domateslerin üzerine köfteleri yerleştiriyoruz. Boş bıraktığımız yere bezelyeyi koyuyoruz. Üzerine ince dilimlenmiş havuçları koyuyoruz. Patatesleri de dilimliyoruz. Köftelerin üzerine patates diziyoruz.

Aralara da domates dilimleri koyuyoruz. Üzerine varsa taze kekik yaprakları koyuyoruz. Zeytinyağını döküyoruz. Ocak üzerinde kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakıyoruz.
350 gr. kıyma
1 yumurta
1 soğan
galeta unu
tuz
karabiber
GARNİTÜRÜ İÇİN:
1 kg taze patates
1 kase taze bezelye
2 havuç
2 diş sarımsak
tuz


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

SÖĞÜŞ DİLLİ SALATA

HAZIRLANIŞI: Dili söğüş şeklinde dilimliyoruz. Marulu, kaşar peyniri, domatesi, salatalığı ve turşuyu da jülyen doğruyoruz. Servis tabağına doğradığımız malzemeleri alıyoruz.

Sos malzemelerini çırpıyoruz ve salatamızın üzerine döküyoruz. Ortasına bir tutam yeşillik dikerek servis ediyoruz.
1 haşlanmış dil
1 marul
1 salkım domates
2 salatalık
1 kase kornişon turşu
100 gr. kaşar peyniri
SOSU İÇİN:
1 kase yoğurt
2 çorba k. mayonez
yarım limon


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

SOSLU ISPANAKLI BÖREK

HAZIRLANIŞI: Ispanak yapraklarını yıkayıp kurutuyoruz ve doğruyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz ve ikiye bölüyoruz. Her yarım yufkanın içine ıspanak koyuyoruz.
Üzerine peynir rendeliyoruz. Tuzunu ve karabiberini de atıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Hazırladığımız ruloları yağlanmış tepsiye yuvarlayarak yerleştiriyoruz.

Sosu için, yoğurdu, eritilmiş tereyağını, sıvıyağı ve yumurtayı karıştırıyoruz. Sosu da böreğin üzerine döküyoruz. Üzerine susam ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
4 yufka
1 kg ıspanak yaprağı
100 gr. beyaz peynir
tuz
karabiber
SOSU İÇİN:
1 kase yoğurt
1 çorba k. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

ÇİLEKLİ DONDURMALI KAĞIT HELVA PASTASI

HAZIRLANIŞI: Maraş dondurmasını ince dilimler halinde kesiyoruz. Kağıt helvanın üzerine dondurma dilimlerini diziyoruz. Kağıt helvaların aralarına dondurma dilimleri koyarak kat kat diziyoruz. Pastamızı dondurucuda bekletiyoruz. Şantiyi sütle çırparak köpürtüyoruz.

Pastanın etrafını ve üzerini krem şantiyle kaplıyoruz. Çilekleri doğrayarak pastanın üzerini süslüyoruz.
4 kağıt helva
yarım kg maraş dondurması
1 poşet kakaolu şanti
1,5 çay b. süt
ÜZERİ İÇİN:
çilek


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Dobo

Malzemeler:
1 adet kuzu but
200 gr kavrulmuş iç badem
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Kavurmak için yarım çay bardağı sıvıyağ
Dobo - Deniz'in Mutfağı: Mardin1 yemek kaşığı yoğurt

Dobo - Deniz'in Mutfağı: Mardin Yapılışı:
Özel olarak hazırlatılmış olan but üzerinde küçük delikler açılarak, içine karabiber-tuz-yenibahar karışımı sürülür ve sarımsaklar doldurulur.Sonrasında üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt sürülür ve yağda kızartılır..Ardından yarım yemek kaşığı domates salçası, 2,5 litre kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.Yaklaşık 2 saat,arada çevrilerek orta ateşte pişirilir.Üzerine soyulup kavrulmuş badem ve ince kıyılmış maydanoz serpilerek pilav üstü olarak servis edilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ekşili Mardin Dolması

Malzemeler:
1 kilo dolmalık kabak
1 kilo patlıcan
Yarım kilo pazı yaprağı
Tencerenin dibine dizilmek üzere yarım kilo pirzola
2 adet domates
2 adet kuru soğan
2 adet dolmalık yeşil biber
1 kilo kuzu kuşbaşı
Ekşili Mardin Dolması - Deniz'in Mutfağı: Mardin200 gr kuyruk yağı
Yarım kilo pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı tuz
1 demet maydanoz
2 tane sivri yeşil biber
1 su bardağı tane sumak

Ekşili Mardin Dolması - Deniz'in Mutfağı: Mardin Yapılışı:
Kabaklar ve patlıcanlar oyulur.Pazılar sıcak suya sokup çıkartılarak sarılmaya hazır hale getirilir.Soğanlarda yaklaşık 5 dakika haşlanarak hazırlanır.elle doğranmış kuzu eti ve elde ufak kıyma gibi doğranmış kuyruk yağının üzerine yıkanmış 1 kase pirinç ince kıyılmış biber domates ve maydanoz salçalar karabiber ve tuz ilave edildikten sonra ıslatılıp süzülmüş sumak suyu eklenerek iç malzemesi güzelce karıştırılır.Tencerenin dibine önce kuzu pirzolalar dizilir üzerine de dolmalar yerleştirilerek 1.5 kase su ve 1 çay bardağı sumak suyu eklenerek orta hararetli ateşte 1 saat pişirilerek genişçe bir tepsiye ters çevrilerek servis yapılır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ekşili Köfte

Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
300 gr 2 kere çektilirmiş süt danası
1 çay bardağı kırık pirinç
1 su bardağı tane sumak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 küçük kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Ekşili Köfte - Deniz'in Mutfağı: Mardin
Ekşili Köfte - Deniz'in Mutfağı: Mardin Yapılışı:
Bir küçük soğan ince kıyılarak yağda hafifçe sarartılır.Kuzu eti ilave edilir.Oda biraz kavrulduktan sonra domates salçası eklenir.Sonra 1,5 litre su eklenerek pişmeye bırakılır.
Bu arada çekilmiş süt danasının içine bir çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tuz ve yıkanmış bir çay bardağı pirinç ilave edilip güzelce yoğurulur.Küçük küçük parçalar alınarak,el ayasında yuvarlanır misket haline getirilir.Ocakta kuzu etlerinin pişmesine yakın bu köfteler ilave edilir. Tuz ilave edilerek ıslatılıp,süzülmüş olan tane sumaksuyu karışıma dökülür.yarım saat daha pişer.afiyet olsun


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Harire

Malzemeler:
2 su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı un
1 kahve fincanı buğday nişastası
3 bardak süt
4 bardak su
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tatkı kaşığı tarçın

Harire - Deniz'in Mutfağı: MardinHarire - Deniz'in Mutfağı: Mardin Yapılışı:
Bütün malzeme soğuk olarak güzelce karıştırılır.Tel süzgeçten geçirilerek orta hararetli bir ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince kaselere dökülür.Soğuduktan servise çıkar.Süslemek için ceviz ve tarçın kullanılır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger