Soframız Pate Çorbası - Melahat Hanım'ın Mutfağı: Edirne
Malzemeler:
250 gram dana kıyma
½ bardak pirinç
Tuz
Karabiber
SOSU İÇİN
1 kaşık tereyağı
Kuru nane
Yapılışı:
250 gram dana kıyma bir kaba konularak üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek yoğrulur. Büyük boy tencerenin yarısı kadar su eklenerek yüksek ocak ateşe konulur. Bu sırada yarım su bardağı pirincin beyaz suyu çıkana kadar yıkandıktan sonra kaynaması için konulan suyun içerisine eklenir.
250 gram dana kıyma
½ bardak pirinç
Tuz
Karabiber
SOSU İÇİN
1 kaşık tereyağı
Kuru nane
Yapılışı:
250 gram dana kıyma bir kaba konularak üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek yoğrulur. Büyük boy tencerenin yarısı kadar su eklenerek yüksek ocak ateşe konulur. Bu sırada yarım su bardağı pirincin beyaz suyu çıkana kadar yıkandıktan sonra kaynaması için konulan suyun içerisine eklenir.
Suyumuz tam anlamıyla kaynayınca yoğrulmuş olan kıymadan misket büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve kaynayan suyun içerisine eklenir. Ortalama 20-30 dakika orta ocak ateşte pişmektedir. Küçük bir tava orta ocak ateşe konularak 1 yemek kaşığı kadar tereyağı eritilip içine 1.5 yemek kaşığı nane eklenir. Hazırlanan sos kaynamış olan pate çorbasının üzerine dökülerek servis edilir. Ortalama yapılış süreci 30 dakika olup, 4-6 kişilik servis edilebilir.