Soframız Pate Çorbası

25 Eylül 2011 Pazar


Soframız Pate Çorbası - Melahat Hanım'ın Mutfağı: Edirne

Malzemeler:
250 gram dana kıyma
½ bardak pirinç
Tuz
Karabiber
SOSU İÇİN
1 kaşık tereyağı
Kuru nane

Yapılışı:
250 gram dana kıyma bir kaba konularak üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek yoğrulur. Büyük boy tencerenin yarısı kadar su eklenerek yüksek ocak ateşe konulur. Bu sırada yarım su bardağı pirincin beyaz suyu çıkana kadar yıkandıktan sonra kaynaması için konulan suyun içerisine eklenir.
Pate Çorbası - Melahat Hanım'ın Mutfağı: EdirneSuyumuz tam anlamıyla kaynayınca yoğrulmuş olan kıymadan misket büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve kaynayan suyun içerisine eklenir. Ortalama 20-30 dakika orta ocak ateşte pişmektedir. Küçük bir tava orta ocak ateşe konularak 1 yemek kaşığı kadar tereyağı eritilip içine 1.5 yemek kaşığı nane eklenir. Hazırlanan sos kaynamış olan pate çorbasının üzerine dökülerek servis edilir. Ortalama yapılış süreci 30 dakika olup, 4-6 kişilik servis edilebilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger