Duvaklı Pilav

24 Kasım 2011 Perşembe

Duvaklı Pilav - Melek'in Mutfağı: İstanbul
Malzemeler: 400 gr. iri parçalar şeklinde kuşbaşı doğranmış orta yağlı kuzu eti, 200 gr. tane mısır, 2,5 su bardağı pirinç, 15 tane kurutulmuş domates, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, çeyrek çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı: Eti marine etmek için; Orta büyüklükte bir tencereye 1 bardak süt ve 3 bardak sıcak su konulur. Yıkanan kuzu eti tencereye alınır. Yüksek ateşte kaynaması beklenir. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlanır. Marine olan etlerin suyu süzülür. Düdüklü tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Marine edilen etler tereyağıyla sotelenir. Üzerine bir bardak kadar sıcak su eklenerek yarım saat pişirilir.  Derin bir kabın içinde 2,5 su bardağı pirincin üzerine bol miktarda sıcak su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz eklenerek 6-7 dakika bekletilir. (Bu sayede pirinçler pişerken tane tane olacaktır.) 15 tane kurutulmuş domates sıcak suda kaynatılarak yumuşaması sağlanır.  Yayvan bir pilav tenceresinde çeyrek çay bardağı zeytinyağıyla 1,5 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Suyu süzülen kurutulmuş domatesler yağla ile birlikte kavrulur.

Üzerine suyu süzülen kuzu eti ve 200 gr. konserve tane mısır eklenerek kavurmaya devam edilir. Servis sırasında ters çevrildiğinde pilavın güzel görünmesi için; kuru domatesler düzenli aralıklarla çember oluşturacak şekilde yerleştirilir. Pirincin suyu süzüldükten sonra tüm malzemelerin üzerini kapatacak şekilde tencereye yerleştirilir. Şeklinin bozulmaması için karıştırılmamalıdır. Haşlanan etin suyuyla birlikte 2,5 bardak sıcak su ilave edilir. Pirincin beyaz görünmesi için birkaç damla limon suyu sıkılır. Tuzu eklendikten sonra yüksek ateşte kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın ateşi kısılır. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ters çevrilerek servis edilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Maydanoz Musakka

Maydanoz Musakka - Dilek'in Mutfağı: Afyon
MALZEMELER: ½ kg az yağlı dana kıyma, 12 demet maydanoz 1 kase haşlanmış nohut, 4 adet domates, 1 adet kuru soğan, 1 çay kaşığı tuz, zeytinyağı

YAPILIŞI

Sapları alınarak sirkeli suda bekletilen maydanozlar süzüldükten sonra sıcak suda bir süre bekletilir, ince ince kıyılır. ½ kg kıyma, 1 adet küçük küçük doğranmış soğanla zeytinyağında kavrulurken 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. Kavrulan kıymaya kabukları çıkartılmış, haşlanmış bir kase nohut ilave edilir. Nohudun ardından domatesler ve en son maydanozlar ilave edilir. Su eklenmeyen yemeğimiz maydanozların kendi suyuyla ağır ağır pişirilmelidir. Servis sırasında ters çevrilerek servis edilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Göce Tarhanası - Dilek'in Mutfağı: Afyon

Göce Tarhanası - Dilek'in Mutfağı: Afyon
MALZEMELER: 7-8 yemek kaşığı göce tarhanası, tavuk suyu
Sos için: pul biber, tereyağı,

YAPILIŞI:

7-8 yemek kaşığı göce tarhanası bir gece önceden suda bekletilir. Suda bekletilen Göce Tarhanası tencereye aktarılır ve üzerine tavuk suyu eklenerek kaynayana kadar karıştırılır. Servis edilirken kızdırılan tereyağına pul biber ilave edilir ve çorbanın üzerine gezdirilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mercimekli Bükme

Mercimekli Bükme - Dilek'in Mutfağı: Afyon
MALZEMELER: 1,5 su bardağı yeşil mercimek, 1 adet kuru soğan, ½ çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı kuyruk yağı
Hamuru için: 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, un, su

YAPILIŞI
1,5 su bardağı yeşil mercimeğin ortasına bir adet bütün kuru soğan yerleştirilerek haşlanır. Haşlanan mercimeklerin içindeki soğan alınır ve mercimekler soğuması için bir tabağa aktarılır. Hamur 2 ölçü un, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker ve su ile yoğrulur. Elde edilen yumuşak kıvamdaki hamur ikiye bölünür. Hamurlar üzeri örtülerek buzdolabında dinlendirilirken, daha önceden eritilip dondurulan 1 su bardağı kuyruk yağı eritilir. Eritilen yağ biraz soğutulur ki hamuru eritmesin. İlk hamur büyütülerek açılır.

Açılan hamura yağ gezdirilir ve kare şeklinde katlanır. İlk hamur buzdolabında dinlendirilirken ikinci beze de aynı şekilde açılır. Yağı sürülür ve dinlendirilen katlı hamur tam ortasına yerleştirildikten sonra yine ilk hamur gibi katlanır. 15dk buzdolabında dinlendirildikten sonra kesilerek 4’e bölünür. 4’e bölünen hamurdan küçük hamurlar elde edilir ve tabak büyüklüğünde açıldıktan sonra ortasına haşlanmış mercimek yerleştirilerek rulo şeklinde katlanır. En yüksek ısıda pişirilen Mercimek Bükme servis için hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger