Oktay Usta Cevizli Midye Tatlısı

23 Mart 2012 Cuma

Cevizli Midye Tatlısı
Malzeme Listesi
1 Çay B. Süt
1 Çay B. Yoğurt
1 Çay B. Sıvıyağ
4 Çorba K. Sirke
1 Yumurta
Yarım Pk. Kabartma Tozu
125 Gr. Tereyağı
Ustasından Un Ölçüsü
İç Harcı İçin:
Ceviz
Açmak İçin:
Nişasta
Karbonat
Şerbeti İçin:
4 Su B. Toz Şeker
4 Su B. Su
Yarım Limon
Hazırlanışı:
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Tatlı sıcak şerbet ılık olacak. Karıştırma kabının içerisine Sütü, yoğurdu, sıvıyağı,sirkeyi ve yumurtayı koyup karıştırıyoruz. Sonrasında un ve kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.

Hamurumuzu uzunlamasına açıp 29 dilim olacak şekilde kesiyoruz. Kesilen hamurları nişasta ve karbonat karışımı ile açıyoruz. Açılan hamurları unlayarak üst üste koyuyoruz. Üst üste konulan hamurları da merdane ile büyükçe açıyoruz.

Açılan bu hamuru da rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz. Rulo sarılan hamurumuzu 2 parmak kalınlığın da kesiyoruz.Kesilen hamurları merdane ile açıyoruz.İçerisine ceviz koyup poğaça kapatır gibi kapatıyoruz. Hamurları tepsinin içerisine koyup üzerilerine eritilmiş tereyağı sürüyoruz. Hamurumuzu fırına vermeden önce yumuşaması için biraz bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına verip pişiriyoruz.Fırından çıkarılan tatlımızı sıcakken şerbetliyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Portakallı Mısır Unlu Kek

Portakallı Mısır Unlu Kek
3 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Fındık
1 Su B. Sıvıyağ
1 Çay B. Süt
1 Portakal
1 Su B. Mısır Unu
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
Ustasından Un Ölçüsü
Hazırlanışı:
Karıştırma kabımızın içerine yumurtaları kırıyoruz. Şekeri de döküp mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, sıvıyağ, süt ve çekilmiş fındıkları da koyup çırpmaya devam ediyoruz.

Sonrasın da kabartma tozu, vanilya, 1 su bardağı mısır unu ve 7 çorba kaşığı unu da ilave ediyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına veriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Hamsili Çorba

Hamsili Çorba
Malzeme Listesi
500 Gr. Hamsi
2 Çorba K. Un
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
3 Domates
1 Çorba K. Tereyağı
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
1 Limon
Su
Tuz
Hazırlanışı:

Ayıklanmış hamsileri doğruyoruz.Doğranan hamsileri siyah suyu çıkana kadar yıkıyoruz.Hamsileri ılık suyun içerisine alıyoruz.Tenceremize zeytinyağı ve tereyağını alıyoruz.

Üzerine ince doğranmış sarımsak ve soğanları ilave ediyoruz.Unu da koyup soğanla birlikte kavuruyoruz.Kavrulan soğanların üzerine doğranmış domatesleri de ilave ediyoruz.

Üzerine biraz soğuk su döküyoruz.Hamsiyi de suyuyla birlikte bu karışımın içerisine döküp pişmeye bırakıyoruz. Kıvamı koyu olursa su döküyoruz.Pişen çorbamızı servis tabağına alıp üzerini kıyılmış maydanozla süslüyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Zeytinli Kuru Domatesli Mısır Ekmeği

Malzeme Listesi
4 Su B. Mısır Unu
1 Su B. Un
1 Yumurta
1 Su B. Süt
1 Su B. Sıvıyağ
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Kase Siyah Zeytin
1 Kase Domates Kurusu
Su
Tuz
Hazırlanışı:
Karıştırma kabımızın içerisine süt, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozunu koyup çırpma teliyle çırpıyoruz. Üzerine küçük küçük doğranmış domates ve zeytinleri ilave ediyoruz.

Un ve mısır unu karışımını da koyup yoğuruyoruz. Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hamuru yağlanmış çemberli keke kalıbının içerisine koyuyoruz.

Önceden ısıtılmış fırına verip üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Bulgurlu Hamsi Tarifi


Malzeme Listesi
700 Gr. Ayıklanmış Hamsi
2,5 Su B. Pilavlık Bulgur
1 Soğan
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biber Salçası
3 Domates
1 Çorba K. Tereyağı
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Tenceremize zeytinyağını alıyoruz.İnce doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz.Kavrulan soğanların üzerine tereyağı ve salçaları ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Üzerine bulgurları koyup biraz kavuruyoruz.

Doğranan domates ve hamsilerin bir kısmını bulgırların üzerine koyuyoruz. 2-3 dakika kavurduktan sonra kapaklı bir fırın kabına döküp yayıyoruz. Temizlenmiş hamsileri bulgurların üzerine diziyoruz.

Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. Kapağını kapatıp ocağın üzerinde 2-3 dakika pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Danereş Tarifi

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Danereş'in tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 Kase aşurelik buğday
1/2 Kase nohut
1/2 Su bardağı yeşil mercimek
5-6 Adet kuru biber
4 Adet kuru soğan
1/2 Su bardağı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
Kekik

Yapılışı:
1 Kase aşurelik buğday ve yarım kase nohut derin bir tencerede haşlanır. Yarım su bardağı yeşil mercimek yıkanır ve yumuşayan buğday ve nohutun üzerine ilave edilir. 2 adet kuru soğan iri iri doğranır ve tencereye ilave edilir. Kuru biberler ufalanarak malzemelerin üzerine eklenir ve pişmeye bırakılır. Diğer tarafta, 2 adet yemeklik doğranan kuru soğan, yarım bardak zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine domates ve biber salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Sosun üzerine dağ kekiği eklenir ve kokusu çıkınca yemeğin suyundan 2 kepçe alınır ve hazırlanan salçalı sosun üzerine ilave edilir. Sos güzelce eriyince, tencereye ilave edilip ocaktan alınır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Karanfilli Tatlı Tarifi


Adıyaman'ın yöresel tatlarından Karanfilli Tatlı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Dövülmüş ceviz
2 Çay kaşığı dövülmüş karanfil

Şerbeti İçin:
4 su bardağı toz şeker
4 Bardak su
Limon
4 adet karanfil

Yapılışı:
4 su bardağı toz şeker, 4 bardak su ve 4 adet karanfil derin bir tencerede kaynamaya bırakılır. Hafif kıvamı koyulaşınca üzerine limonu sıkılır ve bir süre daha kaynadıktan sonra şerbet ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Diğer tarafta 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı ve 1 adet yumurta güzelce çırpılır.Üzerine 1 paker kabartma tozu eklenir ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur. Kıvamını alan hamurdan bezeler kopartılır ve bu bezeler tabak büyüklüğünde açılır.
Minik bir kasede, dövülmüş ceviz ve dövülmüş karanfil karıştırılır. Tabak büyüklüğünde açılan hamurların üzerine ceviz ve karanfilli karışımdan serpilir ve hamur rulo şekilde sarılıp 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Bütün bezeler aynı şekilde açılır ve rulo yapılıp dilimlendikten sonra fırın tepsisine dizilir. Daha önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerine ılıkken şerbeti eklenir. Tatlı şerbetini çekince servis yapılır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ekşili Çorba Tarifi

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Ekşili Çorba'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
300 gr çiğ köftelik dana kıyma
1 Su bardağı pirinç
3 çay kaşığı ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 Adet limon
Et suyu
Karabiber
Pul biber
Nane
Un

Yapılışı:
1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Üzerine et suyu eklenip salçaların erimesi sağlanır. Et suyu dolu düdüklü tencereye 1 su bardağı pirinç ve hazırlanan salçalı sos eklendikten sonra kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.Diğer tarafta; 300 gram kıyma, 3 çay kaşığı ince bulgur, pul biber, karabiber ve tuz güzelce yoğrulur. Hazırlanan kıymalı harçtan fındık büyüklüğünde toplar yuvarlanır ve un serpilmiş bir tabağa atılır. Bir tavaya az miktarda zeytinyağı ilave edilir ve una bulanmış köfteler kızartılır. Köftelerin üzerine kuru nane serpilir ve kokusu çıkınca ocaktan alınır. Düdüklü tencere ocaktan alınır ve soğuk suya tuttuktan sonra kapağı açılır. Üzerine bir adet limonun suyu ve kızartılan köfteler eklenir ve ocaktan alınır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Boş Kaburga Tarifi


Adıyaman'ın yöresel tatlarından Boş Kaburga'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
850 gr kaburga
750 gr bonfile
5 Adet patlıcan
2 Adet domates
8 Adet sivri biber
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber

Yapılışı:
2 Yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasının üzerine, 1 çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı tuz eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan salçalı sos, kaburga ve bonfilenin üzerine güzelce sürülür. Geniş bir tencereye alınan etler, harlı ateşte iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirilir. Rengi değişen etler ocaktan alınır ve düdüklü tencereye konur. Etlerin üzerini geçecek kadar su ve yemeğin tuzu eklendikten sonra düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
Diğer tarafta çizgili şekilde soyulan patlıcanlar, ortadan ikiye bölünür. Biberler boyuna ikiye kesilir. Domatesler iri iri dörde bölünür. Zeytinyağı eklenen tavada sebzeler ayrı ayrı kızartılır. Düdüklü tenceredeki etler ocaktan alınır ve cam bir fırın tepsisinin ortasına dizilir. Etrafına kızarmış patlıcan, biber ve domatesler yerleştirilir. Bütün malzemelerin üzerine karabiber serptikten sonra, düdüklü tenceredeki et suyunun bir kısmı üzerine gezdirilir ve fırınlanır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Soframız Bursa Cevriye Hanım


Burcu Vural’ın sunduğu, hafta içi her gün 13.00’de ekrana gelen Soframız il il dolaşıp, hünerli ev hanımlarının mutfaklarına konuk oluyor.
Yöresel yemekler, bildiğiniz malzemeler ve kolayca uygulayacağınız tariflerle Soframız bu hafta 5 ayrı il ve 20 değişik tarifle ekranlarda olacak.
Soframız, Bursa’da Vişne kebabı yapıyor!
Soframız 23.03.2012 İzle, Soframız 23 Mart 2012 İzle, Soframız Bursa Bölümü İzle, Cevriye Hanım’ın mutfağına konuk olan Soframız Bursa’ya özgü yemeklerden
Soframız Etli kıtır çorbası,
Soframız Tava mücveri,
Soframız Vişne Kebabı,
Soframız Zülbiye tarifini izleyenler ile paylaşıyor.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger