Oktay Usta Hamsili Çorba

23 Mart 2012 Cuma

Hamsili Çorba
Malzeme Listesi
500 Gr. Hamsi
2 Çorba K. Un
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
3 Domates
1 Çorba K. Tereyağı
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
1 Limon
Su
Tuz
Hazırlanışı:

Ayıklanmış hamsileri doğruyoruz.Doğranan hamsileri siyah suyu çıkana kadar yıkıyoruz.Hamsileri ılık suyun içerisine alıyoruz.Tenceremize zeytinyağı ve tereyağını alıyoruz.

Üzerine ince doğranmış sarımsak ve soğanları ilave ediyoruz.Unu da koyup soğanla birlikte kavuruyoruz.Kavrulan soğanların üzerine doğranmış domatesleri de ilave ediyoruz.

Üzerine biraz soğuk su döküyoruz.Hamsiyi de suyuyla birlikte bu karışımın içerisine döküp pişmeye bırakıyoruz. Kıvamı koyu olursa su döküyoruz.Pişen çorbamızı servis tabağına alıp üzerini kıyılmış maydanozla süslüyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger