Muhacir Böreği Tarifi

2 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler

Hamuru için:
Un,
1 yemek kaşığı toz maya,
1 bardak ılık su,
1 bardak soğuk su,
1 çay kaşığı şeker,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Tuz

İç harcı için:
250 gr. dana kıyma,
5 adet kuru soğan,
5 adet domates,
4 adet yeşil biber

Yapılışı:
1 bardak ılık su içine toz maya ve şeker eklenir Maya kabarınca plastik bir kaba boşaltılır ve üzerine soğuk su eklenir. Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un eklenir.  Hamurun mayalandığı kap bir bezle sarılır ve bekletilir.

Kıyma yağsız tencereye alınır ve suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Bu arada soğanlar ve kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranır. Avrulan kıymaya tereyağı, zeytinyağı ve soğanlar eklenerek kavurmaya devam edilir.

Yeşil biberler ince ince kıyılır ve pişmekte olan börek harcına eklenir. Domateslerin bir kısmı harcın içine rendelenir. Kalan domatesler de küp küp doğranıp harca eklenir. Karabiber, pul biber ve tuz eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.

Hamur için küçük bir tavada zeytinyağı ve tereyağı eritilir. Mayalanan hamurdan 8  ayrı beze hazırlanır.  Bezeler yapışamaması için zemine biraz un serpilir ve merdane yardımı ile tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamura eritilen yağ karışımı sürülür ve bir diğer hamur üzerine kapatılır. Beş hamur bitene kadar işlem tekrarlanır. Arasına yağ sürülen beş kat hamur merdane ile açılır. Tepsi büyüklüğünde açılan beş kat hamur yağlanan tepsiye yerleştirilir. Hazırlanan iç harcın tümü kaşık kaşık alıp suyunu süzdürerek hamurun üzerine yayılır. (suyu en son aşamada kullanılır)

Kalan 3 hamurun da araları yağlanıp, merdane ile açılıyor. Tepsi büyüklüğünde açılan hamur harcın üzerine yerleştirilir. Harcın suyu, kapak görevi gören hamurun üzerine yayılır. Sosu ile buluşan börek fırına verilip üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  Börek fırından çıkınca hamurdan kapağının yumuşaması için üzerine ıslatılmış poşet serilir ve bir bezle sarılır. Muhacir Böreği servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Yeşil Fasulyeli Bulgur Pilavı

Malzemeler:
1 kg yeşil fasulye (konserve kullanılabilir),
1 kase pilavlık bulgur,
1 adet kuru soğan,
2 adet domates,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağ, karabiber

Yapılışı:
Soğan rendelenip tereyağı eklenen tencereye alınır. İyice kavrulduktan sonra rendelenen domatesler ve bir fiske karabiber eklenir. Biraz kavrulduktan sonra yeşil fasulyeler de tencereye alınarak üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve kapağı kapatılarak 15 – 20 dakika pişmeye bırakılır.

Pilavlık bulgur,  fasulyelerin pişüserine eklenir. Biraz sıcak su ilave edilerek pişirmeye devam edilir. Yemek suyunu çekince demlenmeye bırakılır. 


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Barbunyalı Yaprak Sarma

Malzemeler:
1 kase barbunya,
1 kg kuzu eti (kuzunun ön bacağından),
1 kase buğday,
3 adet kuru soğan,
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet dereotu,
1 yemek kaşığı nane,
1 yemek kaşığı reyhan,
1 yemek kaşığı pul biber,
Karabiber,
Domates salçası,
Biber salçası,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 buçuk yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:
2 adet kuru soğan,
Yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 buçuk yemek kaşığı tereyağı,
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Asma yaprakları tuzunun çıkması için sıcak suda bekletilir. İç harcı için buğday yıkanıp ayrı bir kaba alınır. Üzerine domates ve biber salçası, ince ince kıyılan maydonoz, dereotu, nane, reyhan, pulbiber, karabiber, zeytinyağı, tereyağı ve biraz sıcak su eklenir. Önceden haşlanan barbunyalar ve küp küp doğranan soğan da eklenerek özdeşleşene kadar güzelce karıştırılır. Harca buğdayın şişmesi ve tereyağının donmaması için bir kase kadar sıcak su eklenir.

Orta boy bir tencerenin tabanına bir kat yaprak serilir ve etler yerleştirilir. Sıcak suda bekleyen asma yaprakları bir kez daha sudan geçirilir. Her sarmanın içinde 1 tane barbunya olacak şekilde harç alınıp yaprağa yerleştirilir ve sarılır. Tüm yapraklar sarıldıktan sonra, salçalı soğanlı sos hazırlanır.

Sosun pişeceği tavaya soğanlar yemeklik doğranır ve üzerine tereyağı ve zeytinyağı eklenir. Soğanlar pembeleşince üzerine biber ve domates salçası, pul biber eklenip karıştırılır ve sarmaların üzerine dökülür. Biraz ılık su eklenip sarmaların üzerine bir tabak kapatılır ve kaynadıktan sonra tencere kısık ateşe alınarak pişirilir. Yapraklar piştiğinde ocaktan alınır. Barbunyalı Yaprak Sarma servise hazırdır.

Barbunyalı Yaprak Sarma tarifi / Kanal D Haber


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Leylek Giliği Tarifi

 Malzemeler:
3 yemek kaşığı beyaz pekmez,
3 yemek kaşığı sarı pekmez,
1 su bardağı ceviz içi,
1 paket margarin

Mayası için:
1 bardak sıcak su,
1 tatlı kaşığı toz maya,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Yeteri kadar un

Yapılışı:
1 bardak sıcak suya toz maya ve toz şeker eklenip karıştırılıp biraz bekletilir. Maya kabarınca plastik bir kaba boşaltılır ve üzerine un eklenir. Krep hamuru kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hamurun mayalandığı kap bir bezle sarılır ve bekletilir.Mayalanan krep hamuru tavaya dökülmeden önce, tavanın zemini margarinle yağlanır. 1 kepçe yardımı ile tavaya dökülür. Hamur göz göz alup kenarları tavadan ayrılınca diğer tarafı çevrilir. Bütün krep hamuru bu şekilde pişirilir.Beyaz ve sarı pekmez ayrı bie kaba alınır. Mikrodalga fırında 15 saniye, normal fırında eriyene kadar tutulur. Eriyen pekmeze ceviz içi eklenip karıştırılır ve pişirilen kreplerin üzerine sürülür. Krepler gevşek şekilde sarılarak rulo haline getirilir ve servis tabağına dizilir. Leylek Giliği servise hazırdır.
Alıntı Kanal D


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger