Muhacir Böreği Tarifi

2 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler

Hamuru için:
Un,
1 yemek kaşığı toz maya,
1 bardak ılık su,
1 bardak soğuk su,
1 çay kaşığı şeker,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Tuz

İç harcı için:
250 gr. dana kıyma,
5 adet kuru soğan,
5 adet domates,
4 adet yeşil biber

Yapılışı:
1 bardak ılık su içine toz maya ve şeker eklenir Maya kabarınca plastik bir kaba boşaltılır ve üzerine soğuk su eklenir. Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un eklenir.  Hamurun mayalandığı kap bir bezle sarılır ve bekletilir.

Kıyma yağsız tencereye alınır ve suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Bu arada soğanlar ve kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranır. Avrulan kıymaya tereyağı, zeytinyağı ve soğanlar eklenerek kavurmaya devam edilir.

Yeşil biberler ince ince kıyılır ve pişmekte olan börek harcına eklenir. Domateslerin bir kısmı harcın içine rendelenir. Kalan domatesler de küp küp doğranıp harca eklenir. Karabiber, pul biber ve tuz eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.

Hamur için küçük bir tavada zeytinyağı ve tereyağı eritilir. Mayalanan hamurdan 8  ayrı beze hazırlanır.  Bezeler yapışamaması için zemine biraz un serpilir ve merdane yardımı ile tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamura eritilen yağ karışımı sürülür ve bir diğer hamur üzerine kapatılır. Beş hamur bitene kadar işlem tekrarlanır. Arasına yağ sürülen beş kat hamur merdane ile açılır. Tepsi büyüklüğünde açılan beş kat hamur yağlanan tepsiye yerleştirilir. Hazırlanan iç harcın tümü kaşık kaşık alıp suyunu süzdürerek hamurun üzerine yayılır. (suyu en son aşamada kullanılır)

Kalan 3 hamurun da araları yağlanıp, merdane ile açılıyor. Tepsi büyüklüğünde açılan hamur harcın üzerine yerleştirilir. Harcın suyu, kapak görevi gören hamurun üzerine yayılır. Sosu ile buluşan börek fırına verilip üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  Börek fırından çıkınca hamurdan kapağının yumuşaması için üzerine ıslatılmış poşet serilir ve bir bezle sarılır. Muhacir Böreği servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger