Malzemeler:
1 Kilo un
4 Kepçe yoğurt
1 Çay bardağı süt
200 Gram tereyağı
Fırında kızartırken üzerine;
200 gram tereyağı
Sosu için;
1 Kilo yoğurt
4 Diş sarımsak
Tereyağı
Yapılışı:
1 Kilo un, 4 kepçe yoğurt ve 1 çay bardağı sütü karıştırın. Malzemelerin üzerine 200 gram tereyağını da ekleyip, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru geniş bir fırın tepsisine yayarak, 250 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Hamur piştikten sonra, hamurun kabuğunu ve içini bıçak yardımı ile ayırın. Pişen hamurun kabuklarını bir fırın tepsisinin kenarlarına dizin. Hamurun iç kısmını ise tepsinin ortasına ufalayın. Hamurun üzerine, erittiğiniz 200 gram tereyağını ilave edin. Hamuru tekrar 200 dereceye ayarlanmış fırında sadece üstü kızaracak şekilde pişirin. Üzeri kızardıktan sonra, sarımsaklı yoğurdu ilave edin. Üzerine tereyağı ve biberi ekleyip servis yapın.