Sarımsaklı - Melek'in Mutfağı: İstanbul

22 Aralık 2011 Perşembe

Sarımsaklı - Melek'in Mutfağı: İstanbul
Malzemeler:
1 Kilo un
4 Kepçe yoğurt
1 Çay bardağı süt
200 Gram tereyağı
Fırında kızartırken üzerine;
200 gram tereyağı
Sosu için;
1 Kilo yoğurt
4 Diş sarımsak
Tereyağı

Yapılışı:

1 Kilo un, 4 kepçe yoğurt ve 1 çay bardağı sütü karıştırın. Malzemelerin üzerine 200 gram tereyağını da ekleyip, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru geniş bir fırın tepsisine yayarak, 250 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Hamur piştikten sonra, hamurun kabuğunu ve içini bıçak yardımı ile ayırın. Pişen hamurun kabuklarını bir fırın tepsisinin kenarlarına dizin. Hamurun iç kısmını ise tepsinin ortasına ufalayın. Hamurun üzerine, erittiğiniz 200 gram tereyağını ilave edin. Hamuru tekrar 200 dereceye ayarlanmış fırında sadece üstü kızaracak şekilde pişirin. Üzeri kızardıktan sonra, sarımsaklı yoğurdu ilave edin. Üzerine tereyağı ve biberi ekleyip servis yapın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Lahana Turşusu Dolması - Melek'in Mutfağı: İstanbul

Lahana Turşusu Dolması - Melek'in Mutfağı: İstanbul
Malzemeler:
2 Adet patates
2 Adet soğan
1/2 Kilo lahana turşusu
2 Yemek kaşığı salça
2 Çay bardağı pilavlık bulgur
2 Su bardağı turşu suyu
300 Gram kavurma

Yapılışı:
2 adet soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. 2 yemek kaşığı domates salçasını da soğanlarla birlikte kavurun. Yarım kilo lahana turşusunu soğanların üzerine ekleyip, bütün malzemeleri kavurun. Üzerini örtecek kadar su ekleyip sonrasında 2 su bardağı turşu suyunu ekleyin. Lahanalar yumuşadıktan sonra 2 çay bardağı bulguru ve küp küp doğranmış 2 adet patatesi ilave edin. Üzerine göz kararı sıcak su ekleyin. Patates ve bulgur yumuşadıktan sonra 300 gram kavurmayı ekleyin. Üzerine damak zevkinize göre pul biber ekleyip servis yapın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Borani - Melek'in Mutfağı: İstanbul

Borani - Melek'in Mutfağı: İstanbul
Malzemeler:
12 yumurta
8 patates
750 gram Yoğurt
4 diş Sarımsak

Yapılışı:

12 adet yumurta ve 8 adet patatesi bir üzerine bir tutam tuz ekleyip aynı tencerede haşlayın.
750 gramyoğurt ile dövülmüş 4 diş sarımsağı karıştırın.
Servis tabağının tabanına sarımsaklı yoğurdu dökün. Patates ve yumurtaları doğrayıp, yoğurdun üzerine ilave edin ve servis yapın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Tahinli Barbunyalı Pırasa - Melek'in Mutfağı: İstanbul

Tahinli Barbunyalı Pırasa - Melek'in Mutfağı: İstanbul
Malzemeler:
2 adet Havuç
8 adet Pırasa
1 Su bardağı Barbunya
3 Yemek kaşığı tahin
1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı
2 Adet limon
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

8 adet pırasayı ve 2 adet havucu, verev şekilde doğrayın. Yarım çay bardağı ayçiçeği yağını tencereye döküp, havuçları kavurun. Havuçlar rengini değiştirince, 8 adet pırasayı üzerine ilave edin ve kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, kavurmaya devam edin. Üzerine bir miktar su ekleyin. Sonrasında daha önceden haşlanmış 1 su bardağı barbunyayı ilave edin. Bütün malzemeler yumuşayınca, altını kapatın ve servis tabağına alın.
Adet limonu sıkıp, çukur bir kaseye alın. Üzerine 3 yemek kaşığı tahini ekleyip iyice karıştırın.
Seris tabağındaki sebzeler soğuduğu zaman, tahinli sosu üzerine döküp servis yapın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger