Amede Böreği Tarifi

27 Şubat 2012 Pazartesi


Denizli'in yöresel tatlarından Amede Böreği'nin tarifi, Mutfağım programında...
3 Adet kuru yufka
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı pekmez
1 Su bardağı zeytinyağı
3 Su bardağı su
250 gram ceviz içi

Yapılışı:
1 Su bardağı zeytinyağını derin bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı pekmez, 1 su bardağı toz şeker ve 3 bardak su ilave edip orta ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın ve oğumaya bırakın. 3 Adet kuru yufkayı parçalayarak fırın tepsisine dizin ve gevrek bir hale gelene kadar yüksek ısıdaki fırına verin. Yufkaları fırından alıp, her katın arasına ceviz serperek, yufkaları kat kat dizin. Pekmezle hazırladığınız şerbeti, bir kepçe ile sıcak yufkaların üzerine gezdirin. Yufkaların daha iyi yumuşaması için, servis tabağının üzerini streç film ile kaplayıp 10 dakika bekletip servi yapın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sıvıklı Tarifi


Bayburt'un yöresel tatlarından Sıvıklı'nın tarifi, Mutfağım programında...
750 gr kuşbaşı dana eti
2 büyük kahve fincanı buğday
2 büyük kahve fincanı haşlanmış kuru fasulye
2 orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Buğday yıkanır ve üzerine 3 büyük kahve fincanı su eklenerek haşlanmaya bırakılır. Suyunu çektikçe istenilen kıvama gelene kadar su eklenebilir. Etler düdüklü tencereye konur. Karabiber ve tuz eklenip karıştırılır. Üzerine 3 fincan su konur ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Soğanlar küçük küçük doğranır. Tencereye 4 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir ve soğanlar kavrulmaya başlanır. Haşlanan etler , buğday ve kuru fasulye tencereye eklenip karıştırılır. Karabiber ve tuz eklenir. 3 büyük kahve fincanı sıcak su konur ve suyunu çekene kadar pişirilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kabak Bastı Tarifi

Bayburt'un yöresel tatlarından Kabak Bastı'nın tarifi, Mutfağım programında...
24.02.2012 12:50:27
Malzemeler:
1 kg balkabağı
350 gr kuşbaşı dana eti
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
Etler düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kuru kayısılar yumuşaması için sıcak suda bekletilir. Balkabağı iri küpler halinde doğranır. Genişçe bir tencereye pişen etler konur. Üzerine balkabakları döşenir. Kuru üzümler yıkanıp süzülür. Tencereye dibi tutmaması için çok az su konur ve kuru üzümler eklenir. Karıştırılmadan kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.Kuru kayısıların suyu süzülür ve ortadan 2’ye ayrılır. Pişmekte olan balkabağının üzerine ilave edilir. Haşlanmış kuru fasulye de tencereye alınır ve üzerine 1 bardak sıcak su dökülür. Toz şeker de tencereye eşit miktarda dökülür ve yaklaşık 15 - 20 dakika pişirilir.Kabak Bastı servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Etli Nohutlu Göleviz - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya

Etli Nohutlu göleviz - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya

MALZEMELER
2 ORTA BOY GÖLEVİZ
KÜÇÜK BİR KASEDE ISLATILMIŞ NOHUT
1 BAŞ SOĞAN
750GR KUŞBAŞI KUZU ETİ
SIVIYAĞ
SALÇA
KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI:
 Önce sıvıyağda etler kavrulur,soğan eklenir,daha sonra kırmızı biber salça ilave edilir,bir kaç dakika sotelenir.üzerine su ilave edilir. diğer tarafta soyulup doğranmış ve soğuk suda ıslatılmış gölevizler yıkanır ve yemeğe ilave edilir.Tencerede 25,30dk pişirilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Diken Kabağı Talaturu - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya

Diken Kabağı Talaturu - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya

MALZEMELER
4 ADET DİKEN KABAĞI
1 SU BARDAĞI CEVİZ 
TUZ
LİMON SUYU
2 DİŞ SARIMSAK
EKMEK İÇİ

YAPILIŞI:
Diken kabakları soyulduktan ve dilimlendikten sonra tavada az yağda kızartılır.diğer tarafta robottan çekilen talatur sosu üzerine dökülür.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kadayıflı Muhallebi - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya

Kadayıflı Muhallebi - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya

MALZEMELER
400GR KADAYIF
1 SU BARDAĞI TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI CEVİZ
                     
MUHALLEBİ İÇİN:
1KG SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET KREM ŞANTİ
 
YAPILIŞI: Kadayıf tereyağında kavrulur,kavrulup ocaktan alındıktan sonra,biraz soğuması beklenir ve içine şeker ilave edilir,daha sonra 1 su bardaĞI ceviz ilave edilir.bu karışımın yarısı tepsiye dökülür.diğer tarafta muhallebi hazırlanır.muhallebinin içine kremşanti de hazırlanıp eklenir.bu muhallebili karışım tepsiye dökülür.geri kalan kadayıflı karışımın tamamı tepsiye yayılır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Labada - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya

Labada - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya

MALZEMELER
ORTA BOY KABURGA(KUZU)
250GR CİĞER
1\2 KG PİRİNÇ
1 BÜYÜK BAŞ SOĞAN
YARIM BAĞ MAYDANOZ
2 ADET DOMATES
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
TUZ
KARABİBER
1 KAŞIK TEREYAĞ
TOZ BİBER
BİBER SALÇASI
 
YAPILIŞI:Ciğerler sote doğranır,kavrulur,soğan eklenir,domatesler ilave edilir.Yıkanmış pirinç de ilave olunur.Kavrulur,bir süre sonra ateş sönmeden ılık su ialve edilir.Ateşten indirdikten sonra maydanoz,karabiber tuz ilave edilir.Kaburganın arasına bu karışım doldurulur.Açık yer iğne ve iplikle dikilir. Kaburganın üzerine kuru toz biber ve biber salçası sürülür.
Pişircemiz tencerenin içine tereyağı konur,kaburga tereyağında biraz kızartılır.Sonra su ilave edilir.Et yumuşayıncaya kadar pişirilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger