Sıvıklı Tarifi

27 Şubat 2012 Pazartesi


Bayburt'un yöresel tatlarından Sıvıklı'nın tarifi, Mutfağım programında...
750 gr kuşbaşı dana eti
2 büyük kahve fincanı buğday
2 büyük kahve fincanı haşlanmış kuru fasulye
2 orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Buğday yıkanır ve üzerine 3 büyük kahve fincanı su eklenerek haşlanmaya bırakılır. Suyunu çektikçe istenilen kıvama gelene kadar su eklenebilir. Etler düdüklü tencereye konur. Karabiber ve tuz eklenip karıştırılır. Üzerine 3 fincan su konur ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Soğanlar küçük küçük doğranır. Tencereye 4 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir ve soğanlar kavrulmaya başlanır. Haşlanan etler , buğday ve kuru fasulye tencereye eklenip karıştırılır. Karabiber ve tuz eklenir. 3 büyük kahve fincanı sıcak su konur ve suyunu çekene kadar pişirilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger