Oktay Usta Karnabahar Salatalı Pirinçli Tavuk Köftesi Tarifi

8 Aralık 2011 Perşembe

Oktay Usta Karnabahar Salatalı Pirinçli Tavuk Köftesi Tarifi
1 Tavuk Göğsü
1 Çay B. Pirinç
1 Soğan
1 Tutam Maydanoz
1 Yumurta
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Bulamak İçin:
2 Yumurta
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ<
Karnabahar Salatası İçin:
1 Karnabahar
2 Közlenmiş Biber
6 Yeşil Soğan
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Taze Nane
1 Kase Taze Mısır
1 Kase Kornişon Turşu
1 Limon
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü kıyma makinesinden geçirip karıştırma kabına alıyoruz. Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. irinçleri haşlayıp ekliyoruz. Tuz, karabiber ve biraz galeta unu koyup yoğuruyoruz. Buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Harcımızcan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Üzerine bastırıp yassılaştırıyoruz.

Köfteleri bulamak için 2 yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Geniş bir tabağa un koyuyoruz. Köfteleri önce un ardından yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Karnabahar salatası için, karnabaharı haşlayıp soğuk suya sokuyoruz. Soğuk suda biraz bekletikten sonra süzüp ince bir şekilde doğruyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz.

Közlenmiş kırmızı biber, yeşil soğan, dereotu, nane ve turşuyu doğrayıp karıştırma kabına ilave ediyoruz. Mısır, limon suyu ve zeytinyağı koyup karıştırıyoruz. Karnabahar salatasını servis tabağının ortasına alıyoruz. Kızarmış köftelri etrafına dizip servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Ayva Reçeli Tarifi

Oktay Usta Ayva Reçeli Tarifi
4 Kg Ayva
3 Kg Toz Şeker
2 Limon
1 Tatlı K. Karanfil
1 Lt. Su
Hazırlanışı
Ayvaları soyup küp küp doğruyoruz. Limon suyu katılmış soğuk suya doğradığımız ayvaları döküyoruz kararmaması için. Suda bekleyen ayvaları geniş bir tencerenin içine alıyoruz. İçine biraz ayva çekirdeği katıyoruz. Sıcak su döküyoruz. Haşlandıktan sonra şekerini ekliyoruz.


Karanfil katıyoruz. Şekeri eridikten sonra limon sularını ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kavanozlara paylaştırıyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Muzlu Kadayıf Topları Tarifi

Oktay Usta Muzlu Kadayıf Topları Tarifi
300 Gr. Kadayıf
3 Muz
1 Çay B. Sıvıyağ
2 Çorba K. İnek Yağı
Yeşil Fıstık
Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
Yarım Limon
Hazırlanışı
Muzları soyup doğruyoruz. Kadayıftan biraz kopartıp yağlanmış kahve fincanına koyuyoruz. Ortasına muz dilimi koyup dışarda kalan kadayıfları ortasına doğru kapatıyoruz. Borcam bir kaba ters çevririp koyuyoruz. Tereyağını eritip sıvıyağı ile karıştırıyoruz. Kadayıfların üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Şerbeti için, şeker, su ve limonu tencereye koyup pişiriyoruz. Piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz. Tatlımız fırından çıktıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz. Şerbetini çekip ılıdıktan sonra yeşil fıstık serpip servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Patates Mantısı Tarifi

Oktay Usta Patates Mantısı Tarifi
5 Haşlanmış Patates
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber
İç Harcı İçin:
2 Soğan
200 Gr. Kıyma
1 Kase Yoğurt
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 Kase Çırpılmış Yoğurt
1 Çorba K. Tereyağı
1 Çay K. Toz Kırmızı Biber
Hazırlanışı

Patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz. İnce doğranmış maydanozu katıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Servis tabağına koyup
ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz. İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Tuz ve karabiber döküp iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Kıymalı harcımızdan çanakların içlerine dolduruyoruz.

Üzerine çırpılmış yoğurt koyuyoruz. Tereyağı ve toz kırmızı biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne dökdükten sonra servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Yoğurtlu Börek Tarifi

Oktay Usta Yoğurtlu Börek Tarifi
5 Yufka
2 Su B. Yoğurt
3 Yumurta
1 Su B. Fındık Yağı
Tuz
İç Harcı İçin:
250 Gr. Lor Peyniri
100 Gr. Dil Peyniri
1 Tutam Maydanoz
Üzeri İçin:
Çörekotu
Hazırlanışı
Yoğurt, yumurta, fındık yağı ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. İç harcı için, lor peyniri, rendelenmiş dil peyniri ve doğranmış maydanozu karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz. Bir yufkayı yağlanmış tepsiye koyup açıyoruz.
Diğer 2 yufkayı parçalayıp yoğurtlu sosa sokup çıkartıyoruz. Tepsiye serilmiş olan yufkanın üzerine koyuyoruz. Peynirli harcı üzerine döküyoruz. Diğer yufkalarıda soslayıp harcın üzerine koyuyoruz.

Tepsinin dışında kalan kısımları ortaya doğru kapatıyoruz. Üzerine biraz sıvıyağ sürüp çörek otu serpiyoruz. Sosunu çekmesi için 15 dakika dinlendiriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mısır Çorbası - Canan'ın Mutfağı: Sinop

Mısır Çorbası - Canan'ın Mutfağı: Sinop
Malzemeler: 300 gr. iri doğranmış, az yağlı kuşbaşı dana eti, 2 su bardağı dövülmüş mısır, 1 su bardağı barbunya, 2 adet küçük boy kuru soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:
Küçük küçük doğranan kuru soğanlar yarım çay bardağı ayçiçek yağıyla kavrulur. Biraz yumuşadıktan sonra üzerine dana eti ilave edilir. Etin çok fazla kavrulmasını beklemeden domates salçası, bir gece önceden suda bekletilen barbunya ve mısır da tencereye alınır. (Yemeğimiz için, bulgurdan biraz daha büyük taneli kırılmış mısır kullanılmaktadır.) Tüm malzemeler sürekli karıştırılarak iyice kavrulduktan sonra üzerine bolca su eklenerek pişmeye bırakılır. Yemeğimizin düdüklü tencerede 40 dakika pişmesi yeterlidir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çerkez Tatlısı - Canan'ın Mutfağı: Sinop

Çerkez Tatlısı - Canan'ın Mutfağı: Sinop

Malzemeler: 12 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet yumurta, tuz, 2 kase ceviz, mısır nişastası, kızartmak için ayçiçek yağı
Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker, 2 bardak su, limon suyu

Yapılışı:
Tatlımız için şerbetin soğuk baklavaların sıcak olması gerekmektedir. 2 su bardağı toz şeker ve 2 bardak su kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edilir. (Şerbetin daha uzun süre dayanması için, daha fazla limon suyu bol kullanılmalı ve daha uzun süre kaynatılmalıdır.) Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. Hamuru için; yumurta, süt ve zeytinyağı iyice karıştırılır. Üzerine bir fiske tuzla 12 yemek kaşığı un eklenerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. İki eşit parçaya ayrılan hamur, rahat açılması için 5 dakika dinlendirilir. Dinlenen bezeler mısır nişastasıyla incecik açılır. (Mısır nişastası, hamurun daha gevrek olmasını sağlamaktadır.) İncecik açılan hamur karşılıklı iki ucundan ortada birleşecek şekilde katlanır.

Dişe gelecek kıvamda çekişmiş olan ceviz hamurun ortasına şerit oluşturacak şekilde yerleştirilir. Uç kısımları içe doğru katlandıktan sonra hamurun karşılıklı uçları üst üste getirilerek cevizlerin üzeri kapatılır. Kalın bir şerit şeklinde görünen hamur, belli boşluklar bırakılarak 6 eşit parça olacak şekilde sıkıştırılır. Sıkıştırılan kısımlardan kesilir. İçindeki cevizlerin dağılmaması için kesilen hamurun uçları yine sıkıştırılır. Hazırlanan orta büyüklükteki tatlılar bol miktardaki kızgın ayçiçek yağında kızartılır. Her iki tarafı da kızartılan tatlılar soğumadan birer birer şerbetin içine bırakılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen tatlılar servis tabağına alınır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Cevizli Palamut - Canan'ın Mutfağı: Sinop

Cevizli Palamut - Canan'ın Mutfağı: Sinop
Malzemeler: 4 adet orta boy palamut balığı, 1,5 kase ceviz, 2 adet küçük boy kuru soğan, bir tutam maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı, tereyağı, zeytinyağı

Yapılışı: Fileto şeklinde hazırlanmış olan palamutlar yıkandıktan sonra tuzlanır. (Tuz sayesinde balıklar kızarırken etrafa yağ sıçramayacaktır.) Tuzlanan balıkların sadece etli olan kısımları kızgın ayçiçek yağında kızartılır. (Balığımız fırında da pişeceği için çok fazla kızartılmasına gerek yoktur.) Kızartılan balıklar büyük fırın tepsisine yan yana dizilir. Küçük küçük doğranan soğanlar ayçiçek yağıyla kavrulur. Üzerine dişe gelecek kıvamda çekilmiş olan 1,5 kase ceviz ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
Kavrulan ceviz ve soğanların üzerine küçük küçük doğranan maydanoz yaprakları ilave edilir. Bir çay kaşığı tuz ve karabiberle lezzetlendirilen cevizli harç, balıkların üzerine yerleştirilir. Üzerine çok az zeytinyağı dökülür. Yemeğin daha lezzetli olması için küçük parçalar şeklinde tereyağı da tüm malzemelerin üzerine yerleştirilir. 200 dereceye ayarlanan fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Yemeğimiz servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sirkeli Pırasa - Canan'ın Mutfağı: Sinop

Sirkeli Pırasa - Canan'ın Mutfağı: Sinop
Malzemeler: 1 kilo orta kalınlıkta pırasa, 10 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı elma sirkesi,  3 büyük diş sarımsak, ayçiçek yağı, 1 kase un

Yapılışı: Yemeğimiz için pırasaların sadece beyaz kısımları kullanılır. Pırasalar orta kalınlıkta kesildikten sonra haşlanmaya bırakılır. Pırasalar yumuşadıktan sonra suyu süzülür. Birer birer una bulandıktan sonra kızgın ayçiçek yağında kızartılır. Kızaran pırasalar geniş bir cam fırın kabına yerleştirilir. Derin bir kasede 10 yemek kaşığı yoğurt, dövülmüş 3 büyük diş sarımsak ve 2 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırılır. (Arzu edilirse üzüm sirkesi de kullanılabilir.) Hazırlanan sirkeli sos pırasaların üzerine dökülür. 150 derecelik fırında 3-4 dakika pişirilir. (Yoğurdun fırında pişerken kesilmesi yemeğimizin en önemli özelliğidir.) Yemeğimiz servise hazırdır. 


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger