Oktay Usta Karnabahar Salatalı Pirinçli Tavuk Köftesi Tarifi
1 Tavuk Göğsü
1 Çay B. Pirinç
1 Soğan
1 Tutam Maydanoz
1 Yumurta
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Bulamak İçin:
2 Yumurta
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ<
Karnabahar Salatası İçin:
1 Karnabahar
2 Közlenmiş Biber
6 Yeşil Soğan
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Taze Nane
1 Kase Taze Mısır
1 Kase Kornişon Turşu
1 Limon
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü kıyma makinesinden geçirip karıştırma kabına alıyoruz. Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. irinçleri haşlayıp ekliyoruz. Tuz, karabiber ve biraz galeta unu koyup yoğuruyoruz. Buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Harcımızcan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Üzerine bastırıp yassılaştırıyoruz.
Köfteleri bulamak için 2 yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Geniş bir tabağa un koyuyoruz. Köfteleri önce un ardından yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Karnabahar salatası için, karnabaharı haşlayıp soğuk suya sokuyoruz. Soğuk suda biraz bekletikten sonra süzüp ince bir şekilde doğruyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz.
Közlenmiş kırmızı biber, yeşil soğan, dereotu, nane ve turşuyu doğrayıp karıştırma kabına ilave ediyoruz. Mısır, limon suyu ve zeytinyağı koyup karıştırıyoruz. Karnabahar salatasını servis tabağının ortasına alıyoruz. Kızarmış köftelri etrafına dizip servis ediyoruz.
Home
Oktay Usta 7 Aralık 2011
Oktay Usta Karnabahar Salatalı Pirinçli Tavuk Köftesi Tarifi
Oktay Usta Karnabahar Salatalı Pirinçli Tavuk Köftesi Tarifi
8 Aralık 2011 Perşembe
Etiketler:
Oktay Usta 7 Aralık 2011
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !