Kazmıklı Otlu Pilav

4 Ocak 2013 Cuma

Fotoğraf: KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
KAZMIKLI OTLU PİLAV
Malzemeler:
3 su bardağı besmati pirinç
1 adet lavaş
3 demet kişniş
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: 3 su bardağı pirinç 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte yaklaşık 1 buçuk litre suda makarna gibi haşlanıp süzülür.  3 demet kişniş, yarımşar demet maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Pilavın pişeceği tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ dökülür ve lavaşın alt yüzü pembeleşene kadar kızartılıp üzerine yeşilliklerle harmanlanan pirinç döşenir.  3 yemek kaşığı kadar tereyağı parçalar halinde pilavın üzerine yerleştirilir ve pilav ağır ateşte demlendirilir. Servis tabağına ters çevrilir.
Kazmıklı Otlu Pilav servise hazırdır.KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
KAZMIKLI OTLU PİLAV
Malzemeler:
3 su bardağı besmati pirinç
1 adet lavaş
3 demet kişniş
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: 3 su bardağı pirinç 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte yaklaşık 1 buçuk litre suda makarna gibi haşlanıp süzülür. 3 demet kişniş, yarımşar demet maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Pilavın pişeceği tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ dökülür ve lavaşın alt yüzü pembeleşene kadar kızartılıp üzerine yeşilliklerle harmanlanan pirinç döşenir. 3 yemek kaşığı kadar tereyağı parçalar halinde pilavın üzerine yerleştirilir ve pilav ağır ateşte demlendirilir. Servis tabağına ters çevrilir.
Kazmıklı Otlu Pilav servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Piti Tarifi

Fotoğraf: KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
PİTİ
Malzemeler:
500 gr kuzu gerdan
500 gr kuzu incik
200 gr kuyruk yağı
500 gr nohut
2 adet domates
2 adet yeşil biber
3 tatlı kaşığı zerdeçal (sarıkök)
Yapılışı: kuzu gerdan, kuzu incik ne kuyruk yağı düdüklüde üzerini geçecek kadar suyla birlikte haşlanır. Haşlanan etlere 3 tatlı kaşığı zerdeçal ve haşlanmış nohut eklenip bir iki taşım daha kaynatılır. Domatesler kabuklarıyla birlikte halka halka ve biberler de iri iri doğranır. Kaplara (güveç de olabilir) önce birer adet et yerleştirilir. Etin nohutlu suyundan da ilave edilir. Domatesler ve biberler de yerleştirilip fırınlanır.
Piti servise hazırdır.KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
PİTİ
Malzemeler:
500 gr kuzu gerdan
500 gr kuzu incik
200 gr kuyruk yağı
500 gr nohut
2 adet domates
2 adet yeşil biber
3 tatlı kaşığı zerdeçal (sarıkök)
Yapılışı: kuzu gerdan, kuzu incik ne kuyruk yağı düdüklüde üzerini geçecek kadar suyla birlikte haşlanır. Haşlanan etlere 3 tatlı kaşığı zerdeçal ve haşlanmış nohut eklenip bir iki taşım daha kaynatılır. Domatesler kabuklarıyla birlikte halka halka ve biberler de iri iri doğranır. Kaplara (güveç de olabilir) önce birer adet et yerleştirilir. Etin nohutlu suyundan da ilave edilir. Domatesler ve biberler de yerleştirilip fırınlanır.
Piti servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kaymaklı Umaç Helvası

Fotoğraf: KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
KAYMAKLI UMAÇ HELVASI
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
500 gr kaymak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 ½ bardak şeker
3 bardak su
Yapılışı: 3 su bardağı un 1 çay bardağı sütle top top olana kadar ovulur. Hamur elekten geçirilir. İri taneler de ayrı bir kaba alınır. Elenen kısım ve iri parçalar bir gece boyunca kuruması için bekletilir. 
3 buçuk bardak şeker 3 bardak ılık suda eritilir. 500 gr kaymak helvanın pişeceği tavada ertilip üzerine 1 yemek kaşığı da tereyağı eklenir. İri parçalar (umaçlar) kahverengi olana kadar güzelce kavrulur. Üzerine hamurun elekten geçirilen kısmı ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Helva beyaz taneler kalmayacak şekile kavrulduktan sonra üzerine şekerli ılık su dökülür. Tencerenin kapağı kapatılıp helva demlenmeye bırakılır.
Kaymaklı Umaç Helvası servise hazırdır.KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
KAYMAKLI UMAÇ HELVASI
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
500 gr kaymak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 ½ bardak şeker
3 bardak su
Yapılışı: 3 su bardağı un 1 çay bardağı sütle top top olana kadar ovulur. Hamur elekten geçirilir. İri taneler de ayrı bir kaba alınır. Elenen kısım ve iri parçalar bir gece boyunca kuruması için bekletilir.
3 buçuk bardak şeker 3 bardak ılık suda eritilir. 500 gr kaymak helvanın pişeceği tavada ertilip üzerine 1 yemek kaşığı da tereyağı eklenir. İri parçalar (umaçlar) kahverengi olana kadar güzelce kavrulur. Üzerine hamurun elekten geçirilen kısmı ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Helva beyaz taneler kalmayacak şekile kavrulduktan sonra üzerine şekerli ılık su dökülür. Tencerenin kapağı kapatılıp helva demlenmeye bırakılır.
Kaymaklı Umaç Helvası servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Lezgi Hangeli Tarifi

Fotoğraf: KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
LEZGİ HANGELİ
Malzemeler:
1 kg kuzu kaburga
1 adet yumurta
1 adet patates
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağ
Aldığı kadar un
Yapılışı: 1kg kuzu kaburga düdüklüde haşlanır. Düdüklünün kapağı açılır ve at suyunu çekene kadar kavrulur. Hamur için; 1 yumurta, 1 çay bardağında biraz az su, bir tutam tuz yoğurma kabına alınır ve aldıüı kadar unla birlikte yoğrulur. Hamur açılır ve mantı gibi kare parçalara kesilir. Patates küp küp doğranır. Etlerin üzerine bir iki parmak çıkacak kadar su eklenip kaynatılır ve küp küp kesilen patatesler eklenir. patatesle yumuşayınca hamurlar ilave edilir. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı pul biber kızdırılıp yemeğin üzerine dökülür.
Lezgi Hangeli servise hazırdır.KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
LEZGİ HANGELİ
Malzemeler:
1 kg kuzu kaburga
1 adet yumurta
1 adet patates
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağ
Aldığı kadar un
Yapılışı: 1kg kuzu kaburga düdüklüde haşlanır. Düdüklünün kapağı açılır ve at suyunu çekene kadar kavrulur. Hamur için; 1 yumurta, 1 çay bardağında biraz az su, bir tutam tuz yoğurma kabına alınır ve aldıüı kadar unla birlikte yoğrulur. Hamur açılır ve mantı gibi kare parçalara kesilir. Patates küp küp doğranır. Etlerin üzerine bir iki parmak çıkacak kadar su eklenip kaynatılır ve küp küp kesilen patatesler eklenir. patatesle yumuşayınca hamurlar ilave edilir. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı pul biber kızdırılıp yemeğin üzerine dökülür.
Lezgi Hangeli servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Şıpsi - Nezahat'in Mutfağı: İzmit

Malzemeler:
1 adet bütün piliç
1 adet soğan
1 baş sarımsak
1 kaşık mısır unu
4 kaşık un
1 tatlı kaşığı kişniş
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Soğanlar doğranır ve sıvı yağda kavrulur, parçalanmış piliç soğanla beraber rengi dönene kadar kavrulur. Sarımsak rendelendikten sonra ilave edilir. Bol suda hep beraber haşlanır.
Tuz ilave edilir.Tencereye mısır unu ve un koyulur ve kavrulur, soğutulmuş tavuk suyu ilave edilerek inceltilir. İstenilen kıvama gelince kişniş eklenir, servis tabağına alınır, üzerine piliç parçaları konulur . Eritilen tereyağına kırmızı toz biber eklenir ve  soslanarak servis yapılır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pişman Pastası - Nezahat'in Mutfağı: İzmit

Malzemeler:
1 paket sade pasta altı kek
1 paket sade pişmaniye
3 paket krem şanti
1,5 bardak soğuk süt
3 adet muz
1 paket damla çikolata
Süslemek için malzeme

Yapılışı:
Kremşanti hazırlanır, hazır kek sıcak süt ile ıslatılır, arasına kremşanti , muz eklenir. Tamamı krem şanti ile kaplanır, damla çikolata ilave edilir ve üzeri pişmaniye ile kapatılır. Süslenerek İzmitin maskotu Pişman şekli verilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pisije Haluj - Nezahat'in Mutfağı: İzmit

Malzemeler:
500 gr Un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
200 gr ince dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 kaşık sıvıyağı
100 gr tereyağı
500 gr süzme yoğurt

Yapılışı:
Unun içine tuz ve su ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. 1 saat dinlenmeye bırakılır. Soğan ince ince doğranır ve sıvıyağda kavrulur, içine 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiber ve ceviz eklenir. Soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur açılır ve çay bardağı ağzıyla yuvarlak yuvarlak kesilir, içlik ilave edilir kapatılır ve kaynayan suda haşlanır. Süzülerek servis tabağına alınır, kızdırılmış tereyağına 1 tatlı kaşığı pul biber eklenir ve süzme yoğurtla servis yapılır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çerkez Pastası - Nezahat'in Mutfağı: İzmit

Malzemeler:
750 gr mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 kangal sucuk
100 gr tereyağı

Yapılışı:
Tuz eklenerek 1 litre su kaynatılır içine yavaş yavaş mısır unu eklenir ve devamlı karıştırılır, kıvama gelinince kek kalıbına alınır. Ortasına sucuklar kızartılarak konur ve eritilen tereyağı üzerine dökülür.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger