Yasemin Çiçeği Topu Çayı - Burcu'nun Mutfağı: İstanbul

18 Ocak 2013 Cuma

Malzemeler:
1 karanfil
4 yasemin çiçeği topu
1 yemek kaşığı kurutulmuş portkakal kabuğu
4 su bardağı  sıcak su
1 çay kaşığı bal

Yapılışı:
Su, karanfil ve portakal kabuğunu orta ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 3 dakika dinlendirin ve süzün. Bal ekleyip karıştırın. Yasemin çiçeği toplarını demliğe ya da fincanlara aktarıp sıcak suyu üzerine ekleyin ve çiçek tamamen açıncaya kadar bekletin. Servis yapın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çıtır Kurabiye - Burcu'nun Mutfağı: İstanbul

Malzemeler:
1 su bardagi toz şekeri
1 paketten az margarin ve yarım cay bardagı sıvı yağ
kabartma tozu ve vanilya
1 yumurta
aldığı kadar un
diğer malzemeler: ceviz, limon kabuğu, kuru erik, kuru kayısı

Yapılışı:
bütün malzemeleri derin bir kaba koyup yoğurun
tepsiye şekilsiz yuvarlak parçalar halinde dizin
onceden 165 derecede ısıtılmış fırında 45 dk pişirin


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sebzeli Yasemin Pilavı - Burcu'nun Mutfağı: İstanbul

Malzemeler:
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 havuç
2 diş sarımsak
250 gr yasemin pirinci
2 domates
500 ml sıcak su
Yarım su bardağı bezelye
Biberiye yaprakları

Yapılışı:
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Yarım ay şeklinde doğranmış havuçları ilave edin. Sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ilave edip 2 dakika pişirin. Sıcak suyu ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak 15 dakika pişirin. Bezelyeleri ilave edin ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. üzerine taze biberiye yaprakları serpip servis yapın. 


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Brüksel Lahana Salatası - Burcu'nun Mutfağı: İstanbul

Malzemeler:
1 su bardağı taze fındık
½ kg brüksel lahanası
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
2~3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
4 taze soğan
50 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
Tuz

Yapılışı:
Fındıkları iri çekip tavada hafifçe kavurun. Brüksel lahanaları rendenin büyük tarafı ile rendeleyin.Lahanaları servisten 5 dakika önce geniş bir kaba alıp, zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış yeşil soğan, tuz ve fındıklarla karıştırın. Rendelenmiş peyniri ilave edip karıştırın. Servis yapın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pakistan Usulü Piliç - Burcu'nun Mutfağı: İstanbul

Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış amerikan pirinci
1 diş ince doğranmış sarmısak
1 çay kaşığı rezene tohumu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal
ı/2 çay kaşığı kırmızı biber(paprika)
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı toz karabiber
1 yemek kaşığı bitkisel yağ
4 parça piliç eti (but veya ön kol)
1 su bardağı doğranmış soğan
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
Süslemek  için maydanoz yaprakları

Yapılışı:
Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdeçal, paprika, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Piliç etini ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın. Tavadan çıkartın ve bekletin. Aynı tava içinde orta ateşte soğanları hafif kavurun. Sarmısak karışımını karıştırın ve 1-3 dakika pişirin. Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin. Kaynama noktasına getirin. Ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Etin iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin. Haşlanmış sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın. Üzerine doğranmış maydanoz serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin  


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ekşili Ispanak - Derman'ın Mutfağı: Hatay

Malzemeler:
   2 su bardağı nohut
   2 su bardağı yeşil mercimek
   1 kg ıspanak
   2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
   1 soğan
   1 yemek kaşığı biber salçası
   Tuz
   Karabiber
   1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Nohudu bir gece suda bekletin. Ertesi gün bekletme suyunu süzüp üzerini geçecek kadar su ekleyip yumaşayıncaya kadar pişirin. Yeşil mercimeği bol suyla yıkayıp suyunu süzün. üzerine geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Ispanakları temizleyip yıkayın. Yaprak kısımlarını iri doğrayın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğan ve ıspanakları köklerini ekleyip kavurun. Salça ve doğranmış ıspanak yapraklarını ilave edip kavurmaya devam edin. Nohut ve mercimekleri ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırıp 10 dakika pişirin. Pişince limon suyunu ekleyip karıştırın ve servis yapın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mantarlı Et Sarma - Derman'ın Mutfağı: Hatay

Malzemeler:
   4 parça ince dövülmüş biftek
   Yarım çay bardağı zeytinyağı
   10 gr tereyağı
   1 soğan
   400 gr shiitake mantarı
   2 yemek kaşığı krema
   3/4 çay bardağı sıcak su
   Tuz
   Taze çekilmiş karabiber
   Kekik

Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ufak doğrayıp soğana ekleyin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun. Kremayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Mantarlı harcı etlerin kenar kısmına paylaştırıp, taze kekik serpiştirin. Sıkıca rulo şeklinde sarın ve açılmaması için kürdanlarla tutturun.
Kalan zeytinyağını ve tereyağını tavaya alın. Rulo şeklindeki etleri tencereye alıp önce yüksek ateşte kızartın. Sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekip kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Padişah Sarması - Derman'ın Mutfağı: Hatay

Malzemeler:
Yarım paket baklavalık yufka
500 gr ince çekilmiş badem
150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)
200 gr kuru incir
200 gr kuru kayısı

Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağı sürün. 3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Dinlendirdikten sonra üzerine file badem serpip servis yapın.
Padişah sarması artık hazır, afiyet olsun.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kalpak Pilavı - Derman'ın Mutfağı: Hatay

Malzemeler:
   2 su bardağı baldo pirinç
   300 gr kıyma
   1 soğan
   250 gr dilimlenmiş mantar
   2 havuç
   2 yemek kaşığı tereyağı
   3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
   1 defne yaprağı
   1/3 demet maydanoz
   3 su bardağı sıcak et suyu veya su
   Tuz
   Karabiber

Yapılışı:
Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. Tencereye tereyağını ekleyip eritin. üzerine suyunu süzdüğünüz pirinç ve defne yaprağını ilave edip soteleyin. 3 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip, yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Soğan yumuşayınca kıymayı ilave edin. Kıymayı kavurduktan sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın. Rendelediğiniz havuçları ekleyip soteleyin. Yumuşayınca havuçları tavadan alın. Aynı tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip mantarı ilave edin. 2 dakika soteledikten sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Derin bir kaseye kıymayı ekleyin. üzerine sırayla mantar ve havucu ekleyip yayın. Pirinç pilavını ekleyip kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.
Kalpak pilavı artık hazır, afiyet olsun.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger