Püreli Soslu Rosto

9 Ocak 2013 Çarşamba

Oktay Usta PÜRELİ SOSLU ROSTO
1 kg dana nuar
1 tutam biberiye
1 havuç
2 soğan
2 çorba k. salça
4 diş sarımsak
tuz
tane karabiber
sıvıyağ
su
PÜRESİ İÇİN:
4 haşlanmış patates
1,5 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
tuz
HAZIRLANIŞI: Tavaya az sıvıyağ döküyoruz. Dana nuarı bütün olarak tavaya alıyoruz. Çevirerek kızartıyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Havucu soyuyoruz ve doğruyoruz.
Sarımsağı doğruyoruz. Tavaya soğanı, sarımsağı ve havucu da alıyoruz ve soteliyoruz. Biberiye yapraklarını da atıyoruz. Eti düdüklü tencereye alıyoruz. Tavadaki sebzelerin üzerine salçayı ve tane karabiberi ilave ediyoruz. İçine sıcak su döküyoruz ve karıştırıyoruz. Tavadaki sosu da düdüklü tencereye boşaltıyoruz. Tuz atmıyoruz, kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Püresi için, soyulmuş, haşlanmış patatesleri tencere içinde eziyoruz. İçine tereyağı ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve karıştırıyoruz. Kıvamını açmak için sütü yavaş yavaş dökerek karıştırıyoruz. Püremizi hazırlayınca servis tabağına döküyoruz. Düdüklüde pişirdiğimiz, eti çıkarıyoruz ve dilimleyerek pürenin üzerine diziyoruz. Tencerede kalan sebzeleri, içindeki biberiyeyi çıkarıyoruz ve püre haline getiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz sosu etin üzerine dökerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Tutmaç Çorbası

Oktay Usta TUTMAÇ ÇORBASI
1 su b. haşlanmış mercimek
1 su b. erişte
1 su b. et suyu
tuz
su
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
2 çorba k. un
1 limon
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
taze nane
pul biber
HAZIRLANIŞI: Tencereye yarı kıvamda haşlanmış mercimeği ve erişteyi koyuyoruz. Üzerlerini geçecek kadar su ve et suyu koyarak, kaynatıyoruz. Terbiye için, yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Yumurta sarısını ve unu ilave ediyoruz. Yarım limon suyunu sıkıyoruz, biraz soğuk su ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.
Sonrasında terbiyeyi çırparak yavaş yavaş sıcak su ekliyoruz. Tenceredeki malzemelerimiz haşlanınca hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ilave ediyoruz. Bir yandan da çırpmaya devam ediyoruz ki, terbiye kesilmesin. Tuzunu atıyoruz.
Çorbamız tekrar kaynayınca ocaktan alıyoruz. Tereyağını yağda eritiyoruz. İçine doğranmış taze nane ve pul biber atıyoruz. Çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Lor Peynirli Sarma Börek

Oktay Usta LOR PEYNİRLİ SARMA BÖREK
4 yufka
2 çorba k. tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
1 su b. süt
2 yumurta
İÇ HARCI İÇİN:
1 kase lor peyniri
1 tutam maydanoz
2 su b. haşlanmış nohut
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: Sosunu hazırlamak için, tereyağını eritiyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Sıvıyağı ve sütü de döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz ve sosu çırpıyoruz. İç harcı için, maydanozu doğruyoruz ve ayrı bir karıştırma kasesine alıyoruz. Lor peyniri içine koyup karıştırıyoruz.
Yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine sostan döküyoruz. Kendi tarafımızdaki kenarı ortaya doğru hafif katlıyoruz. Ortada kare bir alana iç harçtan serpiyoruz. Peynir ve maydanozdan koyduktan sonra, haşlanmış nohut serpiyoruz.
İki kenarı da ortada birleşecek şekilde katlıyoruz. Kendi önümüzdeki kısımdan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Rulonun bittiği kısmı boş bırakıyoruz ki ucundan harç dökülmesin. Ruloları 2-3 parmak kalınlığında dilimliyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dilimlediğimiz ruloları diziyoruz. Kalan sosu da fırçayla, dilimlerin üzerine sürüyoruz. Sosunu çekince, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Baklava Yufkalı İrmik Tatlısı

Oktay Usta BAKLAVA YUFKALI İRMİK TATLISI
1 pk. hazır baklava yufkası
1 su b. irmik
1 çay b. sıvıyağ
KEKİ İÇİN:
4 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. süt
1 su b. toz fındık
1 çay b. sıvıyağ
2 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2 su b. toz şeker
2,5 su b. su
HAZIRLANIŞI: Baklavalık yufkaları tezgaha seriyoruz. Üzerine fırçayla sıvıyağ damlatıyoruz. İrmik serpiyoruz ve pili pili büzerek yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Tepsimizi doldurana kadar bu şekilde yufkaları sıkıştırarak yanyana koyuyoruz.
Tepsimiz dolunca önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Keki için, yumurtaları kırıyoruz. Şekerini ilave ederek mikserle çırpıyoruz. İçine vanilya ve kabartma tozunu koyup tekrar çırpıyoruz. Sütü, sıvıyağı ve toz fındığın yarısını da ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.
Hazırladığımız karışımı fırından çıkardığımız baklava yufkasının üzerine döküyoruz. Kalan fındığı da üzerine serpiyoruz. Tekrar fırına veriyoruz ve pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz. Fırından çıkardığımız tatlının üzerine şerbeti döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Hayrabolu Tatlısı

Fotoğraf: Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı

HAYRABOLU TATLISI
Gerekli malzemeler;
500 gram tuzsuz peynir
3 adet yumurta
2 bardak un
½ bardak irmik
1 çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet için;
4 bardak su
3 bardak şeker
2 damla limon
Üzeri İçin:
200 gram kaymak
Yapılışı: Yoğurma kabına 3 yumurta kırılarak çırpılıyor. Çatalla ezilen 500 gram tuzsuz peyniri yumurtaların çırpıldığı kaba eklenerek karıştırılır. Üzerine yarım bardak irmik, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı kabartma tozu eklenerek harç iyice karıştırılır. Karışıma son olarak 2 bardak un eklenerek malzemeler yoğurulur. Hamur kıvamını bulunca küçük bezeler halinde kopartılarak avuç içinde şekil verilip fırın tepsisine dizilir. Fırında 170 derecede pişirilir. 
Şerbet yapılış: 4 bardak su 3 bardak şekerle kaynatılır. Şerbet fokurdamaya başlayınca üzerine 2 damla limon sıkılır. 
Fırından pişen tatlı tencerede kaynayan şerbete atılarak bir süre şerbeti emmesi sağlanır. Tabağa alınan tatlı soğuduktan sonra üzerine kaymak konularak ikram edilir. 
Hayrabolu tatlısı sunuma hazırdır.Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı

HAYRABOLU TATLISI
Gerekli malzemeler;
500 gram tuzsuz peynir
3 adet yumurta
2 bardak un
½ bardak irmik
1 çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet için;
4 bardak su
3 bardak şeker
2 damla limon
Üzeri İçin:
200 gram kaymak
Yapılışı: Yoğurma kabına 3 yumurta kırılarak çırpılıyor. Çatalla ezilen 500 gram tuzsuz peyniri yumurtaların çırpıldığı kaba eklenerek karıştırılır. Üzerine yarım bardak irmik, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı kabartma tozu eklenerek harç iyice karıştırılır. Karışıma son olarak 2 bardak un eklenerek malzemeler yoğurulur. Hamur kıvamını bulunca küçük bezeler halinde kopartılarak avuç içinde şekil verilip fırın tepsisine dizilir. Fırında 170 derecede pişirilir.
Şerbet yapılış: 4 bardak su 3 bardak şekerle kaynatılır. Şerbet fokurdamaya başlayınca üzerine 2 damla limon sıkılır.
Fırından pişen tatlı tencerede kaynayan şerbete atılarak bir süre şerbeti emmesi sağlanır. Tabağa alınan tatlı soğuduktan sonra üzerine kaymak konularak ikram edilir.
Hayrabolu tatlısı sunuma hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kuzu Kapama Tarifi

Fotoğraf: Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı…
KUZU KAPAMA
Gerekli malzemeler;
1 kilo kuzu eti
2 adet kuru soğan
½ bağ taze soğan
½ bağ maydanoz
½ bağ dere otu
½ bağ taze nane
2 bardak pirinç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber 
Sıcak su
Yapılışı: Yemeğin pişirileceği tencereye bir yemek tabağı ters olarak yerleştirilir. 1 kilo kuzu eti bu tabağın üzerine dizilir. Birer yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ tencereye eklenir. Üzerine bir soğan dörde bölerek etlerle pişmesi için koyulur. Etlerin üzerine birer tatlı kaşığı kuru nane ve karabiber ekilir. Yarım çay bardağı su eklenen etler tencerenin kapağı kapatılarak buharda pişirilir. 1 adet kuru soğan, yarımşar bağ taze soğan, maydanoz, dere otu ve taze nane yemeklik doğranır. Malzemelerin hepsi yağda kavrulurken ıslatılmış pirinç eklenir. Kavurma işlemi tamamlanınca malzemeler fırın tepsisine yerleştirilir. Buharda pişen etler pirinç ve yeşilliklerin arasına ve üzerine yerleştirilerek fırına verilir. Etler kızarana kadar pişirilen yemek ikrama hazır hale gelir.
Kuzu kapama sunuma hazırdır.Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı…
KUZU KAPAMA
Gerekli malzemeler;
1 kilo kuzu eti
2 adet kuru soğan
½ bağ taze soğan
½ bağ maydanoz
½ bağ dere otu
½ bağ taze nane
2 bardak pirinç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
Sıcak su
Yapılışı: Yemeğin pişirileceği tencereye bir yemek tabağı ters olarak yerleştirilir. 1 kilo kuzu eti bu tabağın üzerine dizilir. Birer yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ tencereye eklenir. Üzerine bir soğan dörde bölerek etlerle pişmesi için koyulur. Etlerin üzerine birer tatlı kaşığı kuru nane ve karabiber ekilir. Yarım çay bardağı su eklenen etler tencerenin kapağı kapatılarak buharda pişirilir. 1 adet kuru soğan, yarımşar bağ taze soğan, maydanoz, dere otu ve taze nane yemeklik doğranır. Malzemelerin hepsi yağda kavrulurken ıslatılmış pirinç eklenir. Kavurma işlemi tamamlanınca malzemeler fırın tepsisine yerleştirilir. Buharda pişen etler pirinç ve yeşilliklerin arasına ve üzerine yerleştirilerek fırına verilir. Etler kızarana kadar pişirilen yemek ikrama hazır hale gelir.
Kuzu kapama sunuma hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Muska Böreği

Fotoğraf: Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı…

MUSKA BÖREĞİ
Gerekli malzemeler;
Hamuru için;
1 kilo un
1 adet yumurta sarısı
1.5 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay bardağı sıvı yağ
½ paket kabartma tozu
İç malzemesi;
500 gram dana kıyma
250 gram tereyağı
4 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
1 yemek kaşığı karabiber
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
Yapılışı: 1 kilo una, 1 yumurta sarısı, 1.5 bardak yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke, kabartma tozu ve sıvı yağ eklenerek  yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur bir süre dinlendirilir. İnce kıyılan 4 soğan, 500 gram kıyma 1 bardak zeytinyağında kavurulur. Üzerine 1 yemek kaşığı karabiber eklenir. Dinlenen hamur incecik açılır ve ortadan ikiye kesilir. Katlanan yufka eritilen tereyağı ile yağlanır. Yufkanın içine kıymalı iç konularak, katlanarak büyükçe muska şekli verilir. Muska böreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir. 
Muska böreği sunuma hazırdır.Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı…

MUSKA BÖREĞİ
Gerekli malzemeler;
Hamuru için;
1 kilo un
1 adet yumurta sarısı
1.5 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay bardağı sıvı yağ
½ paket kabartma tozu
İç malzemesi;
500 gram dana kıyma
250 gram tereyağı
4 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
1 yemek kaşığı karabiber
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
Yapılışı: 1 kilo una, 1 yumurta sarısı, 1.5 bardak yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke, kabartma tozu ve sıvı yağ eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur bir süre dinlendirilir. İnce kıyılan 4 soğan, 500 gram kıyma 1 bardak zeytinyağında kavurulur. Üzerine 1 yemek kaşığı karabiber eklenir. Dinlenen hamur incecik açılır ve ortadan ikiye kesilir. Katlanan yufka eritilen tereyağı ile yağlanır. Yufkanın içine kıymalı iç konularak, katlanarak büyükçe muska şekli verilir. Muska böreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
Muska böreği sunuma hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kalle Tarifi

Fotoğraf: Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı…
KALLE
Gerekli malzemeler;
750 gram tavuk incik
400 gram lahana turşusu
2 adet soğan
1 çay bardağı bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çay bardağı sirke
1 su bardağı turşu suyu
½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: 2 adet soğan küp küp doğranır. Sıvı yağda kavrulurken üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenir. Soğanlar kavrulurken, ikişer yemek kaşığı biber ve domates salçası eklenir. Kuşbaşı tavuk etleri kavrulan malzemeye eklenir. Suyu sıkılarak ayrı bir kaba alınan lahana turşuları doğranıp malzemelerin kavrulduğu tencereye eklenir. Soğan ve tavukla kavrulan lahana turşusuna önce biraz sıcak su ve sonrasında da ayrılan 1 bardak turşu suyu eklenerek pişirilir. Son olarak yemeğin üzerine 1 çay bardağı bulgur eklenerek pişirilir. 
Kalle sunuma hazırdır.Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı…
KALLE
Gerekli malzemeler;
750 gram tavuk incik
400 gram lahana turşusu
2 adet soğan
1 çay bardağı bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çay bardağı sirke
1 su bardağı turşu suyu
½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: 2 adet soğan küp küp doğranır. Sıvı yağda kavrulurken üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenir. Soğanlar kavrulurken, ikişer yemek kaşığı biber ve domates salçası eklenir. Kuşbaşı tavuk etleri kavrulan malzemeye eklenir. Suyu sıkılarak ayrı bir kaba alınan lahana turşuları doğranıp malzemelerin kavrulduğu tencereye eklenir. Soğan ve tavukla kavrulan lahana turşusuna önce biraz sıcak su ve sonrasında da ayrılan 1 bardak turşu suyu eklenerek pişirilir. Son olarak yemeğin üzerine 1 çay bardağı bulgur eklenerek pişirilir.
Kalle sunuma hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ballı Börek

Fotoğraf: KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞI
BALLI BÖREK
Malzemeler:
1 adet yumurta
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
500 gr un
Nişasta
Şerbeti için;
2 bardak şeker
2 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı: Şerbeti için; 2 bardak şeker 2 bardak suyla kaynatılır, ocaktan alınmadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. Yarım kilo unun üzerine 1 yumurta kırılır, yarım çay bardağı sıvıyağ ve süt dökülüp yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. 2 su bardağı ceviz çekilir. Dinlenen hamur 3 bezeye ayrılır. İlj beze nişta ve un karışı ile incecik açılır, unlanmış oklavaya sarılıp büzülür ve dikkatlice tekrar açılır.  Hamurun üzerine eşit aralıklarla ceviz iç yerleştirilir. Hamurun boşta kalan kenarları içe katlanıp cevizli kısımları burulur. Burgu yerlerinden kesilen hamurlar tepsiye alınır. 3 yemek kaşığı tereyağı bi,raz sıvıyağ ile birlikte ertilir ve hamurların üzerine dökülür. Ballı börek 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.
Ballı Börek servise hazırdır.KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞI
BALLI BÖREK
Malzemeler:
1 adet yumurta
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
500 gr un
Nişasta
Şerbeti için;
2 bardak şeker
2 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı: Şerbeti için; 2 bardak şeker 2 bardak suyla kaynatılır, ocaktan alınmadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. Yarım kilo unun üzerine 1 yumurta kırılır, yarım çay bardağı sıvıyağ ve süt dökülüp yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. 2 su bardağı ceviz çekilir. Dinlenen hamur 3 bezeye ayrılır. İlj beze nişta ve un karışı ile incecik açılır, unlanmış oklavaya sarılıp büzülür ve dikkatlice tekrar açılır. Hamurun üzerine eşit aralıklarla ceviz iç yerleştirilir. Hamurun boşta kalan kenarları içe katlanıp cevizli kısımları burulur. Burgu yerlerinden kesilen hamurlar tepsiye alınır. 3 yemek kaşığı tereyağı bi,raz sıvıyağ ile birlikte ertilir ve hamurların üzerine dökülür. Ballı börek 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.
Ballı Börek servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Zeytinyağlı Kuru Dolma

Fotoğraf: KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞI
ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA
Malzemeler:
1 sıra kuru kabak
1 sıra kuru patlıcan
1 sıra kuru biber
1 kg pirinç
5 adet kuru soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı: kuru sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır.  5 adet kuru soğan küçük küçük doğranıp zeytinyağında kavrulur. Pembeleşen soğanların üzerine 1 dolu yemek kaşığı biber salçası eklenip 1’er tatlı kaşığı pul biber ve karabiber serpilir. Yıkanıp süzülen 1 kilo pirinç ilave edilip harmanlanır ve 1 bardak su ile pişirilir. 4 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı sumak ekşisi eklenip kuru sebzelere doldurulur. Kuru dolmalar yeteri kadar su ile birlikte pişirilir.
Zeytinyağlı Kuru Dolma servise hazırdır.KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞI
ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA
Malzemeler:
1 sıra kuru kabak
1 sıra kuru patlıcan
1 sıra kuru biber
1 kg pirinç
5 adet kuru soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı: kuru sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. 5 adet kuru soğan küçük küçük doğranıp zeytinyağında kavrulur. Pembeleşen soğanların üzerine 1 dolu yemek kaşığı biber salçası eklenip 1’er tatlı kaşığı pul biber ve karabiber serpilir. Yıkanıp süzülen 1 kilo pirinç ilave edilip harmanlanır ve 1 bardak su ile pişirilir. 4 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı sumak ekşisi eklenip kuru sebzelere doldurulur. Kuru dolmalar yeteri kadar su ile birlikte pişirilir.
Zeytinyağlı Kuru Dolma servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Amonyaklı Pasta

Fotoğraf: KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞI
AMONYAKLI PASTA
Malzemeler:
1 fincan şeker
1 fincan süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı amonyak
½ paket margarin
Aldığı kadar un
Hindistancevizi
Antep fıstığı
Muz
Muhallebisi için;
6 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
½ paket margarin
1 paket vanilya
Yapılışı: 1 fincan şeker, 1 fincan süt,2 yumurta ve 1 tatlı kaşığı amonyak çırpılır. yarım paket eritilmiş margarin eklenirp azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 4 bezeye ayrılan hamur orta kalınlıkta açılıp tencere kapağı yardımıkyla yuvarlak kesilir. Her kat 180 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Muhallebi için; 6 su bardağı süt 2 su bardağı şekerle karıştırılır ve 4 yumurta kırılıp, yarım paket margarin, 4 yemek kaşığı unla birlikte koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınınca 1 paket vanilya eklenir. Pastanın her katına muhallebiden sürülüp muz dilimleri yerleştirilir. Son olarak da muhallebiyle tamamen kaplanır. Üzeri antep fıstığı ile süslenir.
Amonyaklı Pasta servise hazırdır.KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞI
AMONYAKLI PASTA
Malzemeler:
1 fincan şeker
1 fincan süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı amonyak
½ paket margarin
Aldığı kadar un
Hindistancevizi
Antep fıstığı
Muz
Muhallebisi için;
6 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
½ paket margarin
1 paket vanilya
Yapılışı: 1 fincan şeker, 1 fincan süt,2 yumurta ve 1 tatlı kaşığı amonyak çırpılır. yarım paket eritilmiş margarin eklenirp azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 4 bezeye ayrılan hamur orta kalınlıkta açılıp tencere kapağı yardımıkyla yuvarlak kesilir. Her kat 180 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Muhallebi için; 6 su bardağı süt 2 su bardağı şekerle karıştırılır ve 4 yumurta kırılıp, yarım paket margarin, 4 yemek kaşığı unla birlikte koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınınca 1 paket vanilya eklenir. Pastanın her katına muhallebiden sürülüp muz dilimleri yerleştirilir. Son olarak da muhallebiyle tamamen kaplanır. Üzeri antep fıstığı ile süslenir.
Amonyaklı Pasta servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sömelek Köfte

Fotoğraf: KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞI
SÖMELEK KÖFTE
Malzemeler:
1 kg kemikli kuzu eti
500 gr köftelik kıyma
1 kg köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
3 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: 1 kilo kemikli kuzu eti 1 silme tatlı kaşığı tuz ile haşlanır. 1 kg köftelik bulgur, 1 adet kuru soğan, 500 gr kıyma, 2’şer tatlı kaşığı kırmızı biber ve karabiber, arzuya göre tuz ve biraz su ile birlikte makinede çekilir ya da çok iyi yoğrulur. Yuvarlak köfteler yapılır. Köfteler etin suyunda haşlanır. Sos için; 1’er tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve karabiber 3 yemek kaşığı tereyağında kızdırılır. Köfteler servis tabağına alınır,üzerine etler yerleştirilip sos dökülür.
Sömelek köfte servise hazırdır.KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞI
SÖMELEK KÖFTE
Malzemeler:
1 kg kemikli kuzu eti
500 gr köftelik kıyma
1 kg köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
3 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: 1 kilo kemikli kuzu eti 1 silme tatlı kaşığı tuz ile haşlanır. 1 kg köftelik bulgur, 1 adet kuru soğan, 500 gr kıyma, 2’şer tatlı kaşığı kırmızı biber ve karabiber, arzuya göre tuz ve biraz su ile birlikte makinede çekilir ya da çok iyi yoğrulur. Yuvarlak köfteler yapılır. Köfteler etin suyunda haşlanır. Sos için; 1’er tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve karabiber 3 yemek kaşığı tereyağında kızdırılır. Köfteler servis tabağına alınır,üzerine etler yerleştirilip sos dökülür.
Sömelek köfte servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger