Hayrabolu Tatlısı

9 Ocak 2013 Çarşamba

Fotoğraf: Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı

HAYRABOLU TATLISI
Gerekli malzemeler;
500 gram tuzsuz peynir
3 adet yumurta
2 bardak un
½ bardak irmik
1 çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet için;
4 bardak su
3 bardak şeker
2 damla limon
Üzeri İçin:
200 gram kaymak
Yapılışı: Yoğurma kabına 3 yumurta kırılarak çırpılıyor. Çatalla ezilen 500 gram tuzsuz peyniri yumurtaların çırpıldığı kaba eklenerek karıştırılır. Üzerine yarım bardak irmik, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı kabartma tozu eklenerek harç iyice karıştırılır. Karışıma son olarak 2 bardak un eklenerek malzemeler yoğurulur. Hamur kıvamını bulunca küçük bezeler halinde kopartılarak avuç içinde şekil verilip fırın tepsisine dizilir. Fırında 170 derecede pişirilir. 
Şerbet yapılış: 4 bardak su 3 bardak şekerle kaynatılır. Şerbet fokurdamaya başlayınca üzerine 2 damla limon sıkılır. 
Fırından pişen tatlı tencerede kaynayan şerbete atılarak bir süre şerbeti emmesi sağlanır. Tabağa alınan tatlı soğuduktan sonra üzerine kaymak konularak ikram edilir. 
Hayrabolu tatlısı sunuma hazırdır.Kırklareli Tülay Hanım’ın mutfağı

HAYRABOLU TATLISI
Gerekli malzemeler;
500 gram tuzsuz peynir
3 adet yumurta
2 bardak un
½ bardak irmik
1 çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet için;
4 bardak su
3 bardak şeker
2 damla limon
Üzeri İçin:
200 gram kaymak
Yapılışı: Yoğurma kabına 3 yumurta kırılarak çırpılıyor. Çatalla ezilen 500 gram tuzsuz peyniri yumurtaların çırpıldığı kaba eklenerek karıştırılır. Üzerine yarım bardak irmik, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı kabartma tozu eklenerek harç iyice karıştırılır. Karışıma son olarak 2 bardak un eklenerek malzemeler yoğurulur. Hamur kıvamını bulunca küçük bezeler halinde kopartılarak avuç içinde şekil verilip fırın tepsisine dizilir. Fırında 170 derecede pişirilir.
Şerbet yapılış: 4 bardak su 3 bardak şekerle kaynatılır. Şerbet fokurdamaya başlayınca üzerine 2 damla limon sıkılır.
Fırından pişen tatlı tencerede kaynayan şerbete atılarak bir süre şerbeti emmesi sağlanır. Tabağa alınan tatlı soğuduktan sonra üzerine kaymak konularak ikram edilir.
Hayrabolu tatlısı sunuma hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger