Amonyaklı Pasta

9 Ocak 2013 Çarşamba

Fotoğraf: KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞI
AMONYAKLI PASTA
Malzemeler:
1 fincan şeker
1 fincan süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı amonyak
½ paket margarin
Aldığı kadar un
Hindistancevizi
Antep fıstığı
Muz
Muhallebisi için;
6 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
½ paket margarin
1 paket vanilya
Yapılışı: 1 fincan şeker, 1 fincan süt,2 yumurta ve 1 tatlı kaşığı amonyak çırpılır. yarım paket eritilmiş margarin eklenirp azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 4 bezeye ayrılan hamur orta kalınlıkta açılıp tencere kapağı yardımıkyla yuvarlak kesilir. Her kat 180 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Muhallebi için; 6 su bardağı süt 2 su bardağı şekerle karıştırılır ve 4 yumurta kırılıp, yarım paket margarin, 4 yemek kaşığı unla birlikte koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınınca 1 paket vanilya eklenir. Pastanın her katına muhallebiden sürülüp muz dilimleri yerleştirilir. Son olarak da muhallebiyle tamamen kaplanır. Üzeri antep fıstığı ile süslenir.
Amonyaklı Pasta servise hazırdır.KAHRAMANMARAŞ EDA HANIM’IN MUFAĞI
AMONYAKLI PASTA
Malzemeler:
1 fincan şeker
1 fincan süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı amonyak
½ paket margarin
Aldığı kadar un
Hindistancevizi
Antep fıstığı
Muz
Muhallebisi için;
6 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
½ paket margarin
1 paket vanilya
Yapılışı: 1 fincan şeker, 1 fincan süt,2 yumurta ve 1 tatlı kaşığı amonyak çırpılır. yarım paket eritilmiş margarin eklenirp azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 4 bezeye ayrılan hamur orta kalınlıkta açılıp tencere kapağı yardımıkyla yuvarlak kesilir. Her kat 180 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Muhallebi için; 6 su bardağı süt 2 su bardağı şekerle karıştırılır ve 4 yumurta kırılıp, yarım paket margarin, 4 yemek kaşığı unla birlikte koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınınca 1 paket vanilya eklenir. Pastanın her katına muhallebiden sürülüp muz dilimleri yerleştirilir. Son olarak da muhallebiyle tamamen kaplanır. Üzeri antep fıstığı ile süslenir.
Amonyaklı Pasta servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger