Tutmaç Çorbası

9 Ocak 2013 Çarşamba

Oktay Usta TUTMAÇ ÇORBASI
1 su b. haşlanmış mercimek
1 su b. erişte
1 su b. et suyu
tuz
su
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
2 çorba k. un
1 limon
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
taze nane
pul biber
HAZIRLANIŞI: Tencereye yarı kıvamda haşlanmış mercimeği ve erişteyi koyuyoruz. Üzerlerini geçecek kadar su ve et suyu koyarak, kaynatıyoruz. Terbiye için, yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Yumurta sarısını ve unu ilave ediyoruz. Yarım limon suyunu sıkıyoruz, biraz soğuk su ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.
Sonrasında terbiyeyi çırparak yavaş yavaş sıcak su ekliyoruz. Tenceredeki malzemelerimiz haşlanınca hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ilave ediyoruz. Bir yandan da çırpmaya devam ediyoruz ki, terbiye kesilmesin. Tuzunu atıyoruz.
Çorbamız tekrar kaynayınca ocaktan alıyoruz. Tereyağını yağda eritiyoruz. İçine doğranmış taze nane ve pul biber atıyoruz. Çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger