Malzemeler:
800 gr. iki kez çekilmiş orta yağlı dana kıyma
2,5 su bardağı pirinç
3 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Fındık yağı
Yapılışı: Büyük bir fırın tepsisinde 4 yemek kaşığı tereyağı, domates salçası ve çok az fındık yağı ocakta kavrularak sos hazırlanır. 2,5 su bardağı pirinç yıkandıktan sonra derin bir kaba alınır. Üzerine kıyma küp şeklinde doğranmış 3 orta boy kuru soğan, karabiber, pul biber ve tuz eklenir. 1 yemek kaşığı limon tuzu bir bardak sıcak suda eritildikten sonra harca ilave edilir. Hazırlanan harç asma yapraklarının üzerine bolca yerleştirildikten sonra uçları açık kalacak şekilde rulo şeklinde kapatılır.
Star TV Soframız 4 Ekim 2011 Tarifleri Ekşili Dolma - Melahat'in Mutfağı: Erzurum. Yaprakların açıkta kalan uç kısımları içe doğru itilerek kapatılır. Hazırlanan dolmalar salçalı sosun bulunduğu fırın tepsisine yan yana dizilir. Üst üste konmadan, tek sıra halinde tepsiye dizilen dolmalar, 200 derecelik fırında hiç su eklenmeden pişmeye bırakılır. Kızarmaya başlayan asma yapraklarının üzerine kalıp halindeki tereyağından bolca sürülür. Tereyağı da sürüldükten sonra tekrar pişmeye bırakılır.
800 gr. iki kez çekilmiş orta yağlı dana kıyma
2,5 su bardağı pirinç
3 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Fındık yağı
Yapılışı: Büyük bir fırın tepsisinde 4 yemek kaşığı tereyağı, domates salçası ve çok az fındık yağı ocakta kavrularak sos hazırlanır. 2,5 su bardağı pirinç yıkandıktan sonra derin bir kaba alınır. Üzerine kıyma küp şeklinde doğranmış 3 orta boy kuru soğan, karabiber, pul biber ve tuz eklenir. 1 yemek kaşığı limon tuzu bir bardak sıcak suda eritildikten sonra harca ilave edilir. Hazırlanan harç asma yapraklarının üzerine bolca yerleştirildikten sonra uçları açık kalacak şekilde rulo şeklinde kapatılır.
Star TV Soframız 4 Ekim 2011 Tarifleri Ekşili Dolma - Melahat'in Mutfağı: Erzurum. Yaprakların açıkta kalan uç kısımları içe doğru itilerek kapatılır. Hazırlanan dolmalar salçalı sosun bulunduğu fırın tepsisine yan yana dizilir. Üst üste konmadan, tek sıra halinde tepsiye dizilen dolmalar, 200 derecelik fırında hiç su eklenmeden pişmeye bırakılır. Kızarmaya başlayan asma yapraklarının üzerine kalıp halindeki tereyağından bolca sürülür. Tereyağı da sürüldükten sonra tekrar pişmeye bırakılır.