Ekşili Dolma - Melahat'in Mutfağı: Erzurum

4 Ekim 2011 Salı

Malzemeler:
800 gr. iki kez çekilmiş orta yağlı dana kıyma
2,5 su bardağı pirinç
3 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Fındık yağı

Ekşili Dolma - Melahat'in Mutfağı: ErzurumYapılışı: Büyük bir fırın tepsisinde 4 yemek kaşığı tereyağı, domates salçası ve çok az fındık yağı ocakta kavrularak sos hazırlanır. 2,5 su bardağı pirinç yıkandıktan sonra derin bir kaba alınır. Üzerine kıyma küp şeklinde doğranmış 3 orta boy kuru soğan, karabiber, pul biber ve tuz eklenir. 1 yemek kaşığı limon tuzu bir bardak sıcak suda eritildikten sonra harca ilave edilir. Hazırlanan harç asma yapraklarının üzerine bolca yerleştirildikten sonra uçları açık kalacak şekilde rulo şeklinde kapatılır.
Star TV Soframız 4 Ekim 2011 Tarifleri Ekşili Dolma - Melahat'in Mutfağı: Erzurum. Yaprakların açıkta kalan uç kısımları içe doğru itilerek kapatılır. Hazırlanan dolmalar salçalı sosun bulunduğu fırın tepsisine yan yana dizilir. Üst üste konmadan, tek sıra halinde tepsiye dizilen dolmalar, 200 derecelik fırında hiç su eklenmeden pişmeye bırakılır. Kızarmaya başlayan asma yapraklarının üzerine kalıp halindeki tereyağından bolca sürülür. Tereyağı da sürüldükten sonra tekrar pişmeye bırakılır. 


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Çeç Pancarı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum

Star TV Soframız 04.10.2011 Çeç Pancarı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum Çeç Pancarı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum 1 kilo kuşbaşı doğranmış kemikli kuzu eti
1 kilo çeç yani şalgam sapı
1 kase yeşil mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
2 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
Fındık yağı
Tuz

Yapılışı: Düdüklü tencereye yerleştirilen kuzu eti, küp şeklinde doğranmış kuru soğan, tereyağı, fındık yağı ve tuzla bir süre kavrulur. Üzerine eklenen 2 yemek kaşığı domates salçasıyla da bir süre daha kavrulduktan sonra pul biber ve bolca su eklenerek 15 dakika pişirilir. Çeç olarak bilinen şalgamın sapları küçük küçük doğrandıktan sonra bol suyla yıkanıp haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu iyice süzülen çeç, pişen etlere eklenir. Bir gece önceden soğuk suda bekletilmiş yeşil mercimek ve 1 çay bardağı pilavlık bulgur da diğer malzemelere eklendikten sonra 20-25 dakika daha pişmeye bırakılır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kıymalı Ayvalı Tatlısı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum

Kıymalı Ayvalı Tatlısı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum

Soframız 4 Ekim 2011 Kıymalı Ayvalı Tatlısı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum

Malzemeler:
200 gr. iki kez çekilmiş orta yağlı dana kıyma
500 gr. kuru üzüm
4 adet büyük boy ayva
3 yemek kaşığı tereyağı
2 kepçe şeker
Tuz

Yapılışı: Orta boy tencereye yerleştirilen kıyma çok az su ve tuzla birlikte orta ateşte kavrulur. Kıyma kavrulup, suyunu çektikten sonra üzerine kuru üzüm eklenir. Kabuklarıyla birlikte üçgen şeklinde incecik kesilerek önceden haşlanmış olan ayva, tereyağı ve toz şeker de diğer malzemelerin üzerine ilave edilir. Tüm malzemelerin üzerini geçecek kadar su konduktan sonra pişmeye bırakılır. Kısık ateşte suyunu tamamen çektikten sonra servis edilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger