Süt Aşuresi - İnci'nin Mutfağı: Kayseri

11 Ekim 2011 Salı

Süt Aşuresi - İnci'nin Mutfağı: Kayseri
MALZEMELER: 12 çay bardağı süt, 1,5 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı un, 1 adet mezdeke (damla) sakızı, 2 adet muz

YAPILIŞI
1,5 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı unla iyice harmanlanırken yavaş yavaş 12 çay bardağı süt ilave edilir. Ocakta kaynayana kadar durmadan karıştırılır. Kaynamaya başladığı an 1 adet damla sakızı ilave edilir. Bir süre kaynatılan tatlı, ocaktan alınır ve mikserle karıştırılarak soğutulur. Tatlıyı süslemek için 2 adet muz dilimlenir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Soğan Yahnisi - İnci'nin Mutfağı: Kayseri

MALZEMELER: 400gr koyun kuşbaşı, 2 su bardağı kuru soğan, ½ kg nohut, 3-4 adet domates, 4-5 adet yeşilbiber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı pul biber, tereyağı

YAPILIŞI
Soğanlar piyaz usulü (çok fazla küçültülmeden), domates ve biberler küçük küçük doğranır. Etler kavrulur. Kavrulan etlere su ve biraz tuz ilave edilip kaynatılır. Kaynayan etlerin kefi alınır. Bir gece önceden ıslatılıp, kabukları soyulan 2 su bardağı nohudun üzerine su ilave edilir ve pişirilir.

Soğan Yahnisi - İnci'nin Mutfağı: KayseriKaynayan nohutların kefi alınır ve yemekle tekrar pişirileceği için çok fazla yumuşamadan altı kapatılır. Pişen etlerin suyu ayrı bir tencereye aktarıldıktan sonra etlerin üzerine piyaz usulü doğranan soğanlar ve nohutlar ilave edilir. Nohutların ardından biberler, domatesler, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı pul biber ve biraz tuz eklenir. Domates ve soğanlar suyunu salacağı için ekstra su eklenmesine gerek yoktur. Kısa sürede Soğan Yahnisi servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pirinçli Bulamaç - İnci'nin Mutfağı: Kayseri


MALZEMELER:
1 çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı yeşil mercimek, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, et suyu

YAPILIŞI

Pirinçli Bulamaç - İnci'nin Mutfağı: Kayseri1 çay bardağı yeşil mercimek yıkanır ve su ilave edilerek haşlanır. 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağında çok fazla karartılmadan kavrulur ve altını kapattıktan sonra et suyu ilave edilir. Kaynayan meyaneye yıkanan 1 çay bardağı pirinç ve haşlanan 1 çay bardağı mercimek ilave edilir. Kısa bir süre daha pişirilen çorbamız servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kıymalı Yağlama - İnci'nin Mutfağı: Kayseri


MALZEMELER:
2kg dana ve kuzu karışımı 2 kere çekilmiş kıyma, 3-4adet yeşilbiber, 2-3 adet domates, 1 adet kuru soğan, 1 tutam maydanoz, 250gr yoğurt, 3-4 diş sarımsak

Hamuru için: ½ paket yaş maya, 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet kesmeşeker, un

YAPILIŞI
Hamuru için ½ paket yaş mayaya 1 adet kesme şeker ilave ederek daha çabuk mayalanması sağlanarak ve 1 çay bardağı suda eritilir. 5 su bardağı un dolu kaba eritilen maya aktarılır. Mayanın ardından 1 çay bardağı süt ve 2 yemek kaşığı yoğurt harca ilave edilir. Yumuşak bir kıvam tutturulana kadar iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur bezelere ayrılır.


Kıymalı Yağlama - İnci'nin Mutfağı: KayseriBezeler tabak büyüklüğünde açılır ve sacda kızartılır. Harcı için 2kg dana ve kuzu karışımı kıyma kavrulur. Yeşilbiber, domates ve kuru soğan rondodan geçirilir, kıymaya ilave edilir. Suyun çeken kıymaya biraz su ilave edilir (harcın sulu olması önemlidir). Tuzu da ilave edildikten sonra bir süre daha pişirilir. Kızartılan yufkanın üzerine 2 yemek kaşığı harç ve kıyılan maydanozlardan ilave edilir, yufkaya yayılır. Harcı yayılan ilk yufkanın üzerine diğer yufkalar konur ve her yufkaya aynı işlem uygulanır. Kat kat olan yufkalar dörde bölünür, yanında sarımsaklı yoğurtla servis edilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mercimekli Dolma - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya


Malzemeler:

1 kilo kuzu pirzola
1 kilo asma yaprağı
1 adet büyük boy domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Harcı için;
1 kase yeşil mercimek
Yarım kase yarma
2 adet orta boy kuru soğan
3 büyük diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Zeytinyağı
Ayçiçek yağı
Sosu için;
1 adet orta boy kuru soğan
2 küçük diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Yapılışı: Harcı için; küçük küçük doğranan soğan ve sarımsaklar zeytinyağı ve ayçiçek yağıyla kavrulur. Soğanlar pembeleşirken domates salçası ilave edilir. Domates salçası da biraz kavrulduktan sonra 1 kase yeşil mercimek ilave edilir. Kavrulan yeşil mercimeğin üzerine de yarım kase yarma ilave edildikten sonra bir tutam tuz, karabiber ve kimyonla lezzetlendirilir. Yeşil mercimek ve yarmanın yumuşaması için üzerine çok az sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.

Mercimekli Dolma - Beyhan'ın Mutfağı: AmasyaSuyunu iyice çektikten sonra ocağın altı kapatılır. İncecik doğranan maydanoz ve dereotu da harca eklenir. Harcın biraz daha yumuşaması için çok az sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Hazırlanan harç asma yapraklarına sarılır. Yeşil mercimek ve yarma pişerken şişeceği için yaprakları biraz gevşek sarmak gerekmektedir. Geniş bir tencereye 1 kilo kuzu pirzola yerleştirilir. Etlerin üzerini kapatacak şekilde dolmalar yerleştirilir. Küp şeklinde doğranan bir büyük domates ve ince ince doğranan maydanoz ve dereotu da dolmaların üzerine eklenir.

Ayrı bir tavada 1 adet orta boy kuru soğan, 2 küçük diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası zeytinyağıyla kavrulur. Sosa çok az sıcak su ilave edilerek 3-4 dakika kaynatılır. Hazırlanan sos da dolmaların üzerine ilave edilir. Dolmalar, etin ve sosun suyuyla pişeceği için ayrıca su eklenmeden kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ortalama 1-1,5 saat pişen yemeğimiz servise hazır hale gelir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Eli Böğründe - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya

Malzemeler:
250 gr. haşhaş ezmesi
2 adet yumurta
Ayçiçek yağı
Hamuru için;
1 kilo un
1 paket kuru maya
Tuz
Su
Yapılışı: Hamuru için; 1 kilo un, 1 paket kuru maya, bir tutam tuzun üzerine alabildiği kadar ılık su eklenerek hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamındaki hamurun mayalanması için üzeri hava almayacak şekilde örtülerek 1 saat dinlendirilir. Dinlenen hamur iki eşit parçaya ayrılır.

Eli Böğründe - Beyhan'ın Mutfağı: AmasyaYapışmaması ve kolay açılması için tezgahın üzeri ayçiçek yağıyla yağlanır. Hamurun üzerine de bir miktar ayçiçek yağı dökülerek elle açılarak, orta büyüklükte açılır. Açılan hamurun üzeri haşhaş ezmesiyle kaplanır. Haşhaşın kolay yayılması için ayçiçek yağıyla yumuşatılır. Üzeri haşhaş ezmesiyle kaplanan hamur üçgen şeklinde 12 eşit parçaya bölünür. Her bir parça rulo şeklinde kıvrıldıktan sonra ayçiçek yağıyla yağlanan tepsiye yerleştirilir. Diğer hamur da aynı şekilde hazırlanır. İyi kızarması için üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirilir. Yemeğimiz servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Topal Börülce Çorbası - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya


Malzemeler:

100 gr. az yağlı dana kıyma
1 su bardağı börülce
Yarım su bardağı yarma
1 adet büyük boy kuru soğan
2 küçük diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Zeytinyağı
Yapılışı: Bir su bardağı börülce kolay haşlanması için bir gece önceden soğuk suda bekletilir. Suyu süzüldükten sonra orta büyüklükte bir tencereye alınıp, bol su eklenerek haşlanmaya bırakılır. Börülceler yumuşamadan yarım su bardağı yarma eklenir ve birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir tavada küçük küçük doğranan soğan, 2 küçük diş sarımsak, 100 gr. az yağlı dana kıyma bir miktar zeytinyağıyla kavrulur.

Topal Börülce Çorbası - Beyhan'ın Mutfağı: AmasyaKıyma ve soğanlar pembeleştikten sonra 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kuru nane eklenerek kavurmaya devam edilir. Salça da kavrulduktan sonra 1 çay kaşığı pul biber ilave edilir. Hazırlanan kıymalı sos haşlanmakta olan börülce ve yarmanın üzerine eklenir. Tüm malzemeler iyice piştikten sonra yemeğimiz servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Patates Mıhlaması - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya


Malzemeler:

300 gr. dana kıyma
2 adet büyük boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
Karabiber
Zeytinyağı

Yapılışı: 300 gr. az yağlı dana kıyma ve küçük küçük doğranan 2 adet orta boy kuru soğan, bol miktarda zeytinyağıyla kavrulur. Soğan ve kıyma kavrulduktan sonra kabukları soyularak küp şeklinde küçük küçük doğranan patatesler eklenir.
Patates Mıhlaması - Beyhan'ın Mutfağı: AmasyaPatateslerin üzerine de yine kabukları soyulup küp şeklinde küçük küçük doğranan domatesler ilave edilir. Tuzu ve karabiberi de eklendikten sonra hiç su eklenmeden, yalnızca domatesin suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakılır. Patatesler piştikten sonra servis tabağına alınır. Üzeri maydanozla süslenerek servis edilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger