MALZEMELER: 2kg dana ve kuzu karışımı 2 kere çekilmiş kıyma, 3-4adet yeşilbiber, 2-3 adet domates, 1 adet kuru soğan, 1 tutam maydanoz, 250gr yoğurt, 3-4 diş sarımsak
Hamuru için: ½ paket yaş maya, 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet kesmeşeker, un
YAPILIŞI
Hamuru için ½ paket yaş mayaya 1 adet kesme şeker ilave ederek daha çabuk mayalanması sağlanarak ve 1 çay bardağı suda eritilir. 5 su bardağı un dolu kaba eritilen maya aktarılır. Mayanın ardından 1 çay bardağı süt ve 2 yemek kaşığı yoğurt harca ilave edilir. Yumuşak bir kıvam tutturulana kadar iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur bezelere ayrılır.
Bezeler tabak büyüklüğünde açılır ve sacda kızartılır. Harcı için 2kg dana ve kuzu karışımı kıyma kavrulur. Yeşilbiber, domates ve kuru soğan rondodan geçirilir, kıymaya ilave edilir. Suyun çeken kıymaya biraz su ilave edilir (harcın sulu olması önemlidir). Tuzu da ilave edildikten sonra bir süre daha pişirilir. Kızartılan yufkanın üzerine 2 yemek kaşığı harç ve kıyılan maydanozlardan ilave edilir, yufkaya yayılır. Harcı yayılan ilk yufkanın üzerine diğer yufkalar konur ve her yufkaya aynı işlem uygulanır. Kat kat olan yufkalar dörde bölünür, yanında sarımsaklı yoğurtla servis edilir.