Soğan Yahnisi - İnci'nin Mutfağı: Kayseri

11 Ekim 2011 Salı

MALZEMELER: 400gr koyun kuşbaşı, 2 su bardağı kuru soğan, ½ kg nohut, 3-4 adet domates, 4-5 adet yeşilbiber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı pul biber, tereyağı

YAPILIŞI
Soğanlar piyaz usulü (çok fazla küçültülmeden), domates ve biberler küçük küçük doğranır. Etler kavrulur. Kavrulan etlere su ve biraz tuz ilave edilip kaynatılır. Kaynayan etlerin kefi alınır. Bir gece önceden ıslatılıp, kabukları soyulan 2 su bardağı nohudun üzerine su ilave edilir ve pişirilir.

Soğan Yahnisi - İnci'nin Mutfağı: KayseriKaynayan nohutların kefi alınır ve yemekle tekrar pişirileceği için çok fazla yumuşamadan altı kapatılır. Pişen etlerin suyu ayrı bir tencereye aktarıldıktan sonra etlerin üzerine piyaz usulü doğranan soğanlar ve nohutlar ilave edilir. Nohutların ardından biberler, domatesler, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı pul biber ve biraz tuz eklenir. Domates ve soğanlar suyunu salacağı için ekstra su eklenmesine gerek yoktur. Kısa sürede Soğan Yahnisi servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger