Halka

15 Ocak 2013 Salı

Fotoğraf: Kayseri Aysel Hanım’ın Mutfağı…
HALKA
Halka için gerekli malzemeler;
Hamuru için:
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağı
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı katı yağ
1 yemek kaşığı eritilmiş kuyruk yağı
1 çay kaşığı tuz
½ paket yaş maya
1çay kaşığı toz şeker
1 bardak ılık su
Aldığı kadar un
İç harcı:
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
100 gram çörek otu
Yapılışı: Birer yemek kaşığı tereyağı, margarin, katı yağ ve kuyruk yağı tavada cızırdayana kadar eritilip bir bardağa alınır. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenir ve hamurun yoğurulacağı kaba aktarılır. Eriyen yağların üzerine 1 yumurtanın akı, 1 yemek kaşığı tahin ve 1 çay kaşığı tuz eklenir. 1 bardak ılık su ile aldığı kadar un eklenir. Ilık suda eritilen yarım paket yaş maya da una katılır. Halka’nın içine katacağınız 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile tuz katılarak kavrulur ve hamurun içerisine aktarılarak yoğurulur. Hamur kıvamı gelene kadar yoğrulduktan sonra üzeri örtülerek dinlendirilir. Dinlenen hamurdan bezeler kopartılır ve sert zeminde yuvarlanarak uzatılır. İstenen şekil verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir ve fırında pişirilir. 
Halka sunuma hazırdır.Kayseri Aysel Hanım’ın Mutfağı…
HALKA
Halka için gerekli malzemeler;
Hamuru için:
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağı
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı katı yağ
1 yemek kaşığı eritilmiş kuyruk yağı
1 çay kaşığı tuz
½ paket yaş maya
1çay kaşığı toz şeker
1 bardak ılık su
Aldığı kadar un
İç harcı:
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
100 gram çörek otu
Yapılışı: Birer yemek kaşığı tereyağı, margarin, katı yağ ve kuyruk yağı tavada cızırdayana kadar eritilip bir bardağa alınır. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenir ve hamurun yoğurulacağı kaba aktarılır. Eriyen yağların üzerine 1 yumurtanın akı, 1 yemek kaşığı tahin ve 1 çay kaşığı tuz eklenir. 1 bardak ılık su ile aldığı kadar un eklenir. Ilık suda eritilen yarım paket yaş maya da una katılır. Halka’nın içine katacağınız 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile tuz katılarak kavrulur ve hamurun içerisine aktarılarak yoğurulur. Hamur kıvamı gelene kadar yoğrulduktan sonra üzeri örtülerek dinlendirilir. Dinlenen hamurdan bezeler kopartılır ve sert zeminde yuvarlanarak uzatılır. İstenen şekil verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir ve fırında pişirilir.
Halka sunuma hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sucuk İçi

Fotoğraf: Kayseri Aysel Hanım’ın Mutfağı…
SUCUK İÇİ
‘Sucuk içi’nin malzemeleri;
1 kilo dana kıyma
2 baş sarımsak
5 tatlı kaşığı toz biber
2 tatlı kaşığı zencefil
2 tatlı kaşığı yeni bahar
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karanfil
1 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay bardağı su
Yapılışı: 1 kilo dana kıymaya, 2 baş sarımsak rendelenerek karıştırılır. Toz biber, zencefil, yeni bahar, kimyon, kırmızı biber, karabiber, kişniş, karanfil, tuz ve sıvı yağ eklenen karışım özleşene kadar yoğrulur. Yarım çay bardağı su eklenen harç biraz daha yoğrulduktan sonra tavada yağsız kavrulur. Sucuk içi’nin tane tane olması ve güzel pişmesi için ezilerek kavurulur.
Sucuk içi sunuma hazırdır…Kayseri Aysel Hanım’ın Mutfağı…
SUCUK İÇİ
‘Sucuk içi’nin malzemeleri;
1 kilo dana kıyma
2 baş sarımsak
5 tatlı kaşığı toz biber
2 tatlı kaşığı zencefil
2 tatlı kaşığı yeni bahar
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karanfil
1 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay bardağı su
Yapılışı: 1 kilo dana kıymaya, 2 baş sarımsak rendelenerek karıştırılır. Toz biber, zencefil, yeni bahar, kimyon, kırmızı biber, karabiber, kişniş, karanfil, tuz ve sıvı yağ eklenen karışım özleşene kadar yoğrulur. Yarım çay bardağı su eklenen harç biraz daha yoğrulduktan sonra tavada yağsız kavrulur. Sucuk içi’nin tane tane olması ve güzel pişmesi için ezilerek kavurulur.
Sucuk içi sunuma hazırdır…


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Cevizli Çenetli Tatlı

Fotoğraf: Kayseri Aysel Hanım’ın Mutfağı…
CEVİZLİ ÇENETLİ TATLI
Çenetli tatlı için gerekli malzemeler:
1 kase un
3 yemek kaşığı mısır unu
1 paket yaş maya
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı sıvı yağ
2 kase iri çekilmiş ceviz
3 bardak pekmez
Yapılışı: Yarım çay bardağı sıvı yağın üzerine yarımşar çay bardağı süt ve yoğurt ekleyerek karıştırıyoruz. 1 paket yaş mayayı ılık suda eritiyoruz. Karışıma 1 kase un ve 3 yemek kaşığı mısır unu ekleyerek karıştırıyor ve mayayı ekliyoruz. İyice yoğrulan hamur mayalanması için bir süre dinlendirildikten sonra iki bezeye bölünür. İlk beze fırın tepsisi büyüklüğünde açılarak tepsiye yerleştirilir. Tepsiye bastırılarak serilen yufkanın üzeri cevizle kaplanır. İkinci hamur bezesi de tepsi kadar açılarak cevizlerin üzeri örtülür. Kare dilimlenen tatlı fırında pişirilir. Üzeri kızararak pişen tatlı sıcakken  üzerine 3 bardak pekmez dökülür.
Cevizli Çenetli tatlı sunuma hazırdır…Kayseri Aysel Hanım’ın Mutfağı…
CEVİZLİ ÇENETLİ TATLI
Çenetli tatlı için gerekli malzemeler:
1 kase un
3 yemek kaşığı mısır unu
1 paket yaş maya
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı sıvı yağ
2 kase iri çekilmiş ceviz
3 bardak pekmez
Yapılışı: Yarım çay bardağı sıvı yağın üzerine yarımşar çay bardağı süt ve yoğurt ekleyerek karıştırıyoruz. 1 paket yaş mayayı ılık suda eritiyoruz. Karışıma 1 kase un ve 3 yemek kaşığı mısır unu ekleyerek karıştırıyor ve mayayı ekliyoruz. İyice yoğrulan hamur mayalanması için bir süre dinlendirildikten sonra iki bezeye bölünür. İlk beze fırın tepsisi büyüklüğünde açılarak tepsiye yerleştirilir. Tepsiye bastırılarak serilen yufkanın üzeri cevizle kaplanır. İkinci hamur bezesi de tepsi kadar açılarak cevizlerin üzeri örtülür. Kare dilimlenen tatlı fırında pişirilir. Üzeri kızararak pişen tatlı sıcakken üzerine 3 bardak pekmez dökülür.
Cevizli Çenetli tatlı sunuma hazırdır…


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Yeşil Mercimekli Salata

Fotoğraf: Kayseri Aysel Hanım’ın Mutfağı…
YEŞİL MERCİMEKLİ SALATA
Gerekli malzemeler:
500 gram yeşil mercimek
5 diş sarımsak
1 bağ yeşil soğan
1 bağ taze nane
1 bağ dere otu
6 yaprak marul
1 konserve salatalık turşusu
1 kase haşlanmış mısır
1 çay bardağı pirinç
4 adet kırmızı biber
1 limon 
½ çay bardağı nar ekşisi
Yapılışı: Yarım kilo yeşil mercimek, doğranan yeşil soğan, taze nane, dere otu ve marulla karıştırılır. İnce kıyılan 5 diş sarımsak, ince doğranmış 1 konserve salata turşusu ve dilimlenen 4 kırmızı biber yeşilliklerle karıştırılır. 1 çay bardağı pirinçten yapılan pilav ve 1 kase haşlanmış mısır karışıma eklenir. İyice harmanlanan malzemelerin üzerine 1 limon sıkılır ve yarım çay bardağı kadar nar ekşisi dökülür. Yeşil mercimek salatası sunuma hazırdır…Kayseri Aysel Hanım’ın Mutfağı…
YEŞİL MERCİMEKLİ SALATA
Gerekli malzemeler:
500 gram yeşil mercimek
5 diş sarımsak
1 bağ yeşil soğan
1 bağ taze nane
1 bağ dere otu
6 yaprak marul
1 konserve salatalık turşusu
1 kase haşlanmış mısır
1 çay bardağı pirinç
4 adet kırmızı biber
1 limon
½ çay bardağı nar ekşisi
Yapılışı: Yarım kilo yeşil mercimek, doğranan yeşil soğan, taze nane, dere otu ve marulla karıştırılır. İnce kıyılan 5 diş sarımsak, ince doğranmış 1 konserve salata turşusu ve dilimlenen 4 kırmızı biber yeşilliklerle karıştırılır. 1 çay bardağı pirinçten yapılan pilav ve 1 kase haşlanmış mısır karışıma eklenir. İyice harmanlanan malzemelerin üzerine 1 limon sıkılır ve yarım çay bardağı kadar nar ekşisi dökülür. Yeşil mercimek salatası sunuma hazırdır…


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Patatesli Yeşil Otlu Çorba

Oktay Usta PATATESLİ YEŞİL OTLU ÇORBA
3 patates
1 tutam ıspanak yaprağı
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 su b. et suyu
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. un
2 diş sarımsak
1 soğan
tuz
su
HAZIRLANIŞI: Soyulmuş soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp tereyağı ile tencerede kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra ununu ekleyip karıştırıyoruz. Soyulmuş patatesi doğruyoruz. Tencereye ilave edip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.

 Kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip patatesleri pişiriyoruz. Et suyunu döküyoruz. Patatesler iyice haşlandıktan sonra blendırdan geçirip parçalıyoruz. Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.

Ispanak yaprağı, dereotu ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Çorbanın tuzunu ekliyoruz. Çorbamız kaynadıktan sonra yeşilliğini ekliyoruz. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra çok fazla bekletmeden servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Yaprak Kavurma

Oktay Usta YAPRAK KAVURMA
600 gr. bonfile
3 çarliston biber
3 yeşil biber
3 domates
2 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri
1 tutam biberiye
GARNİTÜRÜ İÇİN:
elma dilimi patates
HAZIRLANIŞI: Bonfileyi doğruyoruz. İyi temizlenmiş patatesleri elma dilimi olarak doğruyoruz. Sıvıyağ, tuz ve biberiye ile harmanlayıp fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. Doğranmış etleri koyup kavuruyoruz.

Soğanı ince bir şekilde doğrayıp etle birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Biberleri ince bir şekilde doğruyoruz. Ete ekleyip karıştırıyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup doğruyoruz. Doğrayıp kavurmamıza ekliyoruz. Birlikte iyice kavrulduktan sonra tuz ve karabiberini ekliyoruz. Yayvan geniş bir güveç kabına ya da borcama kavurmayı döküyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirip kızarmış elma dilimi patateslerle birlikte servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Portakallı Yer Elması

Oktay Usta PORTAKALLI YER ELMASI
1 kg yer elması
3 portakal
2 havuç
1 kereviz
1 tutam dereotu
1 kase arpacık soğan
toz şeker
tuz
zeytinyağı
su
HAZIRLANIŞI: Yer elmaları ve havuçları soyup küp bir şekilde doğruyoruz. Tencereye havuçları alıp biraz zeytinyağı döküyoruz. Soyulmuş arpacık soğanları koyup kavuruyoruz. Yer elmalarınıda katıp kavurmaya devam ediyoruz. Portakalların suyunu sıkıyoruz.
Tencereye önce biraz sıcak su döküp ardından portakal suyunu döküyoruz. Biraz tuz ve şeker ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişiriP servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kestaneli Fıstıklı Profiterol

Oktay Usta KESTANELİ FISTIKLI PROFİTEROL
2 pk. petibör bisküvi
1 kase kestane şekeri
1 su b. toz ceviz
2 muz
SOSU İÇİN:
3 su b. süt
1 pk. bitter çikolata
1 çorba k. nişasta
1 tatlı k. un
1 çay b. toz şeker
2 çorba k. kakao
ÜZERİ İÇİN:
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI: Bisküvileri karıştırma kabına alıp elimizle ince bir şekilde kırıyoruz. Sosu için, süt, kakao, nişasta, un ve toz şekeri tencereye koyup çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaştıktan sonra altını kapatıyoruz.
Bitter çikolatayı parçalıyoruz. Sosa ekleyip karıştırıyoruz. Kestane şekerlerini ayrı bir kaba alıp elimizle ezip bisküvilere karıştırıyoruz. Muzları soyup eziyoruz. Toz ceviz ve muzuda karışıma karıştırıp iyice karıştırıyoruz. Eğer çok sert olursa biraz süt ekleyip yumuşatabiliriz.
Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Servis tabağına ya da kuplara paylaştırıyoruz. Sosu soğuduktan sonra profiterollerin üzerine döküyoruz. Yeşil fıstık serpip servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Beşamel Soslu Mantarlı Börek

Oktay Usta BEŞAMEL SOSLU MANTARLI BÖREK
4 yufka
2 su b. süt
1 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
200 gr. kaşar peyniri
1 pk. mantar
tuz
sıvıyağ
MANTOLAMAK İÇİN:
2 yumurta
galeta unu
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI: Temizlenmiş mantarları doğrayıp sıvıyağ ile tencerede soteliyoruz. Tereyağı ve unu katıp mantarla birlikte kavuruyoruz. Sütü ekleyip kıvamını alana kadar karıştırıyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz. Yufkaları tezhaga seriyoruz.
Yufkaları 6′ya bölüyoruz. Mantarlı harcımızı yufkalara paylaştırıyoruz. Üzerine kaşar rendesi koyuyoruz. Rulo olarak sarıyoruz. Mantolamak için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Galeta ununu geniş bir tabağa döküyoruz. Sarmış olduğumuz börekleri önce yumurtaya ardında galeta ununa buluyoruz.
Mantoladığımız börekleri kızgın yağda kızartıyoruz. Pişen böreklerin yağını çekmesi için havlu kağıt serili bir tabağa alıp ardından servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger