Yaprak Kavurma

15 Ocak 2013 Salı

Oktay Usta YAPRAK KAVURMA
600 gr. bonfile
3 çarliston biber
3 yeşil biber
3 domates
2 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri
1 tutam biberiye
GARNİTÜRÜ İÇİN:
elma dilimi patates
HAZIRLANIŞI: Bonfileyi doğruyoruz. İyi temizlenmiş patatesleri elma dilimi olarak doğruyoruz. Sıvıyağ, tuz ve biberiye ile harmanlayıp fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. Doğranmış etleri koyup kavuruyoruz.

Soğanı ince bir şekilde doğrayıp etle birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Biberleri ince bir şekilde doğruyoruz. Ete ekleyip karıştırıyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup doğruyoruz. Doğrayıp kavurmamıza ekliyoruz. Birlikte iyice kavrulduktan sonra tuz ve karabiberini ekliyoruz. Yayvan geniş bir güveç kabına ya da borcama kavurmayı döküyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirip kızarmış elma dilimi patateslerle birlikte servis ediyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger