Kestaneli Fıstıklı Profiterol

15 Ocak 2013 Salı

Oktay Usta KESTANELİ FISTIKLI PROFİTEROL
2 pk. petibör bisküvi
1 kase kestane şekeri
1 su b. toz ceviz
2 muz
SOSU İÇİN:
3 su b. süt
1 pk. bitter çikolata
1 çorba k. nişasta
1 tatlı k. un
1 çay b. toz şeker
2 çorba k. kakao
ÜZERİ İÇİN:
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI: Bisküvileri karıştırma kabına alıp elimizle ince bir şekilde kırıyoruz. Sosu için, süt, kakao, nişasta, un ve toz şekeri tencereye koyup çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaştıktan sonra altını kapatıyoruz.
Bitter çikolatayı parçalıyoruz. Sosa ekleyip karıştırıyoruz. Kestane şekerlerini ayrı bir kaba alıp elimizle ezip bisküvilere karıştırıyoruz. Muzları soyup eziyoruz. Toz ceviz ve muzuda karışıma karıştırıp iyice karıştırıyoruz. Eğer çok sert olursa biraz süt ekleyip yumuşatabiliriz.
Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Servis tabağına ya da kuplara paylaştırıyoruz. Sosu soğuduktan sonra profiterollerin üzerine döküyoruz. Yeşil fıstık serpip servis ediyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger