Erikli Bamya Salatası

16 Temmuz 2012 Pazartesi

ERİKLİ BAMYA SALATASI
1 kase bamya
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Taze otlar: nane, maydonoz kekik dereotu roka
10 adet kırmızı erik
Zeytin yağı
Nar ekşisi
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle 1 kase bamyayı bol limon suyunda haşlayın. Haşlanmış bamyayı soğuttuktan sonra, bir kaba koyun ve üzerine yoğurt, taze nane , taze kekik, roka, maydonoz mısır ve kırmızı erikle (çok tatlı ve ya çok ekşi olmayacak) karıştırın. Üzerine bol nar ekşisi ekleyin ve son olarak bir kaşık zeytin yağı, az miktarda tuz ve karabiber ekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Köz Biberli ve otlu tavuk mücveri

Köz Biberli ve otlu tavuk mücveri
2 adet tavuk göğsü
1 fincan un
2 adet yumurta
4-5 adet taze soğan
4-5 adet yaprak roka
2-3 adet köz biber
1 çay kaşığı zencafil tozu
Maydonoz-dereotu- nane
1 bağ semizotu
1 kase yoğurt
1 kase mısır
Tuz - karabiber – sıvıyağ

YAPILIŞI

Tavuk göğüs etlerini haşlayın. Tane karabiber, defne yaprağı ve maydonoz sapını tavuk göğsü etlerini haşladığımız suda haşlayın. Tavukları ince ince didikleyin daha sonra aynı şekilde közlenmiş biberleri ince ince kıyın ve hepsini derin bir kaba koyun. İçin ince ince kıyılmış taze soğanı 4-5 yaprak rokayı, dereotunu, taze naneyi, maydonozu, taze kekiği ve 3-4 diş sarımsağı katın. 1 çay kaşığı zencefil tozu karabiber ve çok az miktarda tuz (baharatların kullanılması yemeğin tadı açısından önemli).

Hepsi karıştırılır. 2 yumurta 3 kaşığı unla bütün malzemeler karıştırılır ve son olarak 1 yemek kaşığı zeytin yağı karışımın içine konulur . Fırın tepsisine yerleştirilmiş yağlı kağıda bir yemek kaşığı yardımıyla köfte büyüklüğünde tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 250 derece fırına konulup pişirilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Enginar çanağında biberli ve damla sakızlı et

Enginar çanağında biberli ve damla sakızlı et
7-8 adet enginar
400 gr dana eti (bonfile)
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 adet damla sakızı
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
1 yemek kaşığı badem
2 adet limon
1 kase rende kaşar az yağlı
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
8-10 adet mantar
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:
Soğanlar 1 yemek kaşığı zeytinyağında sotelenir. Biberler ilave edilir ve sotelenmeye devam edilir.Sarımsak ilave edilir tuz, karabiber eklenir. Domatesler ilave edilir sotelenir. 1 yemek kaşığı salça ilave edilir ve mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edilir. Damla sakızı, badem ilave edilir. İstenilen taze otlar ve kuru baharatlar ilave edilir.
Kızdırılmış yağsız bir tavada hellim peynirleri önlü arkalı kızartılır.
Marine edilen etleri yağsız tavada soteleyin.
Bir borcamın altına enginarları, üzerine sebze sotesini ve etleri yerleştirerek, en üste kaşar peynirimizi koyduktan sonra kaşar peyniri fırında eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.

Et’in Marinosyunu
Soya sosu
Hardal
Bal
Karabiber


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ağrı Kesici Bitki Çayı

Ağrı Kesici Bitki Çayı
Isırgan otu
Nane
Zencefil

Yapılışı: Bütün bu bitkilerden 1 tatlı kaşığı alarak süzgeçli bardağımızın süzgecine koyarak üstüne kaynamış olan sıcak suyumuzu ilave ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Spazm Giderici, Kas Gevşeten Bitki Çayı

Papatya
Melisa
Ihlamur

Spazm Giderici, Kas Gevşeten Bitki Çayı Yapılışı:Diğer bitki çayımızı hazırladığımız gibi bütün bu otlardan 1 tatlı kaşağı alarak süzgeçli bardağımızın süzgecine koyarak üstüne sıcak suyumuzu ilave ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger