Enginar çanağında biberli ve damla sakızlı et
7-8 adet enginar
400 gr dana eti (bonfile)
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 adet damla sakızı
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
1 yemek kaşığı badem
2 adet limon
1 kase rende kaşar az yağlı
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
8-10 adet mantar
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Soğanlar 1 yemek kaşığı zeytinyağında sotelenir. Biberler ilave edilir ve sotelenmeye devam edilir.Sarımsak ilave edilir tuz, karabiber eklenir. Domatesler ilave edilir sotelenir. 1 yemek kaşığı salça ilave edilir ve mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edilir. Damla sakızı, badem ilave edilir. İstenilen taze otlar ve kuru baharatlar ilave edilir.
Kızdırılmış yağsız bir tavada hellim peynirleri önlü arkalı kızartılır.
Marine edilen etleri yağsız tavada soteleyin.
Bir borcamın altına enginarları, üzerine sebze sotesini ve etleri yerleştirerek, en üste kaşar peynirimizi koyduktan sonra kaşar peyniri fırında eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.
Et’in Marinosyunu
Soya sosu
Hardal
Bal
Karabiber
Home
Esat Özata
Enginar çanağında biberli ve damla sakızlı et
Enginar çanağında biberli ve damla sakızlı et
16 Temmuz 2012 Pazartesi
Etiketler:
Esat Özata
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !