Enginar çanağında biberli ve damla sakızlı et

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Enginar çanağında biberli ve damla sakızlı et
7-8 adet enginar
400 gr dana eti (bonfile)
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 adet damla sakızı
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
1 yemek kaşığı badem
2 adet limon
1 kase rende kaşar az yağlı
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
8-10 adet mantar
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:
Soğanlar 1 yemek kaşığı zeytinyağında sotelenir. Biberler ilave edilir ve sotelenmeye devam edilir.Sarımsak ilave edilir tuz, karabiber eklenir. Domatesler ilave edilir sotelenir. 1 yemek kaşığı salça ilave edilir ve mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edilir. Damla sakızı, badem ilave edilir. İstenilen taze otlar ve kuru baharatlar ilave edilir.
Kızdırılmış yağsız bir tavada hellim peynirleri önlü arkalı kızartılır.
Marine edilen etleri yağsız tavada soteleyin.
Bir borcamın altına enginarları, üzerine sebze sotesini ve etleri yerleştirerek, en üste kaşar peynirimizi koyduktan sonra kaşar peyniri fırında eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.

Et’in Marinosyunu
Soya sosu
Hardal
Bal
Karabiber

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger