Çıtır Patatesli Tavuk Sarma

3 Ocak 2013 Perşembe


Oktay Usta ÇITIR PATATESLİ TAVUK SARMA


6 tavuk but
1 parça tavuk göğüs
1 kavanoz garnitür
tuz
karabiber
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
1 kase domates sos
1 tutam fesleğen
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI: Tavuk gösünü satırla kıyıyoruz. Elde ettiğimiz tavuk göğsünü karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine garnitürü koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Biraz da sıvıyağı döküyoruz ve harcımızı karıştırıyoruz.

Tavuk butlarını bıçakla açıyoruz ve buzdolabı poşetinin içine koyarak et döveceğiyle dövüyoruz. Üzerlerine tuz ve karabiber atıyoruz. İçlerine hazırladığımız harcı koyuyoruz ve sarıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına tavuk sarmaları yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve yuvarlak dilimliyoruz.

Çöp şişlere bir dilim patates bir tane arpacık soğan geçiriyoruz. Bu şekilde patates ve soğan bitene kadar şişlere takıyoruz. Sarımsağı eziyoruz. Bir kasede sarımsağı, tuzu, karabiberi ve toz kırmızı biberi harmanlıyoruz. Patateslerin üstüne önce sıvıyağ döküyoruz. Sonra da baharat karışımından serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında patatesi pişiriyoruz. Sosu için, domates sosu tavaya döküyoruz. Fesleğeni doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Sosumuzu kaynamaya bırakıyoruz. Fırından çıkan tavuk sarmaları dilimleyerek servis tabağına diziyoruz. Şişte çıtır patatesleri de servis tabağına alıyoruz. Domates sosu üzerine dökerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kış Sebzeli Çiçek Börek


Oktay Usta KIŞ SEBZELİ ÇİÇEK BÖREK


3 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 çay b. yoğurt suyu
yarım çay b. sıvıyağ
1 yumurta akı
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN:
200 gr. kıyma
3 havuç
2 soğan
1 kg pırasa
tuz
karabiber
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Mayayı ortaya koyuyoruz ve üzerine yoğurt suyunu, sıvıyağı, yumurta akını ilave ediyoruz. Unun üzerine de tuz serpiyoruz. Ortaya az ılık su döküyoruz. Elimizle mayayı eriterek hamuru ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve hamuru yuvarlayıp, mayalanmaya bırakıyoruz.

İç harcı için, pırasayı doğruyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Havuçları rendeliyoruz. Geniş bir tencereye sıvıyağ döküyoruz ve soğanları soteliyoruz.

Pırasayı ilave ediyoruz ve biraz daha soteliyoruz. En son havucu koyarak hepsini beraber soteliyoruz. En son kıymasını koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp kavuruyoruz. Hazırladığımız iç harcı soğumaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurun üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle açıyoruz. İnce bir hamur açtıktan sonra 6 kalın şerit kesiyoruz. Şeritlerin üzerine iç harçtan paylaştırıyoruz. Bir şeritin geniş kenarını harcın üzerine doğru tamamen kapatmayacak şekilde katlıyoruz. Bir ucundan başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz ve gül şekline getiriyoruz. Rulonun sebzesi görünen kısmı üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerlerine ve kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Cevizli Biberli Ispanaklı Rulo


Oktay Usta CEVİZLİ BİBERLİ ISPANAKLI RULO


3 yumurta
1 demet ıspanak yaprağı
1 pk. kabartma tozu
tuz
karabiber
ustasından un ölçüsü
İÇ HARCI İÇİN
1 kase sürülebilir beyaz peynir
2 köz kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çay b. ceviz
HAZIRLANIŞI: Tencerede su kaynatıyoruz ve içine ıspanak yapraklarını atıyoruz. 5 dakika kadar suda bırakıp çıkarıyoruz. Süzgece alıyoruz ve ıspanağı soğumaya bırakıyoruz. Ispanak soğuyup, suyu süzülünce doğrayıcıdan geçiriyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz ve çırpıyoruz.

Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Tekrar çırpıyoruz. Ispanağı ilave ediyoruz. Kabartma tozunu ve 3 çorba kaşığı unu da koyarak karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına harcı döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Közlenmiş biberi doğrayıcıdan geçiriyoruz. Sarımsağı da doğruyoruz. Cevizi doğrayıcıdan geçiriyoruz. Hepsini bir kaseye alıyoruz. Sürülebilir beyaz peyniri de ilave ederek karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız ıspanaklı keki yağlı kağıdıyla beraber tepsiden çıkarıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine peynirli-biberli harcı sürüyoruz. Yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı kağıdını çıkarıyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mavi Fil Pasta


Oktay Usta MAVİ FİL PASTASI


6 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
2 su b. toz şeker
1 çay b. maden suyu
2 pk. vanilya
2 pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü
ARASI İÇİN:
1 su b. krema
1 pk. vanilya
vişne
damla çikolata
ÜZERİ İÇİN:
köpürtülmüş şanti
fil süslemesi(badem ezmesi ve gıda boyası)
HAZIRLANIŞI: Fil süslemesini hazırlamak için badem ezmesini mavi gıda boyasıyla iyice yoğuruyoruz. Mavi rengi alınca hamuru streç folyo arasına koyuyoruz. Merdaneyle açıyoruz. Fil şeklini önce karton kağıda çiziyoruz ve kesiyoruz. Bu kartonu da mavi renkli badem ezmesinin üstüne koyarak kenarlarını kesiyoruz.

Böylece mavi bir fil elde ediyoruz ve dolaba koyuyoruz. Keki için, yumurtaları kırıyoruz. Şekerini döküyoruz ve iyice köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Sıvıyağı ve maden suyunu döküyoruz, karıştırıyoruz. Vanilyayı, kabartma tozunu ve 8 çorba kaşığı unu da ilave ediyoruz. Mikserle iyice çırptıktan sonra kek harcımızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Arası için kremayı ve vanilyayı bir karıştırma kabına alıyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Pişirdiğimiz kekin ilk sıcaklığı çıkınca pasta bıçağıyla iki eşit
parçaya kesiyoruz. Alt kat kekin üstüne hazırladığımız kremayı sürüyoruz. Üstüne damla çikolata serpiyoruz ve vişne diziyoruz. Üst kat keki üzerine kapatıyoruz. Köpürtülmüş şantiyi de pastanın üzerine sürüyoruz. Hazırladığımız fil süslemesini de pastanın üzerine yerleştirerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mutfağım Trabzon İzle 3 Ocak 2013

Kanal D’nin sunuculuğunu Nursel Ergin’in yaptığı, hafta içi her gün ekrana gelen ve her bölümde başka bir şehre konuk olunan yemek programı “Mutfağım” Perşembe günü Trabzon'da.

Nursel Ergin, "Mutfağım" programı ekibi ile birlikte konuk olacağı evde, ev sahibi ile birlikte "Kuymak", "Saç Örgülü Patatesli Börek", "Zeytinyağlı Karalahana Dolması" ve "Kaymaklı Gül Tatlısı" yapacak.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger