Oktay Usta ÇITIR PATATESLİ TAVUK SARMA
ÜZERİ İÇİN:
1 kase domates sos
1 tutam fesleğen
tuz
karabiber
1 kase domates sos
1 tutam fesleğen
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI: Tavuk gösünü satırla kıyıyoruz. Elde ettiğimiz tavuk göğsünü karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine garnitürü koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Biraz da sıvıyağı döküyoruz ve harcımızı karıştırıyoruz.
Tavuk butlarını bıçakla açıyoruz ve buzdolabı poşetinin içine koyarak et döveceğiyle dövüyoruz. Üzerlerine tuz ve karabiber atıyoruz. İçlerine hazırladığımız harcı koyuyoruz ve sarıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına tavuk sarmaları yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve yuvarlak dilimliyoruz.
Çöp şişlere bir dilim patates bir tane arpacık soğan geçiriyoruz. Bu şekilde patates ve soğan bitene kadar şişlere takıyoruz. Sarımsağı eziyoruz. Bir kasede sarımsağı, tuzu, karabiberi ve toz kırmızı biberi harmanlıyoruz. Patateslerin üstüne önce sıvıyağ döküyoruz. Sonra da baharat karışımından serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında patatesi pişiriyoruz. Sosu için, domates sosu tavaya döküyoruz. Fesleğeni doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Sosumuzu kaynamaya bırakıyoruz. Fırından çıkan tavuk sarmaları dilimleyerek servis tabağına diziyoruz. Şişte çıtır patatesleri de servis tabağına alıyoruz. Domates sosu üzerine dökerek servis ediyoruz.
Tavuk butlarını bıçakla açıyoruz ve buzdolabı poşetinin içine koyarak et döveceğiyle dövüyoruz. Üzerlerine tuz ve karabiber atıyoruz. İçlerine hazırladığımız harcı koyuyoruz ve sarıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına tavuk sarmaları yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve yuvarlak dilimliyoruz.
Çöp şişlere bir dilim patates bir tane arpacık soğan geçiriyoruz. Bu şekilde patates ve soğan bitene kadar şişlere takıyoruz. Sarımsağı eziyoruz. Bir kasede sarımsağı, tuzu, karabiberi ve toz kırmızı biberi harmanlıyoruz. Patateslerin üstüne önce sıvıyağ döküyoruz. Sonra da baharat karışımından serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında patatesi pişiriyoruz. Sosu için, domates sosu tavaya döküyoruz. Fesleğeni doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Sosumuzu kaynamaya bırakıyoruz. Fırından çıkan tavuk sarmaları dilimleyerek servis tabağına diziyoruz. Şişte çıtır patatesleri de servis tabağına alıyoruz. Domates sosu üzerine dökerek servis ediyoruz.