Çıtır Patatesli Tavuk Sarma

3 Ocak 2013 Perşembe


Oktay Usta ÇITIR PATATESLİ TAVUK SARMA


6 tavuk but
1 parça tavuk göğüs
1 kavanoz garnitür
tuz
karabiber
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
1 kase domates sos
1 tutam fesleğen
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI: Tavuk gösünü satırla kıyıyoruz. Elde ettiğimiz tavuk göğsünü karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine garnitürü koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Biraz da sıvıyağı döküyoruz ve harcımızı karıştırıyoruz.

Tavuk butlarını bıçakla açıyoruz ve buzdolabı poşetinin içine koyarak et döveceğiyle dövüyoruz. Üzerlerine tuz ve karabiber atıyoruz. İçlerine hazırladığımız harcı koyuyoruz ve sarıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına tavuk sarmaları yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve yuvarlak dilimliyoruz.

Çöp şişlere bir dilim patates bir tane arpacık soğan geçiriyoruz. Bu şekilde patates ve soğan bitene kadar şişlere takıyoruz. Sarımsağı eziyoruz. Bir kasede sarımsağı, tuzu, karabiberi ve toz kırmızı biberi harmanlıyoruz. Patateslerin üstüne önce sıvıyağ döküyoruz. Sonra da baharat karışımından serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında patatesi pişiriyoruz. Sosu için, domates sosu tavaya döküyoruz. Fesleğeni doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Sosumuzu kaynamaya bırakıyoruz. Fırından çıkan tavuk sarmaları dilimleyerek servis tabağına diziyoruz. Şişte çıtır patatesleri de servis tabağına alıyoruz. Domates sosu üzerine dökerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger