Kış Sebzeli Çiçek Börek

3 Ocak 2013 Perşembe


Oktay Usta KIŞ SEBZELİ ÇİÇEK BÖREK


3 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 çay b. yoğurt suyu
yarım çay b. sıvıyağ
1 yumurta akı
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN:
200 gr. kıyma
3 havuç
2 soğan
1 kg pırasa
tuz
karabiber
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Mayayı ortaya koyuyoruz ve üzerine yoğurt suyunu, sıvıyağı, yumurta akını ilave ediyoruz. Unun üzerine de tuz serpiyoruz. Ortaya az ılık su döküyoruz. Elimizle mayayı eriterek hamuru ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve hamuru yuvarlayıp, mayalanmaya bırakıyoruz.

İç harcı için, pırasayı doğruyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Havuçları rendeliyoruz. Geniş bir tencereye sıvıyağ döküyoruz ve soğanları soteliyoruz.

Pırasayı ilave ediyoruz ve biraz daha soteliyoruz. En son havucu koyarak hepsini beraber soteliyoruz. En son kıymasını koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp kavuruyoruz. Hazırladığımız iç harcı soğumaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurun üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle açıyoruz. İnce bir hamur açtıktan sonra 6 kalın şerit kesiyoruz. Şeritlerin üzerine iç harçtan paylaştırıyoruz. Bir şeritin geniş kenarını harcın üzerine doğru tamamen kapatmayacak şekilde katlıyoruz. Bir ucundan başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz ve gül şekline getiriyoruz. Rulonun sebzesi görünen kısmı üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerlerine ve kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger