Oktay Usta MAVİ FİL PASTASI
6 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
2 su b. toz şeker
1 çay b. maden suyu
2 pk. vanilya
2 pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü
ARASI İÇİN:
1 su b. krema
1 pk. vanilya
vişne
damla çikolata
1 su b. krema
1 pk. vanilya
vişne
damla çikolata
ÜZERİ İÇİN:
köpürtülmüş şanti
fil süslemesi(badem ezmesi ve gıda boyası)
köpürtülmüş şanti
fil süslemesi(badem ezmesi ve gıda boyası)
HAZIRLANIŞI: Fil süslemesini hazırlamak için badem ezmesini mavi gıda boyasıyla iyice yoğuruyoruz. Mavi rengi alınca hamuru streç folyo arasına koyuyoruz. Merdaneyle açıyoruz. Fil şeklini önce karton kağıda çiziyoruz ve kesiyoruz. Bu kartonu da mavi renkli badem ezmesinin üstüne koyarak kenarlarını kesiyoruz.
Böylece mavi bir fil elde ediyoruz ve dolaba koyuyoruz. Keki için, yumurtaları kırıyoruz. Şekerini döküyoruz ve iyice köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Sıvıyağı ve maden suyunu döküyoruz, karıştırıyoruz. Vanilyayı, kabartma tozunu ve 8 çorba kaşığı unu da ilave ediyoruz. Mikserle iyice çırptıktan sonra kek harcımızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Arası için kremayı ve vanilyayı bir karıştırma kabına alıyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Pişirdiğimiz kekin ilk sıcaklığı çıkınca pasta bıçağıyla iki eşit
parçaya kesiyoruz. Alt kat kekin üstüne hazırladığımız kremayı sürüyoruz. Üstüne damla çikolata serpiyoruz ve vişne diziyoruz. Üst kat keki üzerine kapatıyoruz. Köpürtülmüş şantiyi de pastanın üzerine sürüyoruz. Hazırladığımız fil süslemesini de pastanın üzerine yerleştirerek servis ediyoruz.
Böylece mavi bir fil elde ediyoruz ve dolaba koyuyoruz. Keki için, yumurtaları kırıyoruz. Şekerini döküyoruz ve iyice köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Sıvıyağı ve maden suyunu döküyoruz, karıştırıyoruz. Vanilyayı, kabartma tozunu ve 8 çorba kaşığı unu da ilave ediyoruz. Mikserle iyice çırptıktan sonra kek harcımızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Arası için kremayı ve vanilyayı bir karıştırma kabına alıyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Pişirdiğimiz kekin ilk sıcaklığı çıkınca pasta bıçağıyla iki eşit
parçaya kesiyoruz. Alt kat kekin üstüne hazırladığımız kremayı sürüyoruz. Üstüne damla çikolata serpiyoruz ve vişne diziyoruz. Üst kat keki üzerine kapatıyoruz. Köpürtülmüş şantiyi de pastanın üzerine sürüyoruz. Hazırladığımız fil süslemesini de pastanın üzerine yerleştirerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !