Kabak Boraniyesi Tarifi

3 Ocak 2012 Salı

Mutfağım Esra Hanımın Mutfağı Kabak Boraniyesi Tarifi 4 Ocak 2012 Kanal D
Malzemeler:
2 kg. beyaz kabak,
500 gr. kuşbaşı koyun eti,
1 adet kuru soğan,
1 baş sarımsak
1 kg. tuzlu yoğurt,
1 kase haşlanmış nohut,
3-4 adet başbiber (Acı kuru kırmızı biber)

Sos için:
2 çorba kaşığı tereyağ,
Nane

Yapılışı:
Kuşbaşı et; üzerini geçecek kadar sıcak su eklenen düdüklü tencerede yaklaşık 10 dakika haşlanır.Kabak dilimlere ayrılır ve kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır. Soğan da iri küpler halinde parçalara ayrılır ve ikiye ayrılan sarmısaklar ile tencereye alınır. Biraz sıvı yağ eklenir. Pişen etler de tencereye eklenir ve kavurmaya başlanılır. Malzemeler alt üst yapıldıktan sonra kabaklar da eklenir ve kavurmaya devam edilir.
Antakya'nın yöresel yemeği Kabak Boraniyesi'nin tarifi, Mutfağım programında verildi. Etin haşlama suyu ve biraz da ıscak su eklenir. Kurutulmuş biberler de tencereye ilave edilir ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır. Kabaklar yumuşayınca, tuzlu yoğurt ve haşlanmış nohut tencereye eklenir.Yoğurdun kesilmemesi için tencerenin kapağı kapatılmadan pişirilmeye devam edilir.Yemek koyu bir kıvam aldığında ocaktan alınıp servis kasesine boşaltılır. Üzerine tereyağlı ve naneli sos gezdirilir. Kabak Boraniyesi servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Maklube Tarifi

Mutfağım Programı Maklube Tarifi 4 Ocak 2012 Kanal D
Malzemeler:
1 kg. kemer patlıcan,
500 gr. kuşbaşı koyun eti,
2 su bardağı pirinç,
Dolmalık fıstık

Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur ve boyuna olacak şekilde orta kalınlıkta dilimlere ayrılır. Patlıcanların üzerini geçecek kadar sıvı yağ kızartma tavasına eklenir ve kızdırılır. Dilimlenen patlıcanlar iki tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartılır.Bir avuç kuyruk yağı ayrı bir tencerede yemeğe lezzet vermesi için kavrulur (isteğe bağlı) Kavrulup yağını salan parçalar tencereden alınır ve kuşbaşı et eklenerek güzelce kavrulur.
Antakya'nın yöresel yemeği Maklube'nin tarifi, Mutfağım programında verildi. Kızaran patlıcanlar, pilav tenceresinin tabanına, uçları dışarıya doğru bakacak şekilde sıralanır. Üzerine kavrulan etler döşenir. Pirinç yıkanıp sülür ve etlerin üzerine eklenir. Arzuya göre tuz ve karabiber eklenir. Pirincin üzerine dolmalık fıstık ilave edilir.Patlıcanların açıkta kalan uçları içeriye doğru kapatılır. 3 bardak su eklendikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Tas Kadayıf Tarifi

Malzemeler:
2-3 çorba kaşığı un,
1 tatlı kaşığı karbonat,
400 gr ağız veya kaymak,
300 gr ceviz,
3 çorba kaşığı tahin,
2 tatlı kaşığı şeker

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker,
4 su bardağı su

Yapılışı:
Un ve su bir kapta pürüzsüz ve boza gibi bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Karbonat eklenen karışım mayalanması için biraz bekletilir. Tavaya 1-2 damla sıvıyağ koyulur ve 1 kepçe krep hamuru tavanın ortasına dökülür. Üst kısmı göz göz olunca pişmiş olduğu anlaşılır ve alınır. Tek tarafı kızartlılır. Tüm karışım bu şekilde pişirilir.Şerbeti hazırlamak için ayrı bir tencereye sıcak su ve şeker eklenir ve ara sıra karıştırılarak kaynamaya bırakılır.

Antakya'nın yöresel yemeği Tas Kadayıf'ın tarifi, Mutfağım programında verildi Cevizler ufalanır. İçine tahin ve şeker eklenip karıştırılarak tatlının cevizli harcı elde edilir. Pişen krep hamurlarının ortasına bir kaşık ağız konulur. Ağız yerine kaymak da kullanılabilir. Ortadan ikiye katlanarak yarım ay şekli verilir ve ağzı parmaklarla bastırılarak kapatılır. Aynı şekilde bir sıra da cevizli tahinli harç kullanılarak taş kadayıfları hazırlanır ve ağızları kapatılır.Sıcak şerbet bir kepçe yardımı ile Taş Kadayıflarının üzerine gezdirilir. Tatlımız servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Zılk Sarması Tarifi

Malzemeler:
2 demet zılk (pazı) yaprağı,
500 gr. koyun kıyması,
3 su bardağı pirinç,
1 adet kuru soğan,
5-6 diş sarmısak,
Yarım çay bardağı nar ekşisi,
1 çorba kaşığı domates salçası,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 tatlı kaşığı nane

Yapılışı:
Pazı yapraklarının sapları koparılır ve yumuşayana kadar sıcak suda bekletilir. Pirinç yıkanır ve ayrı bir kaba alınır. Soğan küp küp doğranır ve küçük küçük kıyılan sarmısaklarla birlikte pirince eklenir.Kıyma harç kabına alınır ve nar ekşisi, domates salçası, tereyağ, nane, karabiber ve tuz eklenip tüm malzeme özdeşleşene kadar yoğrulur.
Sıcak suda bekletilip süzülen pazı yapraklarının boyuna olacak şekilde kıymalı harç yerleştirilir ve sarılır. Tencereye yerleştirilen pazı sarmalarının üzerine bir tabak kapatılır. Biraz tuz ve üzerini geçecek kadar su eklenerek orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirildikten sonra Zılk Sarması servise hazırdır. Zılk Sarması tarifi Antakya'nın yöresel yemeği Zılk Sarması'nın tarifi, Mutfağım programında verildi


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger