Maklube Tarifi

3 Ocak 2012 Salı

Mutfağım Programı Maklube Tarifi 4 Ocak 2012 Kanal D
Malzemeler:
1 kg. kemer patlıcan,
500 gr. kuşbaşı koyun eti,
2 su bardağı pirinç,
Dolmalık fıstık

Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur ve boyuna olacak şekilde orta kalınlıkta dilimlere ayrılır. Patlıcanların üzerini geçecek kadar sıvı yağ kızartma tavasına eklenir ve kızdırılır. Dilimlenen patlıcanlar iki tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartılır.Bir avuç kuyruk yağı ayrı bir tencerede yemeğe lezzet vermesi için kavrulur (isteğe bağlı) Kavrulup yağını salan parçalar tencereden alınır ve kuşbaşı et eklenerek güzelce kavrulur.
Antakya'nın yöresel yemeği Maklube'nin tarifi, Mutfağım programında verildi. Kızaran patlıcanlar, pilav tenceresinin tabanına, uçları dışarıya doğru bakacak şekilde sıralanır. Üzerine kavrulan etler döşenir. Pirinç yıkanıp sülür ve etlerin üzerine eklenir. Arzuya göre tuz ve karabiber eklenir. Pirincin üzerine dolmalık fıstık ilave edilir.Patlıcanların açıkta kalan uçları içeriye doğru kapatılır. 3 bardak su eklendikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger