Mutfağım Esra Hanımın Mutfağı Kabak Boraniyesi Tarifi 4 Ocak 2012 Kanal D
Malzemeler:
2 kg. beyaz kabak,
500 gr. kuşbaşı koyun eti,
1 adet kuru soğan,
1 baş sarımsak
1 kg. tuzlu yoğurt,
1 kase haşlanmış nohut,
3-4 adet başbiber (Acı kuru kırmızı biber)
Sos için:
2 çorba kaşığı tereyağ,
Nane
Yapılışı:
Kuşbaşı et; üzerini geçecek kadar sıcak su eklenen düdüklü tencerede yaklaşık 10 dakika haşlanır.Kabak dilimlere ayrılır ve kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır. Soğan da iri küpler halinde parçalara ayrılır ve ikiye ayrılan sarmısaklar ile tencereye alınır. Biraz sıvı yağ eklenir. Pişen etler de tencereye eklenir ve kavurmaya başlanılır. Malzemeler alt üst yapıldıktan sonra kabaklar da eklenir ve kavurmaya devam edilir.
Antakya'nın yöresel yemeği Kabak Boraniyesi'nin tarifi, Mutfağım programında verildi. Etin haşlama suyu ve biraz da ıscak su eklenir. Kurutulmuş biberler de tencereye ilave edilir ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır. Kabaklar yumuşayınca, tuzlu yoğurt ve haşlanmış nohut tencereye eklenir.Yoğurdun kesilmemesi için tencerenin kapağı kapatılmadan pişirilmeye devam edilir.Yemek koyu bir kıvam aldığında ocaktan alınıp servis kasesine boşaltılır. Üzerine tereyağlı ve naneli sos gezdirilir. Kabak Boraniyesi servise hazırdır.
Home
Mutfağım 4 Ocak 2012
Kabak Boraniyesi Tarifi
Kabak Boraniyesi Tarifi
3 Ocak 2012 Salı
Etiketler:
Mutfağım 4 Ocak 2012
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !