Soframız Orman Tarifi - Emel'in Mutfağı: Kilis

28 Eylül 2011 Çarşamba

Orman - Emel'in Mutfağı: Kilis

MALZEMELER: 1kg iri kuşbaşı kuzu but, 1 su bardağı nohut,250gr yoğurt, 1 adet yumurta, karabiber, haspir,  zeytinyağı, tereyağı

YAPILIŞI:
Etler zeytinyağı ve tereyağında kavrulur. Kavrulan etlere 1 su bardağı daha önceden ıslatılmış olan nohut eklenir. Sıcak suyu ilave edilen yemeğe 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. 1,5 saat pişmesi yeterlidir. Ayrı bir tencereye dibini kapatacak kadar yoğurt ilave edilir. Yoğurdun üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir.
Zeytinyağı gezdirilen yoğurda 1 adet yumurta kırılır ve 2 yemek kaşığı un eklenir. Kaynayana kadar sürekli karıştırılan harca kaynadıktan sonra et suyu ilave edilir ve blenderdan geçirilir. Kaynayan harcın altı kısılarak et ve nohutları ilave edilir. Çok kısa bir süre daha kaynatılan Orman servise hazırdır. Servis sırasında arzuya göre karabiber ve 1 çay kaşığı haspir ilave edilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Soframız Pilav Tarifi - Emel'in Mutfağı: Kilis

Pilav - Emel'in Mutfağı: Kilis

MALZEMELER: 4 su bardağı pirinç, 6 bardak su, zeytinyağı, tereyağı

YAPILIŞI:
Yıkanıp süzülen 4 su bardağı pirinç, kaynayan 6 bardak suya ilave edilir. 10-15 dk pişirilir. Piştikten sonra sunum sırasında eritilen tereyağı üzerine gezdirilir, pilavımız servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Soframız Kızartma Tarifi - Emel'in Mutfağı: Kilis

Kızartma - Emel'in Mutfağı: Kilis

MALZEMELER: 1kg iri kuşbaşı kuzu but,1 su bardağı nohut, 1 tatlı kaşığı un, 2 yemek kaşığı domates salçası, ½  yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı toz şeker, karabiber,  zeytinyağı, tereyağı

YAPILIŞI:
Etler zeytinyağı ve tereyağında kavrulur. Kavrulan etlere 1su bardağı daha önceden ıslatılmış olan nohut eklenir. Sıcak suyu ilave edilen yemeğe 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. 1.5 saat pişmesi yeterlidir. Ayrı bir tencerede bir tatlı kaşığı un, 2 yemek kaşığı domates salçası, ½  yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı soğuk su yardımıyla harmanlanır. Ezilen un ve salçalara et suyu ilave edilir. Et suyunun kaynamasının ardından et ve nohutlar ilave edilir ve çok kısa bir süre daha pişirilir. Pişme esnasında 1 çay kaşığı toz şeker ilave edilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Soframız Öcce Tarifi - Emel'in Mutfağı: Kilis

Öcce - Emel'in Mutfağı: Kilis

MALZEMELER: 1kg taze soğan, 2 demet maydanoz, 7 diş sarımsak, bol nane, 2-3 tatlı kaşığı pul biber, 2-3 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kişniş, 5 adet yumurta, 2 su bardağı un, zeytinyağı

YAPILIŞI:
Taze soğan, maydanoz, nane ve sarımsak mümkün olduğunca küçük doğranır. Doğranan sebzelere 2-3 tatlı kaşığı pul biber, kimyon ve 1 tatlı kaşığı kişnişle tuz eklenip, yoğrulur. Kısa bir süre yoğrulan sebzelere 2 su bardağı un ilave edilerek, yoğurmaya devam edilir. Yoğurma işlemi sürerken 5 adet yumurta ilave edilir ve harç kek hamuru kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Tavaya bol koyulan zeytinyağı ısındıktan sonra bir kaba aktarılarak tavada çok az yağ bırakılır. Böylelikle Öcce’nin bol yağda dağılması önlenir. Yağ bittikçe ayrılan diğer yağ eklenecektir. Bir kaşıkla alınan harç eğik tutulan tavada, en az zeytinyağı olan kısma dikkatle yerleştirilir. Ters yüz edilerek kızartılır. (Kek gibi servis etmek isterseniz, harcın içine 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyerek fırında pişirebilirsiniz.)


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Hapsa - Emel'in Mutfağı: Kilis

Hapsa - Emel'in Mutfağı: Kilis

MALZEMELER: 1 su bardağı ceviz, 1 su bardağı fıstık, 1 su bardağı badem
Muhallebisi için: 2 su bardağı üzüm pekmezi, 2 su bardağı nişasta, 14 bardak su

YAPILIŞI:
Cevizler ve fıstıklar ufaltılır. Sıcak suda bekletilen bademler önce soyulur, ardından ikiye bölünerek diğer malzemelere eklenir. Kuruyemişler tavada kavrulur. Bir kaba 2 su bardağı nişasta ve 2 bardak su konur ve nişasta kaşıkla ezilir. 12 bardak su, iki bardak üzüm pekmezine ilave edildikten sonra ocağa ısınması için konur. Isınan pekmeze çözülen nişasta ilave edilir ve sürekli karıştırılır. Muhallebi koyu kıvama geldiğinde kavrulan kuruyemişlerin bir kısmı ilave edilerek karıştırılır ve servis tepsisine alınarak soğutulur. Hapsa servis edilirken kavrulan kuruyemişler üzerine eklenir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger