Home
Soframız Kızartma Tarifi Kilis
Soframız Kızartma Tarifi - Emel'in Mutfağı: Kilis
Soframız Kızartma Tarifi - Emel'in Mutfağı: Kilis
28 Eylül 2011 Çarşamba
MALZEMELER: 1kg iri kuşbaşı kuzu but,1 su bardağı nohut, 1 tatlı kaşığı un, 2 yemek kaşığı domates salçası, ½ yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı toz şeker, karabiber, zeytinyağı, tereyağı
YAPILIŞI:
Etler zeytinyağı ve tereyağında kavrulur. Kavrulan etlere 1su bardağı daha önceden ıslatılmış olan nohut eklenir. Sıcak suyu ilave edilen yemeğe 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. 1.5 saat pişmesi yeterlidir. Ayrı bir tencerede bir tatlı kaşığı un, 2 yemek kaşığı domates salçası, ½ yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı soğuk su yardımıyla harmanlanır. Ezilen un ve salçalara et suyu ilave edilir. Et suyunun kaynamasının ardından et ve nohutlar ilave edilir ve çok kısa bir süre daha pişirilir. Pişme esnasında 1 çay kaşığı toz şeker ilave edilir.
Etiketler:
Soframız Kızartma Tarifi Kilis
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !