Soframız Kızartma Tarifi - Emel'in Mutfağı: Kilis

28 Eylül 2011 Çarşamba

Kızartma - Emel'in Mutfağı: Kilis

MALZEMELER: 1kg iri kuşbaşı kuzu but,1 su bardağı nohut, 1 tatlı kaşığı un, 2 yemek kaşığı domates salçası, ½  yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı toz şeker, karabiber,  zeytinyağı, tereyağı

YAPILIŞI:
Etler zeytinyağı ve tereyağında kavrulur. Kavrulan etlere 1su bardağı daha önceden ıslatılmış olan nohut eklenir. Sıcak suyu ilave edilen yemeğe 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. 1.5 saat pişmesi yeterlidir. Ayrı bir tencerede bir tatlı kaşığı un, 2 yemek kaşığı domates salçası, ½  yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı soğuk su yardımıyla harmanlanır. Ezilen un ve salçalara et suyu ilave edilir. Et suyunun kaynamasının ardından et ve nohutlar ilave edilir ve çok kısa bir süre daha pişirilir. Pişme esnasında 1 çay kaşığı toz şeker ilave edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger