Kayısılı Et - Şevkat'in Mutfağı: Amasya

3 Ekim 2011 Pazartesi

Soframız 3 Ekim 2011 Pazartesi Kayısılı Et Tarifi
MALZEMELER:
750gr kuzu kuşbaşı, 5-6 adet kuru kayısı, 1 adet elma, 1 adet iri soğan, 3 diş sarımsak,  2 yemek kaşığı yoğurt, 1 bardak su, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 adet defneyaprağı, 1 adet çubuk tarçın, maydanoz, karabiber

YAPILIŞI:
750gr kuşbaşı tereyağında kavrulur. Suyunu çeken etlere 1 adet iri soğan ve 3 diş sarımsak küçük küçük doğranıp, eklenir.  5-6 adet kuru kayısı 2 bardak sıcak suda bekletilir. Sıcak suda bekletilen kayısılar ikiye bölünür. 2 adet defneyaprağı, 1 adet çubuk tarçın ve kayısılar kavrulmakta olan et ve soğanlara eklenir. Yemeğimiz karıştırılırken biraz karabiber serpilir ve 2 bardak sıcak su ilave edilir.

Kayısılı Et - Şevkat'in Mutfağı: AmasyaBöylelikle Kayısılı Et’in ilk aşaması bitirilir. İkinci aşama için; bir adet elma kabukları soyulmadan ince dilimler halinde kesilir. 2 yemek kaşığı yoğurt su dolu bir bardağın içine konur ve karıştırıldıktan sonra yemeğe aktarılır. Kayısılı Et pişmeye devam ederken, yarım limon sıkılır ve suyuna dilimlenen elmalar ve 1 yemek kaşığı nişasta ilave edilir. Pişen yemeğimize maydanozlar eklenerek servis edilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Nenemin Kebabı - Şevkat'in Mutfağı: Amasya

Star TV Soframız 3 Ekim 2011 Nenemin Kebabı Tarifi
MALZEMELER:
750gr kuzu kuşbaşı, 1 adet domates, 7-8 adet yeşilbiber, bol sıvıyağı
Hamuru için: 2 su bardağı un, su, tuz

YAPILIŞI:
Nenemin Kebabı - Şevkat'in Mutfağı: Amasya750gr kuzu kuşbaşı kavrulur. 7-8 adet yeşilbiber, 1 adet domates minik minik doğranır ve etlerle kavrulur. 2 su bardağı una göz kararı tuz ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar kesilip, elde yuvarlayarak minik bezeler oluşturulur.
Bezeler tabak büyüklüğünde açılır ve bol sıvıyağda kızartıldıktan sonra et suyuna batırılır. Et suyuna batırılan bezeler borcama yerleştirildikten sonra kavrulan et hamurların üzerine yayılır. En son kızartılan hamurla etlerin üzeri kapatıldıktan sonra, yanlarda kalan hamurlarla etler iyice kapatılır. Et suyu etleri kapatan hamurların üzerine gezdirilir. Servis sırasında domates biberlerler doğranarak süslemesi yapılır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Bakla Dolması - Şevkat'in Mutfağı: Amasya

Bakla Dolması - Şevkat'in Mutfağı: AmasyaSoframız 3 Ekim 2011 Bakla Dolması Tarifi
MALZEMELER:
1 kg Asma Yaprağı, 5-6 adet dana pirzola
İç harcı için: ½ kg kuru bakla, 1 su bardağı yarma, 1 adet kuru soğan, ½ demet maydanoz, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı çemen, ½ çay bardağı sıvıyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Kuru baklalar bir gece önceden sıcak suda bekletildikten sonra soyulur. ( baklaları ikiye bölerseniz daha rahat soyulmasını sağlarsınız) 1 adet soğan ve ½ demet maydanoz yıkandıktan sonra küçük küçük baklaların üzerine doğranır. 1 su bardağı yarma, 1 yemek kaşığı salça ve yaklaşık bir yemek kaşığı çemen ilave edilir. Bir miktar sıvıyağın ardından biraz tuz ve karabiber ilave edilip yoğrulur.
Dana pirzolalar tencerenin dibine yerleştirilir. İç harç asma yapraklarının ortasına yerleştirilerek bohça gibi sarılır ve pirzolaların üzerine koyulur. Ocağa yerleştirilmeden önce asma yapraklarıyla dolmaların üzeri kapatılarak, dağılması önlenir. Servis sırasında tencere servis tabağına ters çevrilerek bakla dolması aktarılır. Böylelikle pirzolalar en üstte kalacaktır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Gömlek Kadayıfı - Şevkat'in Mutfağı: Amasya

Gömlek Kadayıfı - Şevkat'in Mutfağı: Amasya
Soframız 3 EKim 2011 Tarifleri
MALZEMELER:
½ kg kadayıf, 200gr ceviz içi, 4 adet yumurta, sıvıyağı
Şerbeti için: 4 bardak su, 4 su bardağı şeker, ½ limonun suyu

YAPILIŞI:
Şerbet için 4 bardak suya 4 su bardağı şeker eklenir ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Katlarından ayrılan ilk kadayıf kesilerek dikdörtgen bir parça elde edilir. İçine ceviz koyulan kadayıf rulo şeklinde sarılır. Rulo şeklindeki kadayıflar çırpılan 4 adet yumurtaya bulanıp kızartılır ve soğuyan şerbetin içine atılır. Şerbeti emmesi için bir süre beklenir ve gömlek kadayıfları servis tabağına alınır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger