Kayısılı Et - Şevkat'in Mutfağı: Amasya

3 Ekim 2011 Pazartesi

Soframız 3 Ekim 2011 Pazartesi Kayısılı Et Tarifi
MALZEMELER:
750gr kuzu kuşbaşı, 5-6 adet kuru kayısı, 1 adet elma, 1 adet iri soğan, 3 diş sarımsak,  2 yemek kaşığı yoğurt, 1 bardak su, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 adet defneyaprağı, 1 adet çubuk tarçın, maydanoz, karabiber

YAPILIŞI:
750gr kuşbaşı tereyağında kavrulur. Suyunu çeken etlere 1 adet iri soğan ve 3 diş sarımsak küçük küçük doğranıp, eklenir.  5-6 adet kuru kayısı 2 bardak sıcak suda bekletilir. Sıcak suda bekletilen kayısılar ikiye bölünür. 2 adet defneyaprağı, 1 adet çubuk tarçın ve kayısılar kavrulmakta olan et ve soğanlara eklenir. Yemeğimiz karıştırılırken biraz karabiber serpilir ve 2 bardak sıcak su ilave edilir.

Kayısılı Et - Şevkat'in Mutfağı: AmasyaBöylelikle Kayısılı Et’in ilk aşaması bitirilir. İkinci aşama için; bir adet elma kabukları soyulmadan ince dilimler halinde kesilir. 2 yemek kaşığı yoğurt su dolu bir bardağın içine konur ve karıştırıldıktan sonra yemeğe aktarılır. Kayısılı Et pişmeye devam ederken, yarım limon sıkılır ve suyuna dilimlenen elmalar ve 1 yemek kaşığı nişasta ilave edilir. Pişen yemeğimize maydanozlar eklenerek servis edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger