Soframız 4 Ekim 2011 Kıymalı Ayvalı Tatlısı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum
Malzemeler:200 gr. iki kez çekilmiş orta yağlı dana kıyma
500 gr. kuru üzüm
4 adet büyük boy ayva
3 yemek kaşığı tereyağı
2 kepçe şeker
Tuz
Yapılışı: Orta boy tencereye yerleştirilen kıyma çok az su ve tuzla birlikte orta ateşte kavrulur. Kıyma kavrulup, suyunu çektikten sonra üzerine kuru üzüm eklenir. Kabuklarıyla birlikte üçgen şeklinde incecik kesilerek önceden haşlanmış olan ayva, tereyağı ve toz şeker de diğer malzemelerin üzerine ilave edilir. Tüm malzemelerin üzerini geçecek kadar su konduktan sonra pişmeye bırakılır. Kısık ateşte suyunu tamamen çektikten sonra servis edilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !