Kıymalı Ayvalı Tatlısı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum

4 Ekim 2011 Salı

Kıymalı Ayvalı Tatlısı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum

Soframız 4 Ekim 2011 Kıymalı Ayvalı Tatlısı - Melahat'in Mutfağı: Erzurum

Malzemeler:
200 gr. iki kez çekilmiş orta yağlı dana kıyma
500 gr. kuru üzüm
4 adet büyük boy ayva
3 yemek kaşığı tereyağı
2 kepçe şeker
Tuz

Yapılışı: Orta boy tencereye yerleştirilen kıyma çok az su ve tuzla birlikte orta ateşte kavrulur. Kıyma kavrulup, suyunu çektikten sonra üzerine kuru üzüm eklenir. Kabuklarıyla birlikte üçgen şeklinde incecik kesilerek önceden haşlanmış olan ayva, tereyağı ve toz şeker de diğer malzemelerin üzerine ilave edilir. Tüm malzemelerin üzerini geçecek kadar su konduktan sonra pişmeye bırakılır. Kısık ateşte suyunu tamamen çektikten sonra servis edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger