Oktay Usta PADİŞAH KEBABI
750 gr. kuzu eti
100 gr. kuyruk yağı
1 tutam maydanoz
4 diş sarımsak
tuz
karabiber
GARNİTÜRÜ İÇİN:
lavaş
2 kırmızı biber
1 kase renkli yeşillik
1 kase çeri domates
2 soğan
maydanoz
sumak
lavaş
2 kırmızı biber
1 kase renkli yeşillik
1 kase çeri domates
2 soğan
maydanoz
sumak
HAZIRLANIŞI: Kuzu etini ve kuyruk yağını satırla ince kıyarak kıyma haline getiriyoruz. Bir kaseye alıyoruz ve üzerine doğranmış maydanozla, sarımsak ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber atarak iyice yoğuruyoruz. Yassı şişlere hazırladığımız harçtan parçalar alıp, şişlere geçiriyoruz.
Elimizi ıslatıp, şekil veriyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Lavaşları servis tabağına katlayarak koyuyoruz. Ortaya renkli yeşillikleri ve çeri domtesleri koyuyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz.
Maydanozu ve kırmızı biberleri de doğruyoruz. Üçünü bir kaseye alıyoruz. Üzerine sumak atıyoruz ve karıştırıyoruz. Bu salatayı da ortaya yeşilliklerin üzerine koyuyoruz. Pişmiş olan şiş kebapları kenarlara, lavaşların üzerine dizerek servis ediyoruz.
Elimizi ıslatıp, şekil veriyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Lavaşları servis tabağına katlayarak koyuyoruz. Ortaya renkli yeşillikleri ve çeri domtesleri koyuyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz.
Maydanozu ve kırmızı biberleri de doğruyoruz. Üçünü bir kaseye alıyoruz. Üzerine sumak atıyoruz ve karıştırıyoruz. Bu salatayı da ortaya yeşilliklerin üzerine koyuyoruz. Pişmiş olan şiş kebapları kenarlara, lavaşların üzerine dizerek servis ediyoruz.