Padişah Kebabı

7 Ocak 2013 Pazartesi


Oktay Usta PADİŞAH KEBABI


750 gr. kuzu eti
100 gr. kuyruk yağı
1 tutam maydanoz
4 diş sarımsak
tuz
karabiber
GARNİTÜRÜ İÇİN:
lavaş
2 kırmızı biber
1 kase renkli yeşillik
1 kase çeri domates
2 soğan
maydanoz
sumak
HAZIRLANIŞI: Kuzu etini ve kuyruk yağını satırla ince kıyarak kıyma haline getiriyoruz. Bir kaseye alıyoruz ve üzerine doğranmış maydanozla, sarımsak ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber atarak iyice yoğuruyoruz. Yassı şişlere hazırladığımız harçtan parçalar alıp, şişlere geçiriyoruz.

Elimizi ıslatıp, şekil veriyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Lavaşları servis tabağına katlayarak koyuyoruz. Ortaya renkli yeşillikleri ve çeri domtesleri koyuyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz.

Maydanozu ve kırmızı biberleri de doğruyoruz. Üçünü bir kaseye alıyoruz. Üzerine sumak atıyoruz ve karıştırıyoruz. Bu salatayı da ortaya yeşilliklerin üzerine koyuyoruz. Pişmiş olan şiş kebapları kenarlara, lavaşların üzerine dizerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Mantarlı Brokoli Çorbası

HAZIRLANIŞI: Mantarları küp küp doğruyoruz ve tencereye az sıvıyağ koyup mantarı soteliyoruz. Üzerine sıcak su verip kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Karıştırma kabına yoğurdu koyuyoruz. Üzerine limon suyunu sıkıyoruz.

Unu, yumurta sarısını ve tuzu da koyup, çırpıyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Bir yandan çırparken bir yandan da az sıcak su ilave ediyoruz ki terbiyemiz elimizin dayanacağı sıcaklıkta olsun. Terbiyemiz sıcak olunca kesilmez. Akıcı kıvamda bir terbiye elde ediyoruz.

Çorbanın içine terbiyeyi dökerken, çırpma teliyle karıştırıyoruz. Çorbamız kaynayınca, küçük doğradığımız brokoliyi de içine atıyoruz ve tekrar kaynatıyoruz. Servis ederken üzerine eritilmiş tereyağı döküyoruz.


MANTARLI BROKOLİ ÇORBASI


1 çiçek brokoli
1 pk. mantar
2 diş sarımsak
1 su b. et suyu
tuz
su
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase süzme yoğurt
yarım limon
2 çorba k. un
1 yumurta sarısı
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba k. tereyağı


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Patatesli Zeytinli Papatya Börek


Oktay Usta PATATESLİ ZEYTİNLİ PAPATYA BÖREK


4,5 su b. un
1 tatlı k. instant maya
1 su b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
1 yumurta akı
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN:
2 haşlanmış patates
100 gr. kaşar peyniri
100 gr. beyaz peynir
1 kase siyah zeytin
1 tutam dereotu
tuz
toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine instant mayayı ve tuzu döküp, harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz ve sütü, sıvıyağı döküyoruz. Yumurta akını ilave ediyoruz. Ortadan yoğurmaya başlıyoruz.

Az ılık su döküyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz. İç harcı için, karıştırma kabına haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. Üstüne beyaz ve kaşar peyniri rendeliyoruz. Siyah zeytinin çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğruyoruz.

Dereotunu da doğruyoruz ve hepsini karıştırma kabına alıyoruz. Tuz, toz kırmızı biber ve isteğe göre karabiber atıyoruz. İç harcımızı karıştırıyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Fincan tabağı büyüklüğünde hamurlar açıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Ortalarına yuvarladığımız iç harçtan koyuyoruz. Hamurdan misketten biraz büyük bezeler koparıyoruz ve yuvarlayıp, iç harcın kenarlarına diziyoruz. Kenardaki yuvarlak hamurların üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Bu şekilde papatya börekler hazırlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

İrmikli Balkabağı Tatlısı


Oktay Usta İRMİKLİ BALKABAĞI TATLISI


2 pk. kakaolu bisküvi
2 çorba k. tereyağı
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
5 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
BALKABAĞI İÇİN:
1 kg soyulmuş balkabağı
1 su b. toz şeker
su
ÜZERİ İÇİN:
köpürtülmüş şanti
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI: Bisküvileri doğrayıcıdan geçiriyoruz. Cam fırın kabına toz bisküviyi yayıyoruz. Kremasını pişirmek için, sütü tencereye döküyoruz. Şekerini, irmiği, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.

Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Hazırladığımız kremayı da toz bisküvinin üzerine döküyoruz. Soyulmuş ve doğranmış balkabağını tencereye koyuyoruz. Üzerine şekerini ve 1 su b. kadar suyunu döküyoruz. Kapağını kapatarak pişirmeye bırakıyoruz.

Pişen balkabağını püre yapıyoruz ve üzeri kabuk tutan kremanın üzerine döküyoruz ve yayıyoruz. Tatlımızın üstünü, krem şanti ve yeşil fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger