Padişah Kebabı

7 Ocak 2013 Pazartesi


Oktay Usta PADİŞAH KEBABI


750 gr. kuzu eti
100 gr. kuyruk yağı
1 tutam maydanoz
4 diş sarımsak
tuz
karabiber
GARNİTÜRÜ İÇİN:
lavaş
2 kırmızı biber
1 kase renkli yeşillik
1 kase çeri domates
2 soğan
maydanoz
sumak
HAZIRLANIŞI: Kuzu etini ve kuyruk yağını satırla ince kıyarak kıyma haline getiriyoruz. Bir kaseye alıyoruz ve üzerine doğranmış maydanozla, sarımsak ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber atarak iyice yoğuruyoruz. Yassı şişlere hazırladığımız harçtan parçalar alıp, şişlere geçiriyoruz.

Elimizi ıslatıp, şekil veriyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Lavaşları servis tabağına katlayarak koyuyoruz. Ortaya renkli yeşillikleri ve çeri domtesleri koyuyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz.

Maydanozu ve kırmızı biberleri de doğruyoruz. Üçünü bir kaseye alıyoruz. Üzerine sumak atıyoruz ve karıştırıyoruz. Bu salatayı da ortaya yeşilliklerin üzerine koyuyoruz. Pişmiş olan şiş kebapları kenarlara, lavaşların üzerine dizerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger