Oktay Usta İRMİKLİ BALKABAĞI TATLISI
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
5 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
5 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
BALKABAĞI İÇİN:
1 kg soyulmuş balkabağı
1 su b. toz şeker
su
1 kg soyulmuş balkabağı
1 su b. toz şeker
su
ÜZERİ İÇİN:
köpürtülmüş şanti
yeşil fıstık
köpürtülmüş şanti
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI: Bisküvileri doğrayıcıdan geçiriyoruz. Cam fırın kabına toz bisküviyi yayıyoruz. Kremasını pişirmek için, sütü tencereye döküyoruz. Şekerini, irmiği, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.
Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Hazırladığımız kremayı da toz bisküvinin üzerine döküyoruz. Soyulmuş ve doğranmış balkabağını tencereye koyuyoruz. Üzerine şekerini ve 1 su b. kadar suyunu döküyoruz. Kapağını kapatarak pişirmeye bırakıyoruz.
Pişen balkabağını püre yapıyoruz ve üzeri kabuk tutan kremanın üzerine döküyoruz ve yayıyoruz. Tatlımızın üstünü, krem şanti ve yeşil fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz.
Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Hazırladığımız kremayı da toz bisküvinin üzerine döküyoruz. Soyulmuş ve doğranmış balkabağını tencereye koyuyoruz. Üzerine şekerini ve 1 su b. kadar suyunu döküyoruz. Kapağını kapatarak pişirmeye bırakıyoruz.
Pişen balkabağını püre yapıyoruz ve üzeri kabuk tutan kremanın üzerine döküyoruz ve yayıyoruz. Tatlımızın üstünü, krem şanti ve yeşil fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !