İrmikli Balkabağı Tatlısı

7 Ocak 2013 Pazartesi


Oktay Usta İRMİKLİ BALKABAĞI TATLISI


2 pk. kakaolu bisküvi
2 çorba k. tereyağı
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
5 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya
BALKABAĞI İÇİN:
1 kg soyulmuş balkabağı
1 su b. toz şeker
su
ÜZERİ İÇİN:
köpürtülmüş şanti
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI: Bisküvileri doğrayıcıdan geçiriyoruz. Cam fırın kabına toz bisküviyi yayıyoruz. Kremasını pişirmek için, sütü tencereye döküyoruz. Şekerini, irmiği, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.

Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Hazırladığımız kremayı da toz bisküvinin üzerine döküyoruz. Soyulmuş ve doğranmış balkabağını tencereye koyuyoruz. Üzerine şekerini ve 1 su b. kadar suyunu döküyoruz. Kapağını kapatarak pişirmeye bırakıyoruz.

Pişen balkabağını püre yapıyoruz ve üzeri kabuk tutan kremanın üzerine döküyoruz ve yayıyoruz. Tatlımızın üstünü, krem şanti ve yeşil fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger