Kazmıklı Otlu Pilav

4 Ocak 2013 Cuma

Fotoğraf: KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
KAZMIKLI OTLU PİLAV
Malzemeler:
3 su bardağı besmati pirinç
1 adet lavaş
3 demet kişniş
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: 3 su bardağı pirinç 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte yaklaşık 1 buçuk litre suda makarna gibi haşlanıp süzülür.  3 demet kişniş, yarımşar demet maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Pilavın pişeceği tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ dökülür ve lavaşın alt yüzü pembeleşene kadar kızartılıp üzerine yeşilliklerle harmanlanan pirinç döşenir.  3 yemek kaşığı kadar tereyağı parçalar halinde pilavın üzerine yerleştirilir ve pilav ağır ateşte demlendirilir. Servis tabağına ters çevrilir.
Kazmıklı Otlu Pilav servise hazırdır.KARS SELDA HANIM’IN MUTFAĞI
KAZMIKLI OTLU PİLAV
Malzemeler:
3 su bardağı besmati pirinç
1 adet lavaş
3 demet kişniş
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: 3 su bardağı pirinç 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte yaklaşık 1 buçuk litre suda makarna gibi haşlanıp süzülür. 3 demet kişniş, yarımşar demet maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Pilavın pişeceği tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ dökülür ve lavaşın alt yüzü pembeleşene kadar kızartılıp üzerine yeşilliklerle harmanlanan pirinç döşenir. 3 yemek kaşığı kadar tereyağı parçalar halinde pilavın üzerine yerleştirilir ve pilav ağır ateşte demlendirilir. Servis tabağına ters çevrilir.
Kazmıklı Otlu Pilav servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger