Kaşar Peynirli Milföyde Pirzola

14 Ekim 2011 Cuma

6 adet pirzola
6 yaprak milföy hamuru
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber
3 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
Kaşar peynirli milföyde pirzola
Yapılışı: Pirzolaların iki yüzünü de 3 dakika arkalı önlü tereyağıyla az pişirin. Aynı tavaya salça ve baharatları koyup karıştırın ve bu karışıma az pişirdiğiniz pirzolaları koyup her yerine iyice sürülmesini sağlayın. Yumuşamış milföy hamurlarının bir tanesinin ortasına eti koyup pirzolanın üzerini uçlarından kapatın ve tepsiye dizin. Aynı işlemi diğerlerine de yapıp ortalarına kaşar peyniri ekleyip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Zeytinyağlı sebzeli bulgur pilavı

6 kişilik

Malzemeler

1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
250 gram taze fasulye
1 adet kabak
Tuz, karabiber, nane
2 su bardağı su
Yapılışı: Rendelenmiş soğanı, bulgurla beraber 3 dakika kavurun. İnce ince kıyılmış taze fasulyeyi, rendelenmiş kabağı bulgurun üzerine ekleyip sıcak suyunu da üzerine döküp 20 dakika orta ateşte pişirin. 4-5 adet fasulyeyi bütün olarak ilave ederek biraz daha pişirin. Servis yaparken baharatları da katıp karıştırın. Bütün kalan taze fasulyelerle süsleyip servise sunun.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Biberiyeli Et Tarifi

Malzemeler

500 gram kuzu biftek
1 çorba kaşığı taze biberiye
1 diş ince kıyılmış sarımsak
Tane karabiber, tuz
2 adet patates

Görüntüsü bile nefis Biberiyeli et
Yapılışı: Biftek dilimlerinin üzerine, ince kıyılmış taze biberiye ve sarımsak karışımını bir fırça yardımıyla sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine etleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında kızarana kadar pişirin. Patatesi ayrı ayrı haşlayın. Suyunu süzün ve iyice ezip, birbirine karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Servis tabağına patatesli püreyi koyun. Üzerine biftekleri yerleştirin istenirse üzerine haşlanmış havuç ve brokoli ile birlikte servis yapın


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Pırasalı Tavuk Sarma

500 gram ince dövülmüş tavuk göğsü
2 adet pırasa
1 adet patates
3 diş sarımsak
Köri, karabiber, tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Pırasalı tavuk sarma
Yapılışı: Tavada tereyağını eritin. Pırasaları çok ince kıyın ve tavaya koyup 5 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş patatesi de ekleyip pişirmeye devam edin.Üzerine unu koyup sütü ilave edin ve koyulaşınca ocaktan alın. Tavuk göğsünü baharatla ovun ve tezgah üzerinde açıp içine pişirdiğiniz pırasalı içi yerleştirip rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 40 dakika iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp dilimleyin ve tepside biriken suyunu üzerine gezdirin.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Korkota Çorbası - Neriman'ın Mutfağı: Rize

Korkota Çorbası - Neriman'ın Mutfağı: Rize
Malzemeler:
1,5 su bardağı korkota (iri kırılmış mısır kurusu)
Yarım su bardağı barbunya
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pul biber

Yapılışı:  1,5 su bardağı korkota (iri kırılmış mısır kurusu) yumuşaması için bir gece önceden soğuk suda bekletilir. (Korkota bulamazsanız kuru mısır tanelerini robotta iri şekilde çekerek hazırlayabilirsiniz.) Suyu süzüldükten orta büyüklükte bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir tencerede küp şeklinde doğranan 2 adet orta boy kuru soğan bir yemek kaşığı tereyağıyla pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanların çabuk yumuşaması için bir tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Kavrulan soğanların üzerine haşlanmış olan korkota eklenir.

Soframız 14.10.2011Korkota Çorbası - Neriman'ın Mutfağı: Rize
Üzerine çorba kıvamına yetecek kadar bolca su ilave edilir. (Kortota pişerken şiştiği için çorbamızda yoğun bir kıvamda olacağından suyunu biraz bol koymak gerekir.) Önceden haşlanmış olan yarım su bardağı barbunya da eklendikten sonra pişmeye bırakılır. Ayrı bir sos tenceresinde 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Üzerine 1 yemek kaşığı pul biber eklenir. Çorba yaklaşık 15 dakika piştikten sonra üzerine tereyağlı sosu ilave edilir. Çorbamız servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kabak Sütlüsü - Neriman'ın Mutfağı: Rize

Kabak Sütlüsü - Neriman'ın Mutfağı: Rize
Malzemeler:
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Tuz

Yapılışı: Bir orta boy balkabağı ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri temizlenir. Orta kalınlıkta dilimlere bölündükten sonra kabukları soyulur. Yine orta kalınlıkta dilimler şeklinde kesilip bir tencereye alınır. (Burada verilen 1 kilogramlık ölçü dilimlenmiş balkabağı için geçerlidir.) Üzerini geçmeyecek kadar (yaklaşık bir çay bardağı) su eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. (Balkabağı pişerken su salacağından fazla su eklemeye gerek yoktur.) Haşlanan balkabaklarına 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker ve bir tutam (yaklaşık yarım çay kaşığı) tuz eklenir.

Star TV Soframız 14 Ekim 2011 Tarifleri Kabak Sütlüsü - Neriman'ın Mutfağı: Rize, (Şekerin miktarı damak zevkine göre ayarlanabilir) Tüm malzemeler iyice özdeşleşene kadar (yaklaşık 15 dakika)  pişirilir. Piştikten sonra balkabakları çok ezilmeyecek şekilde blendırla çekilir. Sulu bir muhallebi ya da boza kıvamında olan tatlı servis kabına alınır. (Soğudukça kıvamı koyulaşacaktır.) Biraz ılıdıktan sonra soğuması için buzdolabında bekletilir. Tatlımız soğuduktan sonra servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Hamsili Pilav - Neriman'ın Mutfağı: Rize

Hamsili Pilav - Neriman'ın Mutfağı: Rize
Malzemeler:
2 kilo hamsi
2,5 su bardağı pirinç
3 adet büyük boy kuru soğan
1 büyük boy domates
20 gr. çam fıstığı
60 gr. kuş üzümü
Yenibahar
Mısır özü yağı

Yapılışı: Hamsiler ortasındaki kılçığı alınarak fileto şeklinde temizlenir. Bol suyla yıkandıktan sonra suyunun iyice süzülmesi için süzgeçte bekletilir. 3 büyük boy kuru soğan küp şeklinde doğrandıktan sonra orta büyüklükte bir tencereye alınır. Üzerine yaklaşık bir çay bardağı kadar mısır özü yağı eklenir ve orta ateşte kavrulur. Soğanların çabuk yumuşaması için bir tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Soğanlar tam pembeleşmeden çam fıstığı eklenir. Çam fıstığı ve soğanlar pembeleştikten sonra sırasıyla 60 gr. kuş üzümü ve bir tatlı kaşığı kadar yenibahar ilave edilir.

Hemen ardından iyice yıkanmış olan pirinçler de eklendikten sonra kısık ateşte 5-6 dakika kavrulur. Kavrulan pirincin yumuşaması için üzerine yarım çay bardağı kadar sıcak su ilave edilir. Pilav suyunu iyice çektikten sonra üzerine incecik doğranmış yarım demet maydanoz eklenir ve kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Fırın ısısına dayanıklı yuvarlak ve derin bir tepsiye; temizlenmiş, ortadan ikiye ayrılarak kılçıkları alınmış olan hamsiler kenarlardan başlayarak önce yan yana sonra ortada birleşecek şekilde üst üste yerleştirilir. Hamsiler pişerken küçüleceği için tepsinin tabanında boşluk kalmayacak şekilde dizilmelidir.

Soframız 14 Ekim 2011 Hamsili Pilav - Neriman'ın Mutfağı: Rize, Piştikten sonra ters çevrilerek servis edileceği için tabana dizilen hamsiler, derisi altta kalacak şekilde yerleştirilmelidir. Suyunu çekip demlenmiş olan pirinçli harcımız hamsilerin üzerine konur. Diğer hamsiler bu sefer derisi üstte kalacak şekilde tıpkı taban kısmında olduğu gibi harcın üzerine yerleştirilir. Pirinçli harcın üzeri hamsilerle sımsıkı kapanmalıdır. Son olarak üzerine rendelenmiş bir büyük domates eklenir. Balıkların kurumadan güzel kızarması için üzerine biraz mısır özü yağı gezdirilir. Pirincin diri kalmaması için de yarım çay bardağı kadar su ekledikten sonra 180 derecelik fırında yarım saat pişmeye bırakılır. Yemeğimiz servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sebzeli Balık - Neriman'ın Mutfağı: Rize

Sebzeli Balık - Neriman'ın Mutfağı: Rize
Malzemeler:
2 adet büyük boy palamut balığı
2 küçük boy patlıcan
1 orta boy patates
1 büyük boy kuru soğan
4 orta boy domates
1 büyük boy havuç
8-9 adet yeşil biber
1 orta boy kırmızı biber
5-6 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Mısır özü yağı

Yapılışı: İçi temizlenmiş ve yuvarlak şekilde dilimlenmiş olan palamut balıkları iyice yıkandıktan sonra üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır. Bir büyük boy kuru soğan kabukları soyulduktan sonra yarım ay şeklinde doğranır. Patlıcanların kabukları şeritler halinde olacak şekilde temizlenip, küp şeklinde doğranır. Kabukları soğulan patates, domates ve havuçlar da küp şeklinde doğranır. Orta büyüklükte bir tencerede yarım çay bardağı kadar mısır özü yağı ve bir tatlı kaşığı tuzla soğanlar kavrulur. Üzerine tohumları temizlenmiş ve minik minik doğranmış biberler eklenir. Hemen ardından küp şeklinde doğranmış havuçlar ilave edilir. Sert sebzeler geç kavrulacağından kavurma sırası önemlidir. Havuçlar ve biberler yumuşamaya başlayınca küp şeklinde doğranmış olan diğer sebzeler aynı anda eklenir. Üzerine ortadan ikiye bölünen 5-6 büyük diş sarımsak da eklendikten sonra ince şeritler şeklinde kesilen kırmızıbiberler de ilave edilir. Kısık ateşte kavurmaya devam edilir.

Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra bir çay kaşığı kadar karabiber eklenir. Altı kısık ateşte kalacak şekilde kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. Haşlanan balıkların suyu süzülür. Kılçıkları temizlendikten sonra iri parçalar halinde kalacak şekilde ufalanır. İyice pişen sebzelerin üzerine balıklar ilave edildikten sonra kapağı tekrar kapatılarak 15 dakika kadar pişmeye bırakılır. Yemeğimiz sebzelerin kendi suyuyla pişeceğinden ayrıca su ilave edilmez. Pişmesine yakın üzerine incecik doğranan yarım demet maydanoz ilave edilir ve ocağın altı kapatılır. Yemeğimiz servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger