Kabak Sütlüsü - Neriman'ın Mutfağı: Rize

14 Ekim 2011 Cuma

Kabak Sütlüsü - Neriman'ın Mutfağı: Rize
Malzemeler:
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Tuz

Yapılışı: Bir orta boy balkabağı ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri temizlenir. Orta kalınlıkta dilimlere bölündükten sonra kabukları soyulur. Yine orta kalınlıkta dilimler şeklinde kesilip bir tencereye alınır. (Burada verilen 1 kilogramlık ölçü dilimlenmiş balkabağı için geçerlidir.) Üzerini geçmeyecek kadar (yaklaşık bir çay bardağı) su eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. (Balkabağı pişerken su salacağından fazla su eklemeye gerek yoktur.) Haşlanan balkabaklarına 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker ve bir tutam (yaklaşık yarım çay kaşığı) tuz eklenir.

Star TV Soframız 14 Ekim 2011 Tarifleri Kabak Sütlüsü - Neriman'ın Mutfağı: Rize, (Şekerin miktarı damak zevkine göre ayarlanabilir) Tüm malzemeler iyice özdeşleşene kadar (yaklaşık 15 dakika)  pişirilir. Piştikten sonra balkabakları çok ezilmeyecek şekilde blendırla çekilir. Sulu bir muhallebi ya da boza kıvamında olan tatlı servis kabına alınır. (Soğudukça kıvamı koyulaşacaktır.) Biraz ılıdıktan sonra soğuması için buzdolabında bekletilir. Tatlımız soğuduktan sonra servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger