Oktay Usta Püreli Mantarlı Kuzu Sarması

27 Eylül 2011 Salı

400 gr. kuzu külbastı
1 kase mantar
3 diş sarımsak
tuz
karabiber
mini kabak
meksika biberi

SOSU İÇİN:
4 domates
biberiye
zeytinyağı
tuz

PÜRESİ İÇİN:
4 patates
2 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Kuru Meyveli Altın Kek Oktay Usta

3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. sıvıyağ
1 su b. süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kase karışık kuru meyve
1 çay b. toz badem
ustasından un ölçüsü


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Cevizli Bulgur Pilavı

2 su b. bulgur
2 soğan
2 kırmızı biber
3 sivri biber
1 su b. et suyu
1 kase ceviz
1 tutam maydanoz
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
su


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sebzeli Tavuklu Dilim Börek Oktay Usta

3 yufka
1 tavuk göğsü
1 kavanoz garnitür
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber

SOSU İÇİN:
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Fındıklı Pudingli Helva Tarifi

Oktay Usta FINDIKLI PUDİNGLİ HELVA

2,5 su b. irmik
2,5 su b. toz şeker
2 su b. su
1 su b. süt
100 gr. tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ

PUDİNG İÇİN:
1 poşet kakaolu toz puding
2,5 su b. süt
1 su b. fındık
80 gr. bitter çikolata


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Gerdan Tatlısı - Tülin'in Mutfağı: İzmir

Gerdan Tatlısı - Tülin'in Mutfağı: İzmir

MALZEMELER: 1kg kuzu boyun, 4 su bardağı şeker, 2 su bardağı et suyu, 1,5 bardak su, 30 adet kuru kayısı, 200gr badem, 100gr Şam fıstığı, 15 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 4 adet damla sakızı

YAPILIŞI:
1 kg Kuzu boyun çok az tuzla 45 dakika haşlanır. Haşlanan etler minik parçalar halinde kemikli kısımlarından ayrılır. Minik parçalar parmaklarla iyice ezilerek liflere 30 adet kayısı bir taşım haşlandıktan sonra bir kaba alınır ve aynı suda kuru erikler kısa bir süre haşlanır. Bademler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika sıcak suda bekletilir. Yumuşayan bademler soyulur. Soyulan bademler, 100gr Şam fıstığıyla beraber 20 dakika, 200derecedeki fırında kavrulur. 4 su bardağı şeker, 2 su bardağı et suyu, 1,5 bardak su bir tencereye koyulur ve şeker biraz eriyene kadar ocakta kısık ateşte karıştırılır.

Şeker eridikten sonra 1 adet çubuk tarçın kırılarak eklenir. 15 adet karanfil ve 1 tatlı kaşığı toz tarçın, haşlanan kayısı ve kuru erikler ilave edilip karıştırılır ve reçel kıvamına gelene kadar yaklaşık 30dk pişirilir. Pişme süresinin 25.dakikasında önce 4 adet damla sakızı eklenerek eritilir ardından fırında kavrulan fıstık ve bademler en son da haşlanıp tiftiklenen etler ilave edilir. (Badem ve fıstıkların bir kısmı sunumda kullanılmak için ayrılmalıdır.) Etlerin ilave edilmesiyle bir süre daha kaynatılan Gerdan Tatlısı reçel kıvamına gelerek koyulaşmalı ve etler tüm malzemelerle iyice harmanlanmalıdır. Sunum sırasında Gerdan Tatlısı’nın üzeri badem ve fıstıklarla süslenerek servis edilmelidir.
soframız, soframız izle, soframız 27.09.11, soframız 27 eylül seyret, soframız 27 eylül tarifleri, soframız 27 eylül star izle, soframız 27.09.11 star tv izle


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Gömlek Sarması - Tülin'in Mutfağı: İzmir

Gömlek Sarması - Tülin'in Mutfağı: İzmir


MALZEMELER: 6-7 adet gömlek (işkembenin çember yağı)
İç pilav için: ½ kg ciğer, 2 su bardağı pirinç, 2 bardak su, 2 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı şam fıstığı, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 2,5 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, ayçiçek yağı, tereyağı

YAPILIŞI:
Gömlekler yıkanıp, sıkıldıktan sonra tencereye yerleştirilir. Üzerine kaynar su ilave edilen gömlekler 10dakika kaynar suda bekletilir. 2 adet kuru soğan soyulup yıkandıktan sonra robottan geçirilir. Biraz ayçiçeği yağı ve tereyağı kızdırılan tencerede ciğerler kısa bir süre kavrulur. Ciğerlerin ardından soğanlar aynı tencerede kavrulurken biraz da şam fıstığı ilave edilir ve kavrulur. Kavrulan malzemelere 2 su bardağı pirinç ilave edilir ve kavrulur. Biraz tereyağı ilave edilen pilava, 2 su bardağı su ilave edildikten sonra kuş üzümleri eklenir.

Kavrulan ciğerlerin ardından 2,5 çay kaşığı tuz ilave edilen iç pilav karıştırılır ve suyunu çekene kadar pişirilir. Sıcak suda bekleyerek kabaran gömlekler süzülür ve bir tepsiye dizilir. Bir parça gömlek küçük kaseye yerleştirildikten sonra içi pilavla doldurulup kapatılır. 200 derece 15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Servis tepsisine alındıktan sonra maydanoz ve limonu dilimleriyle süslenerek sunumu yapılır.
soframız, soframız izle, soframız 27.09.11, soframız 27 eylül seyret, soframız 27 eylül tarifleri, soframız 27 eylül star izle, soframız 27.09.11 star tv izle


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Ekmek Dolması - Tülin'in Mutfağı: İzmir

Ekmek Dolması - Tülin'in Mutfağı: İzmir

Ekmek Dolması - Tülin'in Mutfağı: İzmir


MALZEMELER: Dana kaburgasından 250gr kıyma, 1 adet yuvarlak köy ekmeği, 1 adet iri kuru soğan,1 tutam maydanoz, 1 kase ceviz, 1 kase yoğurt, 4-5 diş sarımsak, 2,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı karabiber, 2 su bardağı et suyu,  ayçiçek yağı, tereyağı

YAPILIŞI:
Bir adet yuvarlak köy ekmeğinin üst kısmı ekmeğin kuruması için bir gün önceden kesilir ve ekmeğin içi çıkartılır. 1 adet iri soğan soyulup yıkandıktan sonra rondodan geçirildikten sonra ayçiçeği ve tereyağı kızdırılan tavada kavrulur. Kavrulmakta olan soğanlara özellikle dana kaburgasından alınan kıyma ilave edilir. Bir gün önceden çıkartılıp kurutulan ekmek içi rondodan geçirildikten sonra bir kase ceviz de rondoda çekilir. 2,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı karabiber kavrulmakta olan harca ilave edildikten sonra kurutulup çekilen ekmek içinin yarısı, çekilen cevizler, 1 tutam ince doğranmış maydanoz harca ilave edilerek kavrulur.
Kavrulan harç, yuvarlak köy ekmeğinin içini doldurur ve ekmeğin çıkartılan kısmıyla, kapağıyla ekmek kapatılır. Bir tencereye kare şeklini alacak 4 yemek kaşığı konur ve ekmek dolması kaşıkların üzerine yerleştirilerek pişirilir. Böylece ekmeğin suyla fazla olabilecek teması önlenir ve ekmeğin hamur olması engellenir. Birkaç parça tereyağı eklenen yemeğe kepçe kepçe et suyu ilave edilir. Yaklaşık 2 su bardağı et suyunu yemeğimiz ocakta pişerken de eklemeye devam edilir. Yaklaşık 20 dakika, ekmek kabarana kadar pişirilecek olan Ekmek Dolması 10 dakika da fırında pişirilecektir. Pasta gibi dilimlenerek sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
soframız, soframız izle, soframız 27.09.11, soframız 27 eylül seyret, soframız 27 eylül tarifleri, soframız 27 eylül star izle, soframız 27.09.11 star tv izle


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Sarımsak Soslu Semizotu - Tülin'in Mutfağı: İzmir

Sarımsak Soslu Semizotu - Tülin'in Mutfağı: İzmir

MALZEMELER:
2 bağ semizotu,  1 adet kuru soğan, 1 adet domates, 1 tahta kaşığı pirinç, zeytinyağı
Sosu için: Yoğurt, 2 diş sarımsak, ½ limonun suyu

YAPILIŞI:

Semizotları yıkanıp kurutulduktan sonra minik minik koparılır. 1 adet soğan küçük küçük doğranıp, zeytinyağında kavrulur. Rengi dönen soğanlara 1 adet rendelenmiş domates ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra semizotları eklenerek karıştırılır. 1 tahta kaşığı yıkanmış pirinç eklendikten sonra karıştırılmadan altı kısık ateşte kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir. Servis edilmeden önce ezilen sarımsaklar ve ½ limonun suyu yemeğimize eklenir.
soframız, soframız izle, soframız 27.09.11, soframız 27 eylül seyret, soframız 27 eylül tarifleri, soframız 27 eylül star izle, soframız 27.09.11 star tv izle


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger