Gerdan Tatlısı - Tülin'in Mutfağı: İzmir

27 Eylül 2011 Salı

Gerdan Tatlısı - Tülin'in Mutfağı: İzmir

MALZEMELER: 1kg kuzu boyun, 4 su bardağı şeker, 2 su bardağı et suyu, 1,5 bardak su, 30 adet kuru kayısı, 200gr badem, 100gr Şam fıstığı, 15 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 4 adet damla sakızı

YAPILIŞI:
1 kg Kuzu boyun çok az tuzla 45 dakika haşlanır. Haşlanan etler minik parçalar halinde kemikli kısımlarından ayrılır. Minik parçalar parmaklarla iyice ezilerek liflere 30 adet kayısı bir taşım haşlandıktan sonra bir kaba alınır ve aynı suda kuru erikler kısa bir süre haşlanır. Bademler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika sıcak suda bekletilir. Yumuşayan bademler soyulur. Soyulan bademler, 100gr Şam fıstığıyla beraber 20 dakika, 200derecedeki fırında kavrulur. 4 su bardağı şeker, 2 su bardağı et suyu, 1,5 bardak su bir tencereye koyulur ve şeker biraz eriyene kadar ocakta kısık ateşte karıştırılır.

Şeker eridikten sonra 1 adet çubuk tarçın kırılarak eklenir. 15 adet karanfil ve 1 tatlı kaşığı toz tarçın, haşlanan kayısı ve kuru erikler ilave edilip karıştırılır ve reçel kıvamına gelene kadar yaklaşık 30dk pişirilir. Pişme süresinin 25.dakikasında önce 4 adet damla sakızı eklenerek eritilir ardından fırında kavrulan fıstık ve bademler en son da haşlanıp tiftiklenen etler ilave edilir. (Badem ve fıstıkların bir kısmı sunumda kullanılmak için ayrılmalıdır.) Etlerin ilave edilmesiyle bir süre daha kaynatılan Gerdan Tatlısı reçel kıvamına gelerek koyulaşmalı ve etler tüm malzemelerle iyice harmanlanmalıdır. Sunum sırasında Gerdan Tatlısı’nın üzeri badem ve fıstıklarla süslenerek servis edilmelidir.
soframız, soframız izle, soframız 27.09.11, soframız 27 eylül seyret, soframız 27 eylül tarifleri, soframız 27 eylül star izle, soframız 27.09.11 star tv izle

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger