Sebzeli Kağıt Kebabı Oktay Usta

26 Mart 2012 Pazartesi

Sebzeli Kağıt Kebabı

Malzeme Listesi

400 Gr. Kuzu Eti
2 Havuç
2 Kabak
1 Patates
1 Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Biber Salçası
4 Domates
1 Tutam Biberiye
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Su
Yağlı Kağıt

Hazırlanışı:

İlk olarak havuç ve patatesin kabuklarını soyuyoruz. Sonra havuç, patates ve kabakları parmak uzunluğunda kesiyoruz. Kestiğimiz sebzeleri karıştırma kabına alıp, üzerine tuz, biber ve yağını koyup harmanlıyoruz.

Hazırlanan karışımı fırın tepsisine koyup fırında pişiriyoruz. Tenceremize zeytinyağını döküyoruz. Üzerine doğranmış kuzu etlerini koyup, soteliyoruz.

Sotelenen etlerin üzerine biberiye, biber salçası, soğan ve sarımsak ilave ediyoruz. Daha sonra ocağın üzerine alıp pişiriyoruz. Pişirdiğimiz et soteyi yağlı kağıtların ortasına koyuyoruz.
Üzerine fırından çıkardığımız sebzeleri koyuyoruz. Yağlı kağıtların ağzını kapatıp,fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Köz Biberli Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi

Oktay Usta Köz Biberli Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi

Malzeme Listesi

1 Kök Brokoli
2 Haşlanmış Patates
3 Köz Biber
4 Taze Soğan
1 Kase Tava Yoğurdu
Yarım Çay B. Zeytinyağı
1 Diş Sarımsak

Hazırlanışı:

Brokolileri yıkıyoruz. Sıcak suyun içerisine atıp haşlıyoruz. Haşlanan brokolilerin suyunu süzüyoruz. Süzülen brokolileri kökleri ile birlikte uzun şeritler halinde kesip servis tabağının kenarlarına koyuyoruz.

Ortasına doğramış olduğumuz patatesi koyuyoruz. Üzerine ince doğranan yeşil soğanı, kenarlarına ise küp doğranmış kırmızı biberleri yerleştiriyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz.

Sosu İçin: Yoğurdun içersine zeytinyağını döküp karıştırıyoruz. Bu karışımı da hazırladığımız brokolilerin ortasına döküyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Dolama Börek Tarifi

Dolama Börek TarifiDolama Börek Tarifi

Malzeme Listesi

4 Su B. Un
1 Tatlı K. Tuz
4 Çorba K. Sıvıyağ
Su
Açmak İçin:
1 Çay B. Sıvıyağ
2 Çorba K. Tereyağı
İç Harcı İçin:
1 Tutam Ispanak Yaprağı
1 Kase Tulum Peyniri
Üzeri İçin:
1 Yumurta
Çörekotu - Susam

Hazırlanışı:

Karıştırma kabımızın içerisine unu ve tuzu koyup karıştırıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıp sıvıyağı döküyoruz. Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz.

Hamurumuzu dinlendirmeye bırakıyoruz. Dinlenen hamuru merdane ile çok ince olacak şekilde açıyoruz. Açılan hamuru terayağ ve sıvıyağ ile yağlıyoruz.

Tulum peyniri ve doğranmış ıspanakları hamurun üzerine serpiyoruz. Kenarlarından başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Sarılan hamuru dolayıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz.

Elimizle hamura bastırıp yumurtasını sürüyoruz. Çörek otunuda ilave ettikten sonra ısıtılmış fırına veriyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Kesme Aşı Çorba Tarifi

Kesme Aşı Tarifi

Malzeme Listesi

1,5 Su B. Un
1 Yumurta
1 Su B. Yeşil Mercimek
1 Soğan
200 Gr. Kıyma
1 Tutam Maydanoz
1 Çorba K. Tereyağı
Tuz
Su

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına unu koyuyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.Yumurtayı kırıp ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Tuzunu da ilave edip,su ile birlikte sert bir hamur yoğuruyoruz.

Hamurumuzu merdaneyle açıyoruz. Hamuru kurumaya bırakıyoruz. Kurutulan hamuru önce uzun şeritler halinde kesiyoruz. Daha sonra bir araya getirip küçük kareler halinde kesiyoruz.

Köftesi için: Kıymayı rendelenen soğan ve tuzla yoğurup minik köfteler yapıyoruz.Köfteleri sıvı yağda kızartıyoruz. Mercimekleri suda haşlıyoruz.Haşlanan mercimeklerin üzerine kesme hamuru döküp karıştırıyoruz.

Ocağın altını kısıp çorbamızı pişiriyoruz. Kızartılan köfteleri de ilave ediyoruz. Pişen çorbamızı servis tabağına alıp,servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Milföy Kıtırlı Ezme Çorba

Oktay Usta Yemek Tarifleri Resmi Web Sitesi www.oktayustam.com' dir.Malzeme Listesi:
Milföy Kıtırlı Ezme Çorba
2 Havuç
1 Patates
1 Soğan
1 Su B. Et Suyu
2 Diş Sarımsak
2 Çorba K. Tereyağı
1 Tutam Dereotu
Su
Tuz
Kıtırı İçin:
3 Milföy Hamuru
Toz Kırmızı Biber
Nane
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Soğanı doğrayıp tereyağı koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz. Soyulmuş havuç ve patatesi doğrayıp soğana ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra et suyu ve biraz sıcak su ekleyip pişiriyoruz.

Kıtırı için, milföy hamurlarını küp bir şekilde doğrayıp, sıvıyağ, toz kırmızı biber ve nane ile karıştırıp fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Çorbanın sebzeleri piştikten sonra el blendırı ile parçalıyoruz.

Kıvamını ayarlamak için biraz daha sıcak su ekliyoruz. Tuzunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra servis kasesine alıyoruz. Milföy kıtırları ile servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner

Oktay Usta Köfte Pizza Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri Resmi Web Sitesi www.oktayustam.com' dir.Köfte Pizza
350 Gr. Kıyma
1 Yumurta
Taze Kekik
Tuz
Karabiber
Sosu İçin:
1 Çorba K. Domates Salçası
2 Diş Sarımsak
1 Kase Domates Sos
1 Tutam Fesleğen
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Üzeri İçin:
1 Pk. Mantar
1 Su B. Bezelye
1 Çay B. Tane Mısır
1 Kase Çeri Domates
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Taze kekik, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış orta boy bir tepsiye köfte harcını koyup bastırıyoruz. sosu için, domates salçası, rendelenmiş sarımsak ve domates sosu geniş bir kaseye alıyoruz.

Fesleğeni doğrayıp içine katıyoruz. Tuz, karabiber ve zeytinyağı döküp karıştırıyoruz. Köftenin üzerine döküyoruz. Mantarları doğrayıp sıvıyağ ile tavada biraz soteliyoruz.

Sotelenen mantarları, haşlanmış bezelye, tane mısır ve çeri domates koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

Fırından çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşar peynirini serpip kaşarlar eridikten sonra çıkarıp servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger