Oktay Usta Dolama Börek Tarifi

26 Mart 2012 Pazartesi

Dolama Börek TarifiDolama Börek Tarifi

Malzeme Listesi

4 Su B. Un
1 Tatlı K. Tuz
4 Çorba K. Sıvıyağ
Su
Açmak İçin:
1 Çay B. Sıvıyağ
2 Çorba K. Tereyağı
İç Harcı İçin:
1 Tutam Ispanak Yaprağı
1 Kase Tulum Peyniri
Üzeri İçin:
1 Yumurta
Çörekotu - Susam

Hazırlanışı:

Karıştırma kabımızın içerisine unu ve tuzu koyup karıştırıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıp sıvıyağı döküyoruz. Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz.

Hamurumuzu dinlendirmeye bırakıyoruz. Dinlenen hamuru merdane ile çok ince olacak şekilde açıyoruz. Açılan hamuru terayağ ve sıvıyağ ile yağlıyoruz.

Tulum peyniri ve doğranmış ıspanakları hamurun üzerine serpiyoruz. Kenarlarından başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Sarılan hamuru dolayıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz.

Elimizle hamura bastırıp yumurtasını sürüyoruz. Çörek otunuda ilave ettikten sonra ısıtılmış fırına veriyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger